- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Девствени/"Отворени" - Срам/Гордост ???
Мисля че няма лошо да правиш секс на 13 или 14 и също така според мен да си девствен на 2о или 25 или няква такава възраст е тъпо няма нищо лошо в това но все пак
Това никой не го отрича.Първоначално написано от PyCoKoCkA93
^ Значи сме на едно мнение![]()
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Някой спомня ли си, че Адриана Лима като беше на 24 изтърси, че била девствена. Ето ви момиче за пример. И не, не е срамно, но вече след 25 е повод за притеснение ако си нямал никаква връзка, в такъв случай това си е направо асексуалност.
На 13-14 и за мен не е нормално да водят сексуален живот, но явно през техния мироглед нещата стоят другояче. А и днешната младеж физически съзрява по-рано така, че това, че правят секс е очакван ефект от ранният пубертет.
Гласувах с "Не". Предпочитам да чувам как еди коя си е на еди колко си ( над 20 ) е девствена, отколкото "момиченца на 12-13 водят полов живот" и ХОП след някой друг ден - бременна. Просто не зная що за хора са това. Адски е тъпо, гадно и в същото време е тъжно. Нещата вървят на зле...
Magnum Cuba Libre...
ХАВАНА МЕ !
Правилно.Когато си готов и със любимият човек го искате и двамата не виждам какво лошо има.Първоначално написано от dimitar_ak
----->Първоначално написано от Maceto96
Първоначално написано от Maceto96
---Първоначално написано от Maceto96
От къв зор са...![]()
^
Абе не мисля, че момиче или момче дето на 14 е минало вече четири-пет пращи от ум.. Щото тука нещо не минава номера с единиците истински чувства и сравнително дълги връзки.
Абе не е никак добре работата![]()
Първоначално написано от PyCoKoCkA93
Съдейки по ника ти и ти не си особено голяма.
По темата: Въобще не смятам, че е срамно. Всеки сам преценява как да живее живота си и какво да прави с него. Ако не се чувстваш готов за нещо или обратното , то ти сам/а решаваш дали да направиш или не нещо по въпроса.
Да обичаш значи да страдаш!
Тая тема ми е много относителна. Честно казано вече се старая да не я коментирам много-много, ама все пак... Всеки го прави, когато се почувства готов. Няма някакви определени граници, но за мене лично е някак си неприемливо, когато едно момиче на 13-14, дори и 15, каже "аз съм готова и физически, и психически". Не мисля че на тая възраст са готови. Може би защото аз съм живяла в едно време, в което на 13 беше модерно да играеш федербал на улицата, а те сега живеят в друго, в което е модерно на та явъзраст да пушиш, пиеш и правиш секс... Абе всеки си отговаря за себе си. Дали го правят заради приятелките си, заради гаджето или заради себе си само те си знаят, на е жалко това, че повечето са доста необразовани и после си носят нежалените послествия.
Иначе не мисля че е срамно да си девствен, но определено не е и нещо, което да ти е първа гордост![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Мац, мерси за подкрепата. Не съм си редактирала поста, както Александра казва, то се вижда. Не чета морал на никого и нямам нищо против никого, обаче не е ли жалко момичета на по 13-14 години да правят секс повече от майките си? Всеки сам решава за себе си, но това не значи, че трябва да надминава другите, които са минали по този път и то с негативни действия.Първоначално написано от miminko
Ами , някои майски спират секса след 40 по едни, или други причини.Първоначално написано от ladykeisy
И не , не е жалко.
Жалко е, че има хора, които до 12ти клас не знаят какво искат да учат. Не разврата е проблема, е че имаме толкова информация, но не сме ориентирани в нея. Какво ни трябва, какво е за нас.
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
Повечето и това не го умеят, маци. Хлапетата сега си мислят, че им четеш морал или целта ти е просто да кажеш нещо и да ги обидиш с това. Не, целта е да ги предпазим, защото сме минали по този път и знаем какво е. По-разумни сме от тях и знаем повече за живота, но не, те си мислят, че всичко, насочено срещу тях е с цел обида. Не поглеждат реалността и не оценяват доброто, което се прави за тях. След време се бият в празните глави и се питат "Защо? Защо не послушах, когато ми говореха?" ....
Алекс, не понасям такова отношение, насочено към мен. Не обичам да ми се хилят по детски в лицето. Можеше да поговориш с мен като голям човек и да погледнеш реалния замисъл на коментара ми, а не да казваш, че "чета морал". Очаквам извинение, ако имаш желание.
Няма как да навредят положителните съвети. Никой не ги съветва да правят секс безразборно, а именно обратното. Това вреда ли е?
Вреда ли ще е, ако знаеш, че някой има спин и твоя приятелка иска да прави секс с него, без презерватив и й кажеш? Или ще е вреда, ако премълчиш?
Алекс, не се правя на морална. Всеки човек има морал, макар и скрит. Не съм светица, но все пак съм слушала съветите на по-опитните от мен и съм имала и имам достатъчно акъл в главата си, за да не повтарям направени грешки. Започнала съм половия си живот на 15, имала съм 2-ма мъже в живота си, с втория смятам да го изживея целия. Това грешно ли е? Неморално ли е? Какво според теб е морал?
