Здравейте. Всеки път, когато ходя в залата да тренирам се намира някой момък, който се налива с "нещо" от сорта на протеинов шейк. Приготвя се с една голяма лъжица от него/на прах/ и вода. И аз не знам какво точно е, честно казано.Интересува ме какво е това "чудо" аджеба и за какво служи? Нужно ли е и аз да се наливам с такова? Аз тренирам, за да поддържам тялото си стегнато. Не искам да трупам маса или нещо такова. Да подчертая, момиче съм.
По принцип протеинови шейкове се пият за по-бързо възстановяване.Не ти трябват ;]
Талант е да говориш много и да не казваш нищо...
Ако си момиче ти предлагам да не пиеш никви протеинови шейкове и кви ли не глупости,все пак си отишла там да се поддържаш,не да правиш бицепс и перки предполагам.
Не се занимавай с добавки![]()
За момиче не са нужни, за момчетата са с положителен ефект![]()
Как го разбрахте това?Протеинови шейкове могат да пият и децата.
Зависи от нуждите ти,ако хранителния ти режим е балансиран,няма да имаш нужда от добавки на този етап.
Всичко зависи само от теб,никой друг просто ти...
А би ли ми обяснил каква е ползата от тях? Колко често се пият?Първоначално написано от fr33runner
Мисля,че се пият след тренировките,и в общи линии са,за да се възстановяваш по-бързо и да правиш повече мускул.
Всички клетъчни процеси, включително и мускулен синтез, включват в себе си белтъци (протеини) с различни функции. При повишена физическа активност, нуждата от протеин се повишава също. При много сериозна активност, нуждата от белтък за пълноценно възстановяване става значителна. Ако не успееш да си осигуриш протеин според потребностите, идват проблемите със здравето - претрениране, загуба на мускулна маса, ензимни проблеми, нарушаване на обмяната и тн.
Тук протеинът на прах влиза в употреба - сам по себе си той няма да ти натрупа мускулите, но ти дава градивен материал за по-добро възстановяване. Възстановяването е ключовият фактор към успешната тренировка, независимо от нейната цел. Ако говорим за мускулна маса - тя не може да се качи пълноценно при лошо възстановяване, затова не трябва да допускаме белтъчен недостиг.
Дано съм ти дал някаква яснота![]()
Ти по биология в 9ти клас не помниш ли какво учи![]()
Това не е по темата за което се извинявам но ти ако искаш да се подържаш можеш и извън залата примерно тичане и скачане на въже особено от тичането на жените телата им стават невероятни![]()
![]()
![]()
Ти точно недей да ме учиш кое е добре и кое не е. Знам добре мястото си и кое ми е нужно.Първоначално написано от Ekoto
Myrth благодаря за изчерпателният отговор.![]()
От фитнес+бягане пък стават още по-хубави повярвай миПървоначално написано от Ekoto
Смразяваща покажи някоя снимка да те видим![]()
За момичето,ако имаш желание се свържи с мене на лично да ми обясниш точно какви цели имаш и мога да се консултирам с моя фитнес инструктор да ти препоръча нещо![]()
Всеки търси парите,не всеки съомява да ги направи...