Цитирай Първоначално написано от Galadriel7
По биология се учат чрез нещо средно между разбиране и зубрене, което означава, че не можеш да ги научиш без да ги разбираш, но определено ти трябва много фотографска памет... Това цветно каре, онова цветно каре, тоя пример, оня пример. Манджа с грозде, с една дума. Една година е тотално недостатъчна, за да се подготвиш както трябва. Темите са 66, като не всяка тема е един урок - има доста теми, включващи по 2-3 урока. Доста добра идея е да ги изпишеш всичките (научени де, не просто да ги преписваш от учебника), но за една година това е трудно да стане - как се учат толкова теми...? Съученичките ми от