- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Девствени/"Отворени" - Срам/Гордост ???
Годините не играят голяма роля.
Направих го на 15 ... беше ми много много рано. Не по отношение на годините, а акъла ми в главата. Не веднъж се шашках дали ще ми дойде, не веднъж имах основание да се шашкам...![]()
Първият ми път беше по любов, имах връзка, мислех, че се обичаме. Не е било така, но тогава не съм го знаела и няма защо да съжалявам.
После имах още глупави постъпки - секс за една нощ, чисто сексуални връзки и т.н. ... Тогава ме упрекваха, не слушах никого. Бях открила нещо ново за мен и се раздавах с пълна скорост.
Със сегашния ми приятел имаме доста проблеми заради моето минало, заради лекомислието ми, аз доста пъти се замислям и ми става гадно, че не съм го направила по друг начин. Съжалявам за доста неща, които свърших за минималното време от година и половина. Съжалявам, че не послушах съветите.... НО това не е причина да свършва животът ми. Ако пък не бях правила секс тогава, сега нямаше да съм с моя приятел (поради доста причини).
За мен девствеността не е никаква чест ... сексът е една страхотна част от живота ни и не е някакво наказание или някакво унижение, че да се гордея, че не съм го правила. Единственото, в което трябва да се внимава е човека, с който ще го правиш и сексуалното образование, което ще натрупаш преди това.
Сексът обаче също не е повод за гордост. Той е интимност, не нещо, с което трябва да парадираш. Нищо не постига един човек като се похвали, че е правил вагинален или анален или орален, защото всички го правим.
Клишето "Като правиш безразборен секс, ще те търсят само за това" също не го подкрепям. Има какви ли не варианти на развитие на живота на един човек. Ами ако една жена се премести в друг град? Никой няма да и знае миналото. Може да стане и по моя начин - Моето момче знае какви глупости съм вършила с кого ли не, но успях да го убедя, че днес искам любов, не диво и необмислено чукане.
Ще дам пример и с Алекс. Момичето го прави често, с различни, не и пука ... дотука всички бихте имали лошо мнение. Не познавам такова момиче, реших да си пиша с нея, да разбера що за цели има човек, който всички упрекват заради начина и на живот ... да разбера дали са прави. Впечатление ми направи, че редовно се преглежда, че не се шашка като другите дали ще и дойде и че завърши 10ти клас с 6.00. На тези години е най-важно да учиш и да се забавляваш. Тя го прави. Какво повече? По-нататък ще поиска любов и ще я намери.
С поста си исках да кажа няколко неща, които са повтаряни милион пъти, но са най-точните - всеки отговаря сам за постъпките си и ние няма защо да се месим ... и сексът си е секс, нито срам, нито чест, нито болест, нито бреме. И че всеки може да преобърне тотално начина си на живот когато си пожелае. Безразборният секс днес, не означава, че ще го има и утре. Говоря от личен опит.