.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Супер фен Аватара на YouDontKnowMe

Образование в чужбина

Посещавали ли сте някой семинар ? (В Хилтън , Радисън правят всяка година на различни агенции - Интеграл, Дарби и т.н.)
    Кои държави сте набелязали, университети , специалности , как ще се издържате , какви серфификати имате и каква диплома? Допълнително ако се сетите нещо - пишете.
    Аз само искам да кажа, че човек колкото и да е беден- ако учи има възможност за стипендия. Много хора се оправдават със средствата, или по-скоро липсата на такива.

Re: Образование в чужбина

Цитирай Първоначално написано от YouDontKnowMe
    Посещавали ли сте някой семинар ? (В Хилтън , Радисън правят всяка година на различни агенции - Интеграл, Дарби и т.н.)
    Кои държави сте набелязали, университети , специалности , как ще се издържате , какви серфификати имате и каква диплома? Допълнително ако се сетите нещо - пишете.
    Аз само искам да кажа, че човек колкото и да е беден- ако учи има възможност за стипендия. Много хора се оправдават със средствата, или по-скоро липсата на такива.
    Понеже съм в чужбина (Германия) ти казвам, че възможност за такава стипендия първата година няма. Немската стипендия е само за немски студенти и за хора живяли повече от 5 години в Германия, затова пък специално в провинцията където съм аз не се плаща за образование, то е без пари, 230 евро е само семестриялния билет, с който пътуваш без пари в цялата провинция с всякакъв транспорт (без такси). И още там си взимат за някакви организации пари, издържането става главно чрез работа, но да учиш и да работиш тук хич не е лесно (образованието тук е доста по задълбочено от в България и хич не те пускат лесно да минеш, доста по - лесно е да влезеш.), трябва да имаш ясна цел пред себе си, за да успееш, както и спестени към 500+ евро в началото

Фен Аватара на friedpotato
    Град
    sofiq
    спряла съм се САЩ ...реших да кандидатствам в някой престижен колеж като Станфорд, Принстън и Браун ...от втория срок или от следващата година съм решила да се запиша на курсове за SAT, TOEFL, IELTS. искам да се занимавам с медицина. За Америка знам, че ако семейството ти не получава достатъчно пари колежът ти поема разноските

Аз вчера бях на изложението в х-л Хилтън.
    Отидох най-вече за университетите в САЩ, но такива липсваха.
    От тези, който бяха там ме грабна London School of Business & Finance, човека много приятно и подробно ми обясни всичко, за което питах.
    Организацията, като цяло много ми хареса. Да имаше прекалено хора и се налагаше да чакаш на опашка, за да седнеш и да попиташ за някой университет, но пък представителите дадоха на макс всичко от тях и бяха много любезни. Исках да чуя нещо повече за Sheffield Hallam and Warwick, но ми казаха, че днеска ще се дава информация (по обширна) за тях. В крайна сметка, който е отишъл определено не си е загубил времето, ако е намерил това, което е търсел

♫ Beautiful.. ♫
    Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
    Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
    че те обичам както никой друг,
    искам те, искам да си тук!
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
    сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.

А да допълня, представителите от Холандия също бяха доста привличащи. Мисля, че Hotelschool The Hague си заслужава за всеки решил да учи 'Хотелски мениджмънт' или нещо от сорта. Обучението не е никак скъпо, не е по джоба на всеки, но имали желание всичко се постига. Не е трудно и влизането, а определено университета се грижи за студентите си

♫ Beautiful.. ♫

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    И аз вчера бях на това в Хилтън. Обаче се интересувах от частните английски колежи, защото искам после да уча медицина/стоматология в Англия.. и май има голям шанс да се местя там от 10-ти/11-ти клас.. много объркващо...
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Цитирай Първоначално написано от gofeto917
    Понеже съм в чужбина (Германия) ти казвам, че възможност за такава стипендия първата година няма. Немската стипендия е само за немски студенти и за хора живяли повече от 5 години в Германия, затова пък специално в провинцията където съм аз не се плаща за образование, то е без пари, 230 евро е само семестриялния билет, с който пътуваш без пари в цялата провинция с всякакъв транспорт (без такси). И още там си взимат за някакви организации пари, издържането става главно чрез работа, но да учиш и да работиш тук хич не е лесно (образованието тук е доста по задълбочено от в България и хич не те пускат лесно да минеш, доста по - лесно е да влезеш.), трябва да имаш ясна цел пред себе си, за да успееш, както и спестени към 500+ евро в началото
    Мерси много за съветите Дано се чувстваш добре там.
    И все пак как кандидатства, с каква диплома, какви изпити ? С каква специалност си?

