- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ако имаш трудности в английския, намери помощ тук :)
Здравейте!
Може би много от Вас обичат английския, но често им се случва да не разберат нещо. Ето защо реших да създам такава тема /надявам се да няма/.
Надявам се това да се превърне в мястото, където всеки, който се нуждае от помощ по английски, може да я намери. Например, не ви е ясно нещо, касаещо времената или фразалните глаголи- пишете за какво става въпрос и било аз, или някой друг, веднага ще ви помогне с каквото може!
П.С. Само да се разберем, че това не е тема, в която някой ще ви пише домашните по английски наготово! Но разбира се ако нещо не ви е ясно от материала, който изучавате- то всичко ще ви бъде обяснено възможно най-подробно![]()
Много хубава тема \/
Асии <3 , Наннсии <3
Нали има Do you speak English тема, там и граматика сме обсъждали![]()
Първоначално написано от 6okolad4ety95
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Да, тази тема я видяхПървоначално написано от Luscious_Heart
Все пак мисля, че нещата са по-различни. Там идеята е чрез комуникиране /в случая писане/ да се подобрява езика.
Тук нещата, поне според мен, са по-различни. Всеки, който не разбира някаква част от граматиката или пунктуацията може да опише затруднението си в тази тема и, разбира се, своевременно ще получи обяснения по нея.
Дано съм бил ясен![]()
![]()
Е, да, ама все пак там се говори на английски. Някой може да няма възможността да разбере какво точно (или изобщо се казва) : ) ! Според мен темата е хубава : P .Първоначално написано от Luscious_Heart
Много се радвам, че темата ви харесваПървоначално написано от LoupGarrou
![]()
Наистина тя е създадена, за да помага на всички нас!
![]()
![]()
Първоначално написано от SmilezZz
Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
Благодаря много, че харесвате темата![]()
![]()
![]()
![]()
Все пак много ще се радвам да започнем да отговаряме и на конкретни въпроси относно английския език. Очакваме ги!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Добре, аз започвам (не просто, за да сефтосам темата, а защото наистина би ми било полезно).
Казаха ми на райтингите да използвам повече "linking words" в началото на изречението. Та моля да дадете всякакви свързващи конструкции (whether,in my opinion,althought, in a matter fact и тн), за които се сетите като кажете какво означават, къде се пишат и при какви обстоятелства се използват : ) !
http://teachermario.files.wordpress....2/imagen21.jpgПървоначално написано от LoupGarrou
http://teachermario.files.wordpress....2/imagen14.jpg
http://www.english.errachidia.org/linkingwords.GIF
100% съм сигурна, че в учебника ти ги има и сигурно сте ги писали в час, а дори да не сте малкоо повечко време в гугъл и ще си намериш всичко необходимо, ама то нали е по- лесно на готово...
--Лудите, лудите - те да са живи!
^ 10x ! И не, не сме го писали в клас, ние не учим такива работи !
Само ще ги изредя, че бързам ( за това се сещам):
Nevertheless, nonetheless, despite, inspite of, however, albeit, although, though, notwithstanding, furthermore, moreover, as such, consequently, subsequently, therefore, thus, as a matter of fact, likewise, meanwhile, on the contrary, on one hand....on the other hand, besides, also, accordingly, finally, in conclusion, then, after that, at last, later, above all, last but not least, first and foremost, not only (глаголна инверсия)...but also..., correspondingly, similarly, overall, hence, to top it up, to sum it up, afterwards, shortly afterwards, after all, admittedly, yet, still...
това се сещам на прима виста, че бързам...да добавят другите.![]()
1. Put the verbs in the Past Simple and Past Perfect.
1. (know,heard) She ......... the news because she ....... it on the radio.
2. (study, come) Michael ...... German before he ........ to our school.
3. (change, see)She ...... a lot since the last time I ....... her.
4. (eat, not be) The dog....... my dinner while I ...... in the room.
5. (go, seem) Everyone ....... home and the place ..... empty.
2. Circle the correct answer.
1. Spain is situated on ....... Apennine Peninsula.
a) (-) b) a c) the
2.Could you lend me ...... Euros?
a) a few b) few c) little
3. Anna is so slim because she eats very ..... .
a) a little b) little c) much
4. I know .......... people who are addicted to computer.
a) a dozen of b) a few of c) a bit of
5. He can speak ...... French nor German.
a) either b) neither c)both
Може ли някой да помогне? с тези 2 упражнения
1. Spain is situated on ....... Apennine Peninsula.
c) the
2.Could you lend me ...... Euros?
a) a few
3. Anna is so slim because she eats very ..... .
b) little
4. I know .......... people who are addicted to computer.
Хм, не знам, ама май, с 'оf' не ми звучат добре. A dozen of people ?!
5. He can speak ...... French nor German.
b) neither
Не гарантирам, че са верни обаче : ) !
Ще те объркам, написах го, ама вероятно са грешни, така че по-добре някой друг ...
Първоначално написано от Freddiee
Амк, може ли да дадеш малко разяснение защо на второто си сложи пак Past Perfect!
Благодаря предварително!![]()
![]()
![]()
She had changed a lot since the last time I saw her![]()
I'm beginning to feel...like I don't think anyone's real...
...You ever loved somebody so much you can barely breath when you`re with them...you meet and neither of you even know what hit 'em...?
И аз мисля по същия начин, но Амк го е направил с два Пърфект-а![]()
Все пак, много ще се радвам да чуя защо смята, че по този начин е правилно. Може би ние грешим, знам ли![]()
![]()
![]()
Върнал съм действията много назад във времето защото...
Вариантът над мен е другата опция, но залага по-различен времеви период.
Моят залага мноооого миналия действия, едното старо, другото още по.
Принципно употребата на 2 перфекта в изречения със since/for е рядкост, но има, като например:
I have been taking sedatives since he has been drinking in the inn.
Това, признавам си, за първи път го чувамПървоначално написано от amk933
![]()
![]()
![]()
Почти съм сигурен, че се среща много, много, ама многооо рядко в разговорната реч особено!![]()
![]()
Както и да е, ще се радвам да дадеш малко разяснение кога е удачно да се използва този тип, как да я нарека, конструкция![]()
![]()
![]()
Изобщо не е разговорна даже...помисли:
I have been taking sedatives since my wife dеceased.
I have been taking sedatives since my wife has been suffering from cancer.
Взимам успокоителни откакто жена ми умря.
Взимам успокоителни откакто жена ми страда от рак.
В първия случай става въпрос за еднократно действие в миналото, а във втория за успоредно действие. Не мога много точно да го раясня като концепция, но помисли над горното изречение и замисъла на двата примера.