- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Авти в устата?
през 2 месеца винаги ми излизат някакви авти по устата, особено от вътрешната страна на бузите. от години се помня, че винаги е било така. Дори когато нямам авти като си видя бузите от вътрешанта страна има някакви подутини/белези от автите останали... и през 2 месеца така казано се "събуждат" болят ме 3-4 дена и минават... всеки ден поне по 1 път си мия зъбите, тъй че не може да е от мръсна уста... нито пък си завирам ръцете в устата или ям нещо мръсно... не знам какво е това нещо, но от години е станало навик. Може би вече 5-6 години.
Ох,на мен автите ми стават,защото докато си мия зъбите,понякога се "удрям" с четката вътре в устата.И не ми стоят по 2-3 дни,последния път (преди 3-4 месеца) се мъчех да я разкарам поне 2-3 седмици.Почти не бях яла,болеше ужасно много.Имам едно зелено лекарство у нас,но не знам как се казва,с което уж минавало като се намажеш,но при мен хич не помогна.
Everything changes, but beauty remains ...
Наблегни на витаминозна храна. Кръвна захар изследвал ли си?
Вземи си Елудрил вода за уста от аптеката- топиш памучен тампон в разтвора и обтриваш аФтата.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Не е задължително причинител за афтите да е мръсната уста или лоша хигиена. Може причина да е някакво вътрешно заболяване или просто липса на витамини от страна на организма. Купи си някакви витамини и пий. Също така може сутрин и вечер да си жабуриш устата с вода от смрадлика или със специални води за уста, продаващи се във всяка аптека.
Това с витамините звучи по-добре, но последния път когато си взех някакви витамини, струваха 6-7 лв за 1 седмица, а се предполага да ги пия бая време..![]()