Не съм за Германия, проверила съм си възможностите за стипендии в университетите, които съм избрала още в 9-10 клас.

В Хилтън беще прекалено скучно тази година, изнесох се след 15тата минута, само направих една обиколка да видя дали нещо ново има ..

Първото ми желание, което не ми е първо , просто ме натискат да опитам - Оксфорд/кеймбридж.
    Така де, първо трябва да изкарам над 100 точки на Тойфел iBT.
    След това трябва до 15.10.11г. да съм решила кой от двата .
    Макар, че изпита в Кейбридж по математика по ми се нрави.
    А и приемат повече хора, в Оксфорд от 90-100 - 21 човека на година. Но и за Кеймбридж е по-голям наплива за Компютърни науки, по-добър е в областта. Пък и във Великобритания съм социално слаба, тъй че няма да имам годишни такси. Евентуално.
    А, и настаняването е изгодно - колежите си живееш.Само, дето трябва да си плащаш
    Извършавм извънкасни дейности в областта, имам сертификати, диплома 6.00 (стига и тази година да е така де). Може да ме поканят на интервю, с такива параметри канят, но по-нататък не мисля, че ще мина.

Второ желание (първо де ) - Единбургския .
    Просто няма да имам толкова шаш - над 80т. на Тойфел, а съм сигурна, че ще имам повече. За ученици от ЕС няма годишна такса.
    Също е не лош университет . Колкото и да е глупаво, там ще имам компания , заради това го предпочитам. Писна ми цял живот сама да се бутам като идиотка навсякъде. От където и да съм излязла и където и да съм отишла.
    Трето (евентуално ако изляза много некадърна) - В Дания има няколко университета с моята спец. , ще си избера по някое време. Или Ню Касъл, Манчестър , Шефийлд. Каквото дойде тогава.

За таксите ще тегля студентски заем, за издръжка - ако не смогвам с ученето (ученето не ме притеснява) - заем в БГ за издръжка.
    Нашите (по-точно майка ми) не могат да ме издържат, макар, че имат силното желание да получа добро образование.

А и майка ми би дошла в Англия да работи (поне ще взима 3-4 пъти повече пари, имам перфектно съчетани бакалавърска и магистърски степени, които тук не се оценяват чак толкова), та мисля , че ще го скалъпя някак си .
    После ще се разплащам на всички с лихвите. Със заплата 1500 паунда (даже с образованието ми това ще е минимум) ще мога да върна всички заеми за макс 4-5г. (зависи какви заеми и за какво тегля).
    Нахвърляно набързо - това е плана.

Та, слушам вашите планове, изпълнени и неизпълнени

Цитирай Първоначално написано от sladkish_14
    От тези, който бяха там ме грабна London School of Business & Finance, човека много приятно и подробно ми обясни всичко, за което питах.
    Организацията, като цяло много ми хареса. Да имаше прекалено хора и се налагаше да чакаш на опашка, за да седнеш и да попиташ за някой университет, но пък представителите дадоха на макс всичко от тях и бяха много любезни. Исках да чуя нещо повече за Sheffield Hallam and Warwick, но ми казаха, че днеска ще се дава информация (по обширна) за тях. В крайна сметка, който е отишъл определено не си е загубил времето, ако е намерил това, което е търсел
    А ти какви сертификати смяташ за вземеш,по-скоро за САЩ. Само Тойфел, или и Сатовете , каквито са там.
    Хич не съм се интересувала за Щатите, само знам че има някакви изпити, като матури (Сат, както А-левелите във Великобритания), и също и Тойфел минавал.
    За Холандия и аз мислех преди, но повече ме привлече Острова

Цитирай Първоначално написано от sladkish_14
    А ти какви сертификати смяташ за вземеш,по-скоро за САЩ. Само Тойфел, или и Сатовете , каквито са там.
    Хич не съм се интересувала за Щатите, само знам че има някакви изпити, като матури (Сат, както А-левелите във Великобритания), и също и Тойфел минавал.
    За Холандия и аз мислех преди, но повече ме привлече Острова
    Ами и аз това се мъчех да разбера за САЩ, но както казах нямаше университети. Но ще ти дам почти цялата информация, която и аз имам. ;д
    цитирам:
    САЩ - Държавата на елитните университети
    (В САЩ образованието е скъпо, но качествено)
    След като сте избрали специалност, направете проучване за у-тите, които я предлагат. Проучете внимателно какви документи ще ви трябват. Американските вузове по правило изискват SAT 1, а по-престижните и SAT 2 Suject test. За магистърска и докторска степен ще трябва да положите GRE или GMAT. За прием в медицинските училища може да ви поискат MCAT, а за юридическите The Law School Admission Test (LSAT). Задължителен е и TOEFL за кандидати от държави, в които английският не е официален език (за нас!).

