Цитирай Първоначално написано от amk933
Едно малоумно клипче, представящо само едната страна на монетата под знака на българските националисти, може да ме трогне точно толкова, колкото и легендите за играчките с взривове. Добре че поне и двамата ми дядовци са били на 20-25 години по това време в София, та знам от тях какво се е случвало, а не разчитам на такива "образователни" клипчета от инет.

Калашник, сравнението с евреите и СС, чрез което се опита да изкараш американските бомбардировки над София почти наравно с Холокоста, беше точно толкова оригинално и подходящо, колкото сюжета на латиноамерикански филм. И с тия легенди за това какви братя са ни руснаците може и да минеш някъде другаде, но във войната кой какъв е - все тая. Има два лагера - този на Русия, Англия и Америка и този на Германия, Италия и Япония. Ние сме на страната на вторите - сиреч всичките първи са ни еднакво врагове. А това дали Америка, Англия или Русия си е пускала бомбите, мен не ме интересува. Било е за каузата на съюзниците - сиреч и на Русия. И Русия в крайна сметка ни е била враг. Точка. Колкото трябва да има на Русия паметници, толкова и на САЩ.
А в САЩ ще направят ли паметник на загиналите японски пилоти при нападението над Пърл Харбър?