- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Нашата здравословна закуска - мнения и съвети.
Ами чувала съм че, колкото по-често ходиш до тоалетна по голяма нужда (извинявам се за израза) това означавало, че метаболизма ти работи бързо. Тъй като аз имах този проблем (когато пиех мн. малко течности и ходих нередовно до тоалетна) и увеличих дневното си приемане на вода, метаболизмът ми се е променил в пол. насока. Сега незнам това нещо до колко е вярно и до колко не. Но хубавото от цялата работа е, че пия повече течности, което не беше изобщо типично за мен (подейства ми като стимул).Първоначално написано от MissNothing
Сега ще се разровя из чичо Google и ако намеря нещо интересно по този въпрос, ще го публикувам.
Ето какво намерих :
.... " Пийте повече вода.
Ежедневният прием на вода – 1,5 литра, ускорява метаболизма с 30 % и позволява изгарянето за година на 17 400 калории, което е равно на загуба до 3 килограма от теглото. "
.... "Пийте повече вода
Човешкият организъм се нуждае от вода, за да може да обработи калориите, които получава в процеса на консумация на храна. Дори при съвсем лека дехидратация метаболизмът се забавя. Доказано е, че тези които пият осем или повече чаши вода дневно имат по-бърз метаболизъм от тези, които пият едва 2-4 чаши течности през деня."
..... това намерих (има и още, но те почти се повтарят)
Спокойно питай каквото искаш др. път.Все пак затова съм я направила тази тема за да споделяме мнения, да даваме съвети и да получаваме отговори по въпросите, които ни интересуват.Първоначално написано от Infinity
А на теб cherrygloss ще те посъветвам, щом ти е писнало да ядеш "полезните" вкусотийки от лафката, носи си храна от вкъщи. Аз едно време така правех. Когато съм 1-ва смяна вечерта си направя един сандвич и на др. ден закусвам с него в училище или си взема някакви плодове напр. една ябълка и един банан или нещо др..Пък ми излизаше и доста евтино, така си спестявах от джобните.
Моля !!!![]()
![]()
![]()
Закусвам кафе... с мляко.![]()
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Менюто ми за днес :
1) Закуска - пропуснах
2) Обяд - Ориз на тава с пилешко
3) Вечеря - Салата - зеле
4) Десерт - 1 портокал (днес нямах изобщо никакъв апетит)
Питие - Вода и сок от грейфрут.
менютата са ти супер, само запомни едно: никога не пропускай закуската! това ти е най-важното хранене за деня, вколкото и да станеш пак хапни нещо като закускаПървоначално написано от ira90
Както се казва: закуската изяш сам, обяда раздели с приятел, а вечерята дай на вага си
![]()
Мерси, еха много готин лаф !!!Първоначално написано от silver_moon
![]()
Ами вчера имах работа сутринта, пак когато ставам по-рано от обикновенното не ми се яде и все едно ми се гади някакво такива (не винаги де) и за това не успях да закуся.
Меню за днес:
Закуска - Шейк от овесени ядки, мляко (прясно), банан, една лъжица мед и една щипка канела. Много вкусно се получи и доста засищащо. Пробвайте и вие.
Обяд - Чорба "фасул" с една малка краставица
Течности - Вода и фреш от портокал.
Между закуската и обяда изядох 4/5 бадема.
Вечеря - Едно кебабче (Стара планина) с гарн. домат и краставица
Десерт - Едно Плодово мляко/ягода (много отдавна не бях яла)
ам модифицирах малко една рецепта за закуска по мой варянт и стана трепач (в добрия смисъл)
3 яйца
1ч.ч извара
3/4 ч.ч прясно мляко
6с.л овесени трици
1ч.л сода
мед за намазване
Смесват се последователно яйцата, млякото, изварата, триците и содата (с миксер или пасатор се бърка). Изсипва се в мъничка тавичка, за да не става тънко и се пече. Като се изпече, още топло се намазва с мед и се яде на другия ден. "Кексчето" попива меда и става страхотно. Щом и на мама и хареса много![]()
Оф бати, с т'ва плуване съм пред изчезване. Уж си ям нормално за мен, а всички дънки ми стват псе по-големи и по-големи![]()
Някои вече няма нужда да ги откопчавам и махам колана, направо дърпам и ги свалям
![]()
Silver_moon ще пробвам кекса ти. Добра идея.
Менщ за днес:
Закуска - овесени ядки с кис. мляко, мед и 1 банан
Обяд - Една принцеса (от пълнозърнест хляб) с един домат
Вечеря - Салата от зеле,моркови и броколи.
Десерт - тази вечер няма ...![]()
Извинете, че вчера пропуснах да пиша в темата за дневното си меню, но започнах лекции и програмата ми е доста натоварена.![]()
Меню за днес:
1) Закуска - Овесен шейк (1 банан, малко прясно мляко, канела,мед и овесени ядки)
2) Обяд - Нямах възможност изобщо да обядвам (и май ще е така за напред/ за това поне гледам да закусвам)
3) Вечеря - Пилешка супа с ориз
Няма да мога да посещавам всеки ден форума, но ще се старая поне през ден да го правя. Поздрави на всички![]()
ммм нямаш ли време поне едно кисело мляко да хапнеш на обяд, взимаш си го от вас или от някой супер близо до университета сутринта![]()