Това е от списание 'Образование и специализация в чужбина'. За всички, които знаят и не знаят къде искат да отидат е полезно. Информацията не е много, но пък публикуват много хубави класации на университетите според специалността, която си избрал.
    Аз лично от там горе/долу се насочих към университет, защото класациите все пак имат значение, останалото е да влезнеш в сайта на определения и избран от тебе вече у-тет и да прочетеш останалото.
    Аз ще държа 2000% TOEFL при всеки случай дори да не замина за чужбина

♫ Beautiful.. ♫

Цитирай Първоначално написано от gofeto917
    Мерси много за съветите Дано се чувстваш добре там.
    И все пак как кандидатства, с каква диплома, какви изпити ? С каква специалност си?

Не съм за Германия, проверила съм си възможностите за стипендии в университетите, които съм избрала още в 9-10 клас.

В Хилтън беще прекалено скучно тази година, изнесох се след 15тата минута, само направих една обиколка да видя дали нещо ново има ..

Първото ми желание, което не ми е първо , просто ме натискат да опитам - Оксфорд/кеймбридж.
    Така де, първо трябва да изкарам над 100 точки на Тойфел iBT.
    След това трябва до 15.10.11г. да съм решила кой от двата .
    Макар, че изпита в Кейбридж по математика по ми се нрави.
    А и приемат повече хора, в Оксфорд от 90-100 - 21 човека на година. Но и за Кеймбридж е по-голям наплива за Компютърни науки, по-добър е в областта. Пък и във Великобритания съм социално слаба, тъй че няма да имам годишни такси. Евентуално.
    А, и настаняването е изгодно - колежите си живееш.Само, дето трябва да си плащаш
    Извършавм извънкасни дейности в областта, имам сертификати, диплома 6.00 (стига и тази година да е така де). Може да ме поканят на интервю, с такива параметри канят, но по-нататък не мисля, че ще мина.

Второ желание (първо де ) - Единбургския .
    Просто няма да имам толкова шаш - над 80т. на Тойфел, а съм сигурна, че ще имам повече. За ученици от ЕС няма годишна такса.
    Също е не лош университет . Колкото и да е глупаво, там ще имам компания , заради това го предпочитам. Писна ми цял живот сама да се бутам като идиотка навсякъде. От където и да съм излязла и където и да съм отишла.
    Трето (евентуално ако изляза много некадърна) - В Дания има няколко университета с моята спец. , ще си избера по някое време. Или Ню Касъл, Манчестър , Шефийлд. Каквото дойде тогава.

За таксите ще тегля студентски заем, за издръжка - ако не смогвам с ученето (ученето не ме притеснява) - заем в БГ за издръжка.
    Нашите (по-точно майка ми) не могат да ме издържат, макар, че имат силното желание да получа добро образование.

А и майка ми би дошла в Англия да работи (поне ще взима 3-4 пъти повече пари, имам перфектно съчетани бакалавърска и магистърски степени, които тук не се оценяват чак толкова), та мисля , че ще го скалъпя някак си .
    После ще се разплащам на всички с лихвите. Със заплата 1500 паунда (даже с образованието ми това ще е минимум) ще мога да върна всички заеми за макс 4-5г. (зависи какви заеми и за какво тегля).
    Нахвърляно набързо - това е плана.

Та, слушам вашите планове, изпълнени и неизпълнени
    Влезнах специалност с ограничен брой места - Wirtschaftsingenieurwesen - индустриално инженерство, като инженерната ми специалност е електротехника и информационни технологии, защото има и икономическа, една агенция за преводи и легализации ме насочи и ми помогна доста, срещу немското посолство в софия. Изпит държах по немски тест ДАФ, за технически специалности искат тук да имаш оценки 4444 и нагоре, иначе те приемат с диплома само, моята е 5,59, фирмата ми изпрати документите и така. И още 1 съвет: каквито и планове няма да сте готови на 100%, аз лично го изпитах, за щастие максимално добре си бях проучил нещата и имаше доста по - малко неприятни изненади, но все пак ги имаше, настройте се психически за тях, защото иначе е тежко особено що се отнася до парите ( но начини винаги има просто си е друго, като идеш и видиш на място). Надявам се да съм бил полезен, успех на всички, които кандидатстват тая година, било в чужбина, било в България. И да знаете, наистина трудното идва след като те приемат, а не докато те приемат, особено важи за чужбина, в която и да е страна (САЩ, Англия, Германия, Франция и тн.)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си