Всички, включително аз, бяхме против тя да бъде с него. Заради миналото му, което е всеизвестно ... алкохол, наркотици, пилеене на пари, мързел, изневери, голяма бройка и т.н. и т.н.
В крайна сметка приятелката ми тръгна с него. Като чуех, че е направил нещо, че се е бъзикнал с някоя, веднага казвах на приятелката си. Тя говореше с него, караха се, изневерявал й е пред очите й и тя му прости. Хлътна по него, сигурно го обича.
Вече тя не иска да чува думи против него. Тя ми казва "Знам, че едва ли ще ни бъде, но ще се радвам докато мога". И когато някой и каже нещо лошо за него, тя застава на страната на приятеля си. И въпреки, че казва, че не и пука, че знае, че ще се разделят, аз виждам колко много страда като разбере за поредната лъжа.
Скоро бяхме на купонче. Тя си тръгна, но приятелят и остана. Напи се и се натискаше с една (не знам дали се е стигнало до секс). Всички се опитаха да скрият случката от погледа ми, за да не й кажа. Направих се, че не съм видяла, но видях. ... И сега си мисля - Какъв ще да е смисълът да и казвам? Знам, че ще я боли, знам, че ще ми каже, че ще говори с него .. и знам, че няма да го зареже. В същото време ми е адски, адски гузно, че я предавам по този начин. И седя и мисля как да постъпя. Нито тайната е добрият вариант, нито раната, от която няма да има полза. Ако знам, че ще го зареже и ще спре да се самобичува, ще и кажа, но знам, че няма да го направи.