Имам идея, но ти казвам, че има и годен продукт останал тук. Знам някои колеги на баща ми какви са и те тотално потвърждават казаното от теб.

Идеята е, че както и образованието, здравеопазването ни е изключително сложен назад като развитие сектор (а в нормалните страни е обратното - тези двете стоят начело). Оттам нататък просто повечето хора се изнасят някъде, където трудът им е оценен.

За престижните болници нямам компетенция, нито ми е във финансовата възможност, нито нищо, но там далаверите са ужасни. Както и в самата НЗОК. В обикновените поликлиники просто е трагедия в по-голямата част - и като персонал, и като база.

Баща ми каза, че ще имат протест сигурно идния месец и ги разбирам (честните хора, които са там). Здравеопазването е на трагично ниво и нещо трябва да се направи. Както винаги РЕАЛНО биха могли да се отделят финанси, но горните етажи - и на това министерство, и като цяло...разграбват нещата, майка им.

Точно по тея горни етажи се назначават хора без никва компетенция от шуробаджанащина и се сменят хора с ПОТЕНЦИАЛ - просто защото нямат роднински или други връзки с върхушката. Като системата се опорочи отгоре се сещаш кво става надолу..помия.