- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Не мога да скачам.
не мога да скоча повече от 1,25 а от училище искат да мога 1,55 ... нз какво да правя, как мога да скоча повече, как трябва да се засиля?!
1,25.. как съумяваш да скочиш 1.25 ахаххахахахаха Толкова и сериозно се отнасяш към скачането. Скока ти зависи от силата в краката (ай стиа уе, верно ли?). Приклякаш и с маха с ръцете освобождаваш като пружина, толкова е просто. По-добра техника не ти трябва за училище.
Изпитването сигурно ще ти е едните 1-2-3 седмици, за които няма к'во да направиш освен да почнеш да клякаш и да упражняваш скока. Най-добрата разновидност, която можеш да правиш е: клякаш и задържаш няколко секунди в paralel положение (тазобедрената става е на нивото на коляното) и от там се изстрелваш нагоре като идеята е да отскочиш. Това е най-доброто, което можеш да правиш + lunges + клекове.
За сравнение: в 5-6 клас скачах по макс 1.50-1.60, което е адски малко. След 1 лято каране на колело качих на 1.80-1.90. Миналата година след 2-3 месеца фитнес скочих 2-2.10, сега очаквам повече.
а пък аз бях машина :д
много е важно да пружинираш, дам
Аз нито имам техника,нито мога да скачам и съм тежичък на 85 кг 1.80 и скокът ми е 2.20.Какво правите Вие,не Ви знам.
Мен пък ме е страх. Съвсем сериозно, просто не мога да се засиля, спирам се в последната възможна секунда. :д
На колко си ? Това е доста малко, те момичетата скачаха повече. Навремето последно като скачахме спокойно стигах 220 и то на асфалт.
то пък големите тренировки за едното скачане, като ни изпитваха (което беше 7-8 клас), си скачах предния ден около двайсетина пъти и на другия ден без проблем покривах 190, а ако ни дават по 3 опита, стигах до 200, веднъж даже 210, ама беше няква луда случайност![]()
разбрах, ама да скачаш можеш и без да тренираш ""като цяло"![]()
на първо място е въпрос на техника
2.30 _!_
http://completetrackandfield.com/wp-...ike-powell.jpg Your argument is invalid.