Александра ти си плесен , смрад и мухал ! Толко ли си тъпа да не момжеш да разбереш кво ти говори момичето..? Предлагам на въпросната крис да е ушамари....
Bez dusha da byda hodesht trup , da byda vodesht kult , da byda rob smiren ili da byda robyt vodesht bunt?!
Първоначално написано от Alexandra1993
Кво става бе тъпо животно...? И сега само не разбрах , вие пишките ли си мерите , или ти доказваш колко си малоумна ае stfu..
Bez dusha da byda hodesht trup , da byda vodesht kult , da byda rob smiren ili da byda robyt vodesht bunt?!
По-полека с меренето на женските ви достойнства.
Добре, че беше темата да разбера колко съм била жалка, гадна и смотана грозница, за да почна да правя секс на 20 и О,Боже да не го намирам за ненормално.
Да, на бала си не исках да правя секс (въпреки открилата ми се възможност) и това не ме депресира. Не желаех да е защото имам бал и с човек, който почти не познавах. Може би има истина в това, че не съм се сближила с някого до такава степен - така си е. Няма какво да се лъжем - не бях особено харесвано момиче, но и не съм се старала да бъда. Други неща исках тогава...Когато поисках и любов, започнах да я търся. Но забележете любов, не секс. Бях на 17...а на 19 я открих след няколко провала. За мен сексът стана важен и необходим, чак когато започнах за го правя. Преди това...беше ми все тая. И до ден днешен интимността и сексът за мен са две различни, а понякога не покриващи се понятия.
Не, не е срамно едно момиче на 20 да е девствено. По-срамното е момиче на 13 да не може да задържа като му се ходи до тоалетната.![]()
Амк933, стискам ти ръката.
То голяма част от правилите секс на 13-14 мислим (се оправдаваме) по този начин.Първоначално написано от PyCoKoCkA93
Че и моят случай беше като твоя.
Но така и така не ми пречат и другите , правили секс на 12-13-14. Те си носят последствията. На някои не им пречи по-нататък в живота, други поемат изцяло по не много здравословен път и така ..
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
еее чак толкова чакане....Първоначално написано от dark40
нооо на 20 не е срамно
![]()
Годините не играят голяма роля.
Направих го на 15 ... беше ми много много рано. Не по отношение на годините, а акъла ми в главата. Не веднъж се шашках дали ще ми дойде, не веднъж имах основание да се шашкам...![]()
Първият ми път беше по любов, имах връзка, мислех, че се обичаме. Не е било така, но тогава не съм го знаела и няма защо да съжалявам.
После имах още глупави постъпки - секс за една нощ, чисто сексуални връзки и т.н. ... Тогава ме упрекваха, не слушах никого. Бях открила нещо ново за мен и се раздавах с пълна скорост.
Със сегашния ми приятел имаме доста проблеми заради моето минало, заради лекомислието ми, аз доста пъти се замислям и ми става гадно, че не съм го направила по друг начин. Съжалявам за доста неща, които свърших за минималното време от година и половина. Съжалявам, че не послушах съветите.... НО това не е причина да свършва животът ми. Ако пък не бях правила секс тогава, сега нямаше да съм с моя приятел (поради доста причини).
За мен девствеността не е никаква чест ... сексът е една страхотна част от живота ни и не е някакво наказание или някакво унижение, че да се гордея, че не съм го правила. Единственото, в което трябва да се внимава е човека, с който ще го правиш и сексуалното образование, което ще натрупаш преди това.
Сексът обаче също не е повод за гордост. Той е интимност, не нещо, с което трябва да парадираш. Нищо не постига един човек като се похвали, че е правил вагинален или анален или орален, защото всички го правим.
Клишето "Като правиш безразборен секс, ще те търсят само за това" също не го подкрепям. Има какви ли не варианти на развитие на живота на един човек. Ами ако една жена се премести в друг град? Никой няма да и знае миналото. Може да стане и по моя начин - Моето момче знае какви глупости съм вършила с кого ли не, но успях да го убедя, че днес искам любов, не диво и необмислено чукане.
Ще дам пример и с Алекс. Момичето го прави често, с различни, не и пука ... дотука всички бихте имали лошо мнение. Не познавам такова момиче, реших да си пиша с нея, да разбера що за цели има човек, който всички упрекват заради начина и на живот ... да разбера дали са прави. Впечатление ми направи, че редовно се преглежда, че не се шашка като другите дали ще и дойде и че завърши 10ти клас с 6.00. На тези години е най-важно да учиш и да се забавляваш. Тя го прави. Какво повече? По-нататък ще поиска любов и ще я намери.
С поста си исках да кажа няколко неща, които са повтаряни милион пъти, но са най-точните - всеки отговаря сам за постъпките си и ние няма защо да се месим ... и сексът си е секс, нито срам, нито чест, нито болест, нито бреме. И че всеки може да преобърне тотално начина си на живот когато си пожелае. Безразборният секс днес, не означава, че ще го има и утре. Говоря от личен опит.