.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 46 от общо 46

Тема: U.S.A

В САЩ дават едни заеми за учене и накрая излиза, че трябва да платиш около 1 млн. долара с лихвите. Това си е чисто заробване, цял живот после плащаш заема и главницата.

Цитирай Първоначално написано от doktorEmilAntonov
    В САЩ дават едни заеми за учене и накрая излиза, че трябва да платиш около 1 млн. долара с лихвите. Това си е чисто заробване, цял живот после плащаш заема и главницата.
    Е чак 1 милион не са, но ако ти дадат студентски заеми и си в Ivy League даскало, 300-400 хилки не ти мърдат. Ако си голям гений обаче, ще ти дадат стипендия, а не заем.

Цитирай Първоначално написано от doktorEmilAntonov
    Връзваш се да стоиш там 10-30 години, за да изплащаш кредити.
    Грешката на много хора е, че не знаят лошите страни на държавата, в която отиват, а когато отидат, вече е късно. Или пък не са ходили преди и се оказва, че университетът/градът изобщо не им допада и се чудят какво да правят.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Интересното е обаче че темите за САЩ или английски винаги са най-големите бе... А даже е пълно и с разбирачи... Де да бях и аз 1 от тях Е ще се пробвам бе!

Ебати якото е да вземеш заем от държавата! Няма лихва! Най-доло с дребен шрифт пише че лихвата започва да се начислява 6 месеца след като завършиш учебното заведение при което лихвата ти е 24-28%. Всяка година трябва да кандидатстваш на ново за заем тъй като парите се изчисляват на твойте доходи, средства и тн и всяка година варират... Ако си нормален ученик и завършиш Bachelor след 4-5 год то ти си натрупала лихва за 5 години живот + учене(За живот не ти дават кой знае колко, но си е заем!) При което следва че трябва да изплащаш заем за 20 години(ако си късметлиика) и целия ти живот да се върти около заема. Май забравих до къде бях стигнал

както и да е! Забравих ли да спомена че заем не се дава на чуждестранни ученици? Опаааааааааааааа, ами сега? Дори тази гадна опция отпадна

Абе някой от вас англоговорящите иска ли да ме научи на английски?

Супер фен Аватара на iPurple
    Цитирай Първоначално написано от Sharron
    Четох за стипендии,че отпускали,помощи,които после отработваш? Никакъв шанс ли нямам егати?
    Избери си някой малък град. Можеш да започнеш от сега да работиш нещо например само събота и неделя и да събираш пари.
    И все пак си помисли за за някоя страна в Европа. За Америка ще ти трябват доста пари.
    Fall down seven times..
    Stand up eight.

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Много се забавлявам като ви чета ама искрено

За езикови школи не мога да ти помогна, аз учих английски в гимназията. Изпитите - ако не си запозната ще ти се сторят доста сложни, дори математиката е лесна, но има неща които са различни от това което учим в България. TOEFL на мен ми се стори по-труден. В интернет както каза някой си има безплатни тестчета.

Сега за парите...За международни студенти НЕ се дават стипендии. Дори и да намериш нещо то ще е минимално...а таксите наистина са високи.

Общежитията са даже по-скъпи от квартирите. А ти като никой не познаваш какво ще правиш като слезеш от самолета и не говориш добре английски? Идея си нямаш колко ще ти е трудно особено ако си сама. Да не говорим че за международни студенти искат гарант, който да предостави поне $30 000 (тука не съм сигурна, ама беше нещо голямо), и че може да те издържа и такива глупости.

Аз не искам да те разочаровам, ама мисля, че ще е по-добре да отидеш някъде в Европа, сега нали сме в Евро съюза и е безплатно или поне евтино?

П.П. Не вярвай толкова много на филмите. Тука е мноооооого различно от това, което показват по филмите. Не е купон 24 часа. Поне за тези от нас, които работят и учат де... Не знам аз не живея в голям град и тука заведенята са много различни от това което сме свикнали в България, да не говорим, че в повечето не можеш да ходиш докато не станеш на 21.

Та такам...Успех

Повече от фен Аватара на JZfan
    Град
    New York
    Успех!!!!

И аз искам да отида да живея в Америка ....

