Псолютно. Затова си опичай акъла, за каквото и да иде реч.
активизъм/превенция; писане; музика
HarleyFlanagan, при автора на темата ще е законно само ако жилището, в което живеят е на тяхно име.![]()
Да, и това е вярно. Добро уточнение, Чери.
активизъм/превенция; писане; музика
Ако са под наем и нямат договор с наемодателя, пак би трябвало да се води незаконно![]()
Ами явно си гу заслужил, не вярвам без причина да искат да те изгонят
Да, естествено...
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Е, как се гони ЗАКОННО някого от собтсвеност, която НЕ е твоя?
Обърках се
Те плащат наема, не ти, така че и да е под наем, пак може да те изгонят?!
Бият му два шамара, събират му една торба багаж и през вратата...Първоначално написано от cherinka
По принцип, не знам дали имат право да те изгонят от жилището, но със сигурност ти дължат издръжка, според Семейния кодекс.
ИЗДРЪЖКА НА ДЕЦА ОТ РОДИТЕЛИ
Чл. 82. (2) Родителите дължат издръжка и на своите навършили пълнолетие деца, ако последните не могат да се издържат от доходите си или от използване на имуществото си, когато учат редовно в средни, полувисши и висши учебни заведения за предвидения срок на обучение, до навършване на 20-годишна възраст при обучение в средно и на 25-годишна възраст при обучение в полувисше или висше учебно заведение.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
^ да, на мен онзи ден инспекторката ми каза, че нашите като са разведени мога да пилучавам издръжка от единия до навършване на 25 години ако съм редовно обучение някъде и се шашнах
мислех, че е до навършване на пълнолетие..
сега ще кажа и на моята приятелка![]()
щом учиш не могат да спрат да те издържат. ако спрат можеш да ги съдиш.
..
трябва да му осигурят и жилищеПървоначално написано от HarleyFlanagan
Всъщност, това никъде не го пише... хм...Първоначално написано от WILD__BOY
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Честно казано, познавам хора, останали да живеят при родителите си след 20 и в интерес на истината психическите резултати са плачевни... От тия хора, не стават стойностни човеци. Стават мамини дечица. Така че по-добре си оправи нещата и ваште да те изгонят да имаш къде да живееш и да си уредиш живота и ще видиш, че след години ще си благодарен за това.![]()
Та вие сте в България! Какви закони, какви 5 лева?
Търсиш си работа някъде и като си намериш,събираш пари за квартира и се местиш.Това е.
хем ти е писнало от тях, хем искаш живееш в тяхната колибаПървоначално написано от titkos
![]()
![]()
Като ти е писнало хващаш си парцалите и ставаш клошар!
той ако е на 16-17 и ако учи ще си намери работа много лесно нали..Първоначално написано от SuNsEt
Хахаха, колко яко звучи на думиПървоначално написано от SuNsEt
![]()