Е че кво толко сложно има да кажеш едно студено и безразлично "Ми не те искам за гадже, щото вече си имам. Няма какво да ми предложиш, което вече да не го получавам."

Филма с хепи енд за всички не съществува. Избий си от главата че можеш да отрежеш някого и той да подскача от щастие. Сама не си вярваш че можеш да отрежеш някого категорично и рязко(което между другото е начина, за да не ти досаждат нахалници).. е как да стане наистина.

Ако са ти толкоз близки, колкото твърдиш - няма да се стреснат от очевадния отговор, който ще им дадеш.... А ако се стреснат.. значи нямате точно такива отношения, каквито си мислиш.. или поне отсрещната страна не мисли така.

Кво и аз съм предлагал на супер близка приятелка, в абсолютно перфектния момент.. и тя от топъл и приятен глас веднага смени на ледено студен: "Ми сори ама знаеш че няма да стане. Браво за опита, но.. не." И го каза с глас, който просто не търпи противопоставяне или варианти за шикалкавене и лавиране към "Може би". След което си продължи със същия мек и спокоен глас да си говорим