- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Математика ;[[
[i]Хора...те такова нещо не съм виждала. В кварталното даскало съм учила някакви прости уравнени. И изведнъж в ТБГ-то...
Малко помощ за тия задачи:
x
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
само за това мога да помогна(3/2x+5)(4/3x+2/5)=0 >> Това x=-1/15 ли се получава?
х=-3/10 и х=-20/6
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
x
Once upon a time I was falling in love ...
But now I'm only falling apart ...
ameli мерси много, Crazytu и chemist9009...нещо съвсем сте се чалнали. Говорим за прости задачи за 8-ми клас. Нямаме D-та, b-та. Правим общ преговор и такива глупости не сме учили...
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Моля.. ся се мъча да реша и първата задача, пък да видимИ аз им се чудя на двамата.. какви са тия квадратни глупости
![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
x.x-5x+6=0
x.x-2x-3x+6=0
x(x-2)-3(x-2)=0
(x-3)(x-2)=0
от там 3 и 2 са корените
ПП: Извинявам се за предишния отговор бях го записала -6, а то беше +6![]()
~* Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano*~![]()
![]()
Първоначално написано от Claymore
Кво сме се чалнали та тва е квадратно уравнение и се учи в 8 клас![]()
![]()
Т'ва математиката не е точна наука....1200 решения на едно и също уравнение басии![]()
![]()
btw има една формула за разлагане на квадратно уравнение:
a(x-x1)(x-x2) и в случая решението е (x-2)(x-3)![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от chemist9009
Да, ама те сега правят преговор значи трябва да намери начин от 7кл без дискриминанта.
Към автора: Такива прости примерчета трябва в 7ми клас да сте правили и да ги решавате с разлагане.
![]()
Шш е...я се съвземете и ми кажете какво да напиша, че в тва даскало имам чувството, че са готови да ме изядат. В 7-ми бях в едно квадратно даскало, в което цяла година учихме формулите заради по-голямата част от класа, която беше доста изостанала. Кажете ми по нормален начин как да го запиша, за да може учителката да го разбере.![]()
-M.B.
Първоначално написано от Claymore
Поправих си горния пост, бях объркала един знак. Напиши го така с разлагане.
![]()
bebe7o перфектна си![]()
По същия начин разлагахме и другите, проблема беше, че този не знаех как.
-M.B.
Някой може ли да реши задачата с превозните средства?
-M.B.
Хора,помогнете и на мене..Не мога
да реша тази задача..
Получавам всякакви глупости,но не и
решението на задачата..
x на четвърта - х на втора (а на втора + 1) + а на втора
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
разкриваш скобите:Първоначално написано от SmilezZz
х^4-х^2а^2-х^2+а^2
групираш 1 и 3, 2 и 4.. изнасяш пред скоби
х^2(х^2-1) - а^2(х^2-1)
(х^2-1)(х^2-а^2)
и в двете скоби има формула -
(х-1)(х+1)(х-а)(х+а)![]()
Първоначално написано от SmilezZz
такааа тва предполагам е равно на 0
наачиии x^4-x^2(a^2+1)+a^2=0 полагаме x^2=y, като имаш за допустими стойности на у по-голямо или равно на 0.
начи новото уравнение е y^2-y(a^2+1)-a^2=0 От тук търсиш дискриминантата на това уравнение и в крайна сметка получаваш D=(a^2-1)^2 twa nqma kak da e po malko ot nula zatwa korenitena urawnenieto sa syotwetno
y1=(a^2+1)-(a^2-1) cqloto vyrhu dwe toest y1=a2 i posle suotwetno y2=1 kato i dwete prinadlejat na dopustimite stoinosti za y 6toto sa po golemi ili ravni ot nula ot tam puk zamestwa6 v polaganeto i si gotova
Malko haoti4no napisano + latineca oba4e mn golqma igra4ka postoqnno da gi smenqm zatva se izvinqvam predvaritelno na moderatorite i da ne mi triqt komentaraNe proverqvam za greshki nai mnogo nqkoi + s - da sum oburkala ama ako nameri6 gre6ka popravi q
![]()
![]()
Момичето е ЗА 8 клас и не е учила всичко, което ти пишешДори аз не те разбрах, а и мисля, че задачата съм я решила вярно
![]()
Първоначално написано от ameli
Ъъъъъ извинявай, ама няма как точно тя да е за 8ми клас и да иска да й помогнем да реши не квадратно, ами би-квадратно, че и параметрично на всичкото отгоре. И да. Аз също мисля, че метода ми е напълно правилен, не е перфектното описание казах също и че не съмпроверявала за сгрешени знаци , ама с малко усилие авторката ще го разбере.Всеки си е прав за себе си.
![]()
![]()
ameli - Олее,благодаря ти страшно много..
Златна си..Цял ден се мъча да я реша,ама не бях
се сетила да разкрия скобата![]()
bebe7o - И на теб също съм ти благодарна..
Но не съм учила все още дискриминанта,затова
не схващам за какво иде реч..
Едит - Осми клас съм..Тази задача ми беше за
домашно,ама не бях се сетила как става
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Първоначално написано от SmilezZz
Еее значи наистина си за 8ми клас. Тогава се извинявам на ameli.![]()
![]()
Имаше тема за математика![]()
напълнихте целия раздел с задачи
а пък и доста от решенията са ви грешни![]()
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
Ти ще престанеш ли да се месиш навсякъде? Като толкова знаеш кое е грешно, напиши вярно решенията?!Първоначално написано от xKiFlA
bebe7o, извинена си![]()
^Meрси.![]()
![]()
не ми казвай къде да се меса и къде не! мога да си пиша където си искам тва е форум! като незнаеш нещо..не пишиПървоначално написано от ameli
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
По същата логика и ние можем да създаваме колкото теми си искаме и решения.. това е форум, ти го каза![]()