- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски или френски ?
благодаря ви .. аз имам още малко да си помисля , но най-вероятно ще е френски![]()
Немскии мисля, че ще ти бъде и по лесно, защото някой думи са доста близко до Английския
Вярвай, че ще успееш, и наистина ще го направиш!!! ;xx
Според мен трябва да мислиш в перспектива (аз лично така направих). Избрах немска гимназия, за да мога после да уча в Германия, ти къде искаш да учиш в бъдеще? Немския повече ми харесва и като език, и като звучене. Думите са лесни, но граматиката... Не искам да те плаша, все пак
Ако наистина искаш да го научиш обаче, ще се потрудиш и ще успееш.
френски много ясно![]()
![]()
Приятелите са като звездите .. Когато стане тъмно, само те се виждат ..
Никой.Тези езици не ми допадат.![]()
“Never sneak up on a vampire.”
Пълна заблуда, че немския е по-рапространен!!
В ЦЯЛА КАНАДА се говори ФРЕНСКИ!!
На мен френския 1оо пъти повече ми харесва от немския.
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Френски естествено!!Звучи страхотно, близък е мн до испански и италиански и ще ти бъде мн лесно да ги научиш после, а и не е толкова труден, а и сама каза,че на теб ти харесва повече!
![]()
Don't make decisions when you're angry.
Don't make promises when you're happy.
[i]ФРЕНСКИ!!Повече ми харесва..Сама си реши ,но виж това!
Френски -
Страна- Франция и 53 други страни в Западна Европа, Африка и др.
Брой говорещи- 128 милиона
Немски-
Страна-Германия, Австрия, Швейцария и 38 други страни
Регион-Централна Европа, Западна Европа
Брой говорещи-120 милиона
theo <333
НЕМСКИ по-разпространен е![]()
Аз бих избрала френския.
Много ми харесва как звучи.Немския ми се струва прекалено груб и.. не го харесвам.Е,налага се да го уча,обаче.![]()
Кои са тези 53 други страниПървоначално написано от gummybear
,а и в Африка ли се говори френски кои го говорят-местните племена или Република Южна Африка ?!? И кои са тези и,, др.,, ,защото не се сещам дайте имена.Цяла Канада говорела френски-поредната глупост
.Там не се говори само френски,а и мн др. езици.Не мога да разбера какво разглеждате тук-езика като популярност или реализацията с него?И по тези 2-ва параграфа немския бие френския.Немски се говори в Германия, Австрия, основната част от Швейцария, Лихтенщайн, Люксембург, Южен Тирол (S
[quote=kamen971]Кои са тези 53 други страниПървоначално написано от gummybear
,а и в Африка ли се говори френски кои го говорят-местните племена или Република Южна Африка ?!? И кои са тези и,, др.,, ,защото не се сещам дайте имена.Цяла Канада говорела френски-поредната глупост
.Там не се говори само френски,а и мн др. езици.Не мога да разбера какво разглеждате тук-езика като популярност или реализацията с него?И по тези 2-ва параграфа немския бие френския.Немски се говори в Германия, Австрия, основната част от Швейцария, Лихтенщайн, Люксембург, Южен Тирол (S
theo <333
Немски
Когато човек изгуби някой, чак тогава разбира колко го е обичали ще разбере след време колко му липсва..
Немски, разбира се. На Дойчовците знаеш ли им езика, вървиш много напред.
И каква беше тая глупост, че цяла Канада говорила френски?![]()
![]()
Нямам думи![]()
![]()
![]()
Избери езика, който ти е на душа. Аз предпочитам френски, въпреки че уча немски. От опит ти казвам, че е много трудно да научиш немски.Все пак немският наистина е по-разпространен...
Френски много хубаво звучи и е близък до испанския и италианския![]()
Цигарите са вредни , понякога водят до смърт , тя и любовта понякога води до същото - да я забраним ли ?![]()
Като се събудя, свят ми се вие. Като стана бира ми се пие.
Шофирай разумно- стигни жив!!!
Френски ще ти е по полезен - DarkTemplar е прав![]()
Хахах немският бил по-разпространен,вие чувате ли се?
Къде говорят немски? В Германия и страните около нея(Австрия,Швейцария,Белг я,Холандия,Люксембург,Лихт енщайн,Дания).
Къде се говори френски? Половината Африка + Франция + останалите бивши колонии по света.
Лично изобще не ми харесва немският,защото е много груб език.Докато френският е по-благозвучен,но по-труден.
П.С. Избери това,което мислиш,че най ще ти е приятно да учиш.![]()
По добре да запише немски френския каде ще го говори в Африка ли ще ходи. Въпреки,че се говори и в Белгия, Канада, Швейцария... Но от друга страна немския се говори в Германия, Австрия, основната част от Швейцария, Лихтенщайн, Люксембург, Южен Тирол (S
Съгласна съм с Тонито. Не само по-разпространен, а и по-лесен!Първоначално написано от Passionate
И все пак избери този, който на теб ти харесва повече!
Човек няма право да ревнува това, което няма!
Dont wait for the perfect moment, take a moment and make it perfect! <33
Едни казват, че немският е по-разпространен, други - френският...
На мен лично не ми пука, може в една държава да го говорят, но там да искам да отида. А и един език никога не е излишен.
Лесен е този език, който на теб ти е приятен и благозвучен.
Като почвах да уча френски, много хора ми казваха колко бил труден - а като започнах - нищо подобно, понеже много ми харесва и много исках точно френски да уча, досега нямам оценка различна от 6 (казвам го, въпреки мнението си, че оценките не са много показателни) и освен това ми е супер интересен, чета си и странични материали на френски.
Тоест, щом ти харесва езика, всичко върви много по-лесно и приятно.
Until you have the inner discipline that brings calmness of mind, external facilities and conditions will never bring the joy and happiness you seek. On the other hand, if you possess this inner quality, calmness of mind, a degree of stability within, even if you lack the various external factors that you would normally require to be happy, it will still be possible to live a happy and joyful life.
Напълно съм съгласна с jumpin!
Френският език е трети сред романските езици по отношение на броя на хората, които го говорят като роден език, след испанския и португалския. Френският е майчин език на 109 милиона души, а на други 264 милиона е втори език. Официален език е на Франция и още 28 страни. Той е както официален, така и административен език на много общности и международни организации като Европейския съюз, Международния олимпийски комитет, Организацията на обединените нации и други.
Докато немският език е роден език на 101 милиона души. Говорим език е на общо 121 милиона и стои на 9-то място по разпространение в света.
прави си сметкатаопределено френският език е по-разпространен!
Love is like the wind, you can't see it but you can feel it
![]()