- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Костенурки О.о
Хейй,кфо става...![]()
Някой случайно да знае водните костенурки,освен,че могат да се намерят във почти всеки зоомагазин,какви пари са средно?
Мерси предварително)
Като по-малък имах, но им се пръснаха главите и мозъците им плуваха в аквариума.
Травмиращ спомен.
омгг....и все пак какви пари са ..?
Знам ,че червенобузите костенурки са на сравнително ниска цена. Стават доста големички. Обаче не са ми особено приятни. Една приятелка ми беше дала 1 аквариум с две червенобузи, защото заминаваше за 2 седмици и 1во аквариума се цапаше супер бързо и много често трябваше да го мия и 2ро хапят.....
1. всяко животно иска грижиПървоначално написано от Punk
2. Ако се храни само с месо , много ясно че ще хапе... моята никога не е хапала![]()
Цената на костенурката е 10-12лв ... но ще ти трябват минимум още 30-40лв за аквариум , нагревател , лампа с UV лъчи .... може по нататък и филтър да си вземеш ... но в началото няма да ти е нужен чак толкова
по-добре от началото вземи по-голаям аквариум защото ако вземеш малък след 1 година ще трябва да го сменяш...
ето примерен аквариум http://forum.zoomania.org/download/file.php?id=14800
ЗАДЪБЖИТЕЛНО трябва да има "островче" в аквариума ... където да излиза и да се пече на лампата
водата в аквариума трябва да е 2 пъти дължината на корубката (черупката)
докато са малки се хранят 2-3 пъти на ден ... а като пораснат (към 3 г.) - 1 път дневно ... трябва да е разнообразна храната ... но като за начало им вземай от готовите храни - скариди , черен дроб на гранули... витамини...
Мъжките стават към 20 см ... а женските - 30 .... но това е към 10тата им година
Докато са малки неможе да се различи пола им
ммммм мисля ,че това и ной-важното като за начало ... а иначе преди да си вземеш животинче(та) реши дали наистина искаш ... защото ако мислиш да си го вземеш така от любопитство и да го зае*еш на втория месец , по-добре не си вземай !
Също така преди да си вземеш костенурка прочети това !
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%...80%D0%BA%D0%B0
Както и всичко ПОНЕ от първа страница![]()
http://www.google.bg/search?hl=bg&client=firefox-a&hs=y2Q&rls=org.mozilla%3Aen-GB%3Aofficial&q=%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0% BD%D0%BE%D0%B1%D1%83%D0%B7%D0%B8+%D0%BA%D0%BE%D1%8 1%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B8&aq=f&a qi=&aql=&oq=&gs_rfai=[/url]![]()
@mecheeee Естествено,че всяко животно иска грижи и внимание.Много искам куче,но знам ,че не мога да се грижа за него тъй като рядко съм си в къщи затова и нямам такова . Аз подметнах това за миенето за да си вземе сметка човека, че не може да ги оставиш 2 седмици примерно без да ги чистиш. На мен ми беше доста трудно , защото водя натоварен живот. Иначе ги храних с някакви скариди май![]()
Амии... виж сега![]()
през лятото ,когато времето е горещо водата често трябва да с сменя - през 2-3 дни .... защото след 4-5-6 започва да мирише ... , но както казах това е ... даже не през цялото лято , ами когато е 35-40° .. вкъщи понеже климатика денонощно е включен нямам такъв проблем ... и водата няма нужда да я сменям често... да кажем на седмица веднъж .... дори и на 10 дена ...![]()
сега за хранатаскаридите не са подходяща храна .... но за първата и втората година е добре ... ако се редуват с дроб и витамини
след това трябва да си спре или поне намали .... най-добре да си храни с месо без мазнини ... риба .... черен дроб - той е много полезен за тях ... не не става да се храни само с дроб ... трябва разнообразие![]()
Хмм на тия където аз ги гледах след 3-4 дена започваше така да вони ,че ако не ги изчистя не можеше да си седя в хола![]()
Как става така, че една костенурка да седи седи и да и се пръсне главата?Първоначално написано от w0sh
![]()
1 съвет, НЕ СИ ВЗИМАЙ! .... не миришат добре, и освен това трябва да им се сменя водата все по често като започнат да растат ..
Абе няква болест дето им се увеличава налягането в кратуните.Първоначално написано от PainMonopoly
По тая логика никой не трябва да си взема и куче , защото всеки ден трябва да се разхожда .... нито котка , защото всеки ден трябва да им се чисти тоалетната ....нито папагали, канарчета , морски свинчета , хамстери , мишки ....Първоначално написано от [B
![]()
P.S. Само от любопитство .... ти имаш ли домашен любимец ??