- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Не мога да скачам.
Еми проблема е,че не мога да скачам от място.Тичам на 2ро място по бързина от целия клас.Правя най-много лицеви опори от всички,но дойде ли време за скок от място....до тук бехме.Скачам по 160-170,един път,когато за малко не си скъсах мускулите на бедрата скочих 1.80,а съучениците ми скачат по 1.90-2.10 без никъв проблем.Направо ме е срам,по всичко друго да съм толкова добър,а да не мога да скоча едни смотани 2 метра!Някви идеи що може да е така,дали е от ген нещо или....И кво да направя,някакви упражнения или диети,за да скачам повече...
Работи за експлозивност в бедрата, ряцки подскоци нагоре д тежести.
Тренировката му е майката ..
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
И ти си вярваш?Първоначално написано от Greennight
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
Човек наистина ти казвам,така ги разтегнах,че после 3 дни едвам стъпвах напънах се да се прая не лекоатлет и така стана....Първоначално написано от FuckedUp
![]()
Ти да не си мислиш, че съучениците му тренират за скок от място?Първоначално написано от maksimal
Who's next!
Не. Но нещо което не можеш, го усъвършенствашПървоначално написано от Force_bladeR
![]()
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Сигурно техниката ти куца
Белите не могат да скачат.
Ем другите от класа са бели същоПървоначално написано от AiiHafteee
![]()
Прави спринтове. 50 метра. Също клякай с щанга, там колкото килограми са ти възможни.
...
Споко пич и аз съм като тебе. Аз скачам малко повече от тебе - 2.00, обаче като се има в предвид, че има хора от класа, които скачат над 2.50![]()
Не се притесняваи братле имаш силни и слаби страни аз имам съштия проблем скачах по 1.80 , 1.90 не повече. Но техниката на изпълнение е много важно трябва да питаш учителя или учителката която ти е по ФВС![]()
Ти скачаш 160-170 , а аз и толкова не мога чесно казано![]()
Иначе наистина тренировки му е майката
Вярвай, че ще успееш, и наистина ще го направиш!!! ;xx
БЕЛИТЕ НЕ МОГАТ ДА СКАЧАТ !!![]()
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
и кво толкова ти пука колко скачаш бе човек освен ако не си решил да ставаш некой скачач тогава освен клекове с щанга питай и за техниката![]()
НЕ ми пука,но е гадно и ме е срам да съм най-силен в класа на канадска,да покривам норматива за лицеви и тичане,и накрая.... да скачам като некоя лелка в цикъл.Първоначално написано от shinkyokushin
ем тогава ходиш във фитнеса и се заемаш с железата и краката (и пак не е гаранция че ще скачаш най-много) но поне ще има ефект
Прави упражнения за експлозивност![]()
Би трябвало техниката да ти е проблемът. Аз съм момиче- с по- леки нормативи, но до 7ми клас все скачах по 1.60. Обаче се хванах всеки ден да се "упражнявам да скачам" и в 8ми клас си скачах 1.85-1.90. Тоест 25см+ само с упражнения....
Никога не казвай никога, защото ти се връща.
Смехът е заразен. Бъди преносител!
Тренираи и ще оспееш всичко е практиката![]()
Денис Родман
“Глиста”
Първо загрей хубаво, преди да скачаш. Когато тялото достигне 39 градуса, сухожилията се отпускат и това покачва физическите ти възможности. Не вярвам да си чак толкова слаб в краката, че да не можеш да скачаш поне 2 метра. Сигурен съм че просто не го правиш, както трябва и го мислиш прекалено много, понеже си убеден, че няма да се справиш. Ще пробвам да ти помогна с един съвет, а да ти обяснявам техниката няма смисъл, понеже нито ще ме разбереш, пък и сигурно ти е писнало да ти обясняват.
Значи, пробвай, когато застанеш на позиция да скачаш да си набележиш, някаква точка на около два метра пред теб. Не си представяй, не го мисли, а знай, че ти можеш да стигнеш до там. Тогава скочи... оттласни се силно, но плавно; дръж краката високо, а не ги пускай веднага; приземи се леко на възглавничките на стъпалата и приклекни, за да поемеш по леко удъра.
Може също да опиташ да прескачаш разни предмети или повърхности (да речем детски пясъчник) и така постепено ще свикнеш. Трябва да започне да ти идва отвътре, когато скачаш, повтарям- не го мисли.
И загрявай!
Дано съм бил полезен с нещо.
Тренирай прасец или по-добре си намери едно въже и си скачай на него.
"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд
Истната е че ако си по-тежък скачаш по-трудно.
Love is like the wind, you can't see it but you can feel it
![]()