Мега фен
    Град
    Earth...
    Айляк, и аз искам да отида в Америка

Цитирай Първоначално написано от TeenageDream
    Цитирай Първоначално написано от nikki16
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah
    Винаги ви се хиля със сълзи на очите като почнете да дрънкате за америка...
    Що? Мислиш, че си най-добре информиран ли?
    Защото Америка е ужасна държава за живеене, а американците са лицемерни материалисти.
    Но въпреки всички гадни истории, които знам за там, бих предпочела да живея там, отколкото в България.
    Надявам се, че няма като останалите 15 човека, които познавам и живяха там, да се върна в България, че и затъжена. Въпреки че не мисля, че бих живяла там за постоянно, може би за половин-една година, колкото да видя какво е.
    И това го казваш, понеже Българите сме много хубави, нали, ние не сме лицемерни, ние сме най-прекрасната нация. Е да ама не, Америка е голяма държава, хора всякакви, но мога да ви кажа , че по-лицемрни и злобни от Българите до сега не съм срещнала.

Мега фен
    Град
    Earth...
    ^^ Всичко що родния му език е английски Е ПОЛИЦЕМЕРНО И ЗЛОБНО!

Българите живеят в малка неуредена държавица, не е като да са в най-мощната държава в света.

Единствено едно мнение ми отговори г/д на въпросите,другите,които дори не са ходили в Щатите,обаче са мн отворени на тая тема,аре заключвайте,да му писне на човек от простотия..
    Want you to make me feel like I’m the only girl in the world
    Like I’m the only one that you’ll ever love
    Like I’m the only one who knows your heart(music)

Едно е човек да говори без нито да е ходил, нито да е живял, нито да знае, нито да познава някого там, съвсем друго е някой да има 9 роднини из Щатите, но просто да не му се дават хилядарки за единия самолетен билет.
    Сори за спама.

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Цитирай Първоначално написано от TeenageDream
    Едно е човек да говори без нито да е ходил, нито да е живял, нито да знае, нито да познава някого там, съвсем друго е някой да има 9 роднини из Щатите, но просто да не му се дават хилядарки за единия самолетен билет.
    Сори за спама.
    Аз до колкото разбирам ти си от тези, които просто си говорят... Ти каза по едно време, че американците са лицемерни и не знам си какви без дори да си бил/а там? На мен затова ми стана смешно като чета хора, дето си нямат и идея за какво става дума. Права е авторката. И на мен би ми станало неприятно да чета приказки, когато се интересувам от нещо сериозно.

Не позна, от вторите съм.

Мега фен Аватара на Concussion
    windowlicker, ти от колко години си в Америка и в кой град точно? Просто ми е интересно.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Друго си е в щатите бе..

Тези, които не са били в САЩ, а съдят само от филмите или познати не знаят нищо. Въобще не трябва да ги слушате. И като туристи да сте били в САЩ, много по-различно е ако трябва да живеете като американците. Най-хубавото място за лесна работа, социални грижи, евтино образование, здравеопазване и купон е западна европа.

Отидете и вижте сами как е в САЩ.

Тука стана ето това:
    В американски форум питаш и ти отговарят.
    В руски питаш,отговарят ти и теб те питат.
    В БЪЛГАРСКИ ПИТАШ И 100 ЧОВЕКА СЕ ИЗРЕЖДАТ ДА ТИ КАЖАТ КОЛКО СИ ПРОСТ.
    Иначе за САЩ не мога да ти дам много информация,ама това знам:
    Заемът зависи каква стипендия ще получаваш-заемът ти попълва останалата част от таксата за университета и както те се изразяват таксата "живот"(вода,храна,ток и т.н.).Изпитите не са адски трудни,особенно по математика е бил що годе лесен,ама по английски е по-гаден(ако не знаеш добре езика, по-добре отиди на учител или езикова школа.А и да отпускат стипендии за българи,просто трябва да изкараш един допълнителен изпит и интервю.И последно не се цели в Ню Йорк и Калифорния,а примерноДжорджия,Флорида,В ашингтон,Илинойс и т.н.
    П.С.Понеже виждам,че се оформя един "Американ експрес" и АЗ ИСКАМ В САЩ.

Повече от фен
    ^^ Ти някога да си била в Щатите че си толкова компетентна? Не, нали? Личи си от безмисления ти отговор! Сега друго да те питам! Някога да си писала в Американски форум? Ма не писала, ми да имаш поне 1000-2000 мнения? Не!? Тогава какво дрънкаш заучени фрази?

И от зор да се направиш на много велика вдигаш тема 3 месеца стара... Браво!!!
    Speed 3 Axela

Първо съм момче(явно първите 7 години в даскало ги нямаш,щом не можеш да различаваш мъжки от женски род и като ти гледам правописа).Второ,писал съм в американски форум,ама не по този въпрос.
    Трето,да посещавал съм САЩ ама не съм живял там.Четвърто,аз съм предупредил в поста си,че знам много малко за кандидастване и само гледах да помогна на момичето с малко информация.Пето-имам право да пиша във всички теми,независимо от "възрастта" им.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си