- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Декамерон
ами 10ти клас съм и ще започнем с Декамерон на Бокачо и искам да прочета тези разкази,които се учат,защото нямам време за цялата книга.Не знам обаче кои разкази точно се учат...Ако някой знае?
ЂrUkN! F k
Самата книга е малка, така че няма да загубиш много време. Пък и би трябвало в Христоматията ти да са вмъкнати разказите, които се разглеждат в училище.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
абе книгата нее е малкаа 600 стр.
ЂrUkN! F k
Ебаси му и представата за "малка"Първоначално написано от kosder
Нещо май бъркаш книгата. Иначе не знам по коя литература ще учите. Взимаш си литературата и ги четеш, те са 2 или максимум 3 разказа от всички 100, така че ще ги прочетеш бързо.
да бе зн ама още нямам литература затова мерси все пак
ЂrUkN! F k
Ние ще учим само 3. Мога да ти кажа кои са в понеделникИ поне в нашата литература ги няма текстовете на произведенията. А колкото до това с "малка"-та книга, явно човекът е прочел краткия вариант с 10 разказа
![]()
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Ами честно казано зависи от учителя.Нашата госпожа каза че ще учим по книгите,а не с христоматия или литература,защото там разказите за разглеждане били твърде малки.....
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn