'Moderatorius' склонна съм да се съглася с тебе, но учебниците за предходната година не се четат сега, когато наближават входните нива, а по време на изминалата учебна година. И аз съм, като тебе на у-ще и аз имам входни, но не мислиш ли, че за един ден няма как да изядеш учебниците? И то именно днешния.
На мнение съм, че 22.09. ВСИЧКИ у-ща в България трябва да бъдат отворени и ВСИЧКИ ученици да присъстват! Какво е това? На този ВЕЛИК ден за България, ден в който честваме годишнина от обявяването на Независимостта на България всички дечурлига да си седят у тях пред компютрите?! Какво по дяволите е това безобразие. На този ден трябва да има тържества във всяка една част от България и във всяко едно учебно заведение - детска градина, училище, университет.. И всеки един, който се смята за 'бъдещето на България' трябва да участва в тези тържества. Някога са правени манифести и какви ли още не тържества.
Днеска приблизително 80% от 'младото' население не знае защо за Бога почиваме, ама важното е че ще спя до късно и ще си 'уча' уж, ама довечера ще излезна с приятели. Случи ми се най-шокиращото, вчера питам момиче моя връстница (17г), защо утре почиваме, а тя ми отговаря 'ми не знам, няква независимост имало' WTF??
В темите от сорта 'коя ти е любимата държава' всеки втори пише всяка друга, но не и България! Държави, в които повечето дори не са стъпвали. Що за българи са тези малоумни същества, който живеят в страната, която ги храни (може бедно, но им ражда хляб), която ги е родила и изгледала. Що за българин ще се наречеш, ако за тебе в този ден е по-важно да седиш пред компютъра вместо да идеш в училище и да послушаш речта на учителката си по български език, да носиш българското знаме и да вървиш гордо по улиците, по които си израстнал.. Не ви разбирам спорите за това,че е по-добре да не сме на училище, а всички забравяте що за ден е днешния и какво значи за всички Вас и мене.
Безобразие.. засрамете се. Защото това ще стане от нас, един ден когато детенцето ни попита 'мамо защо не съм на градина днеска' вие ще му кажете 'ми не знам мамо, някаква независимост е днеска.'
А после ще обвиняваме държавата си за това. Това сме ние българите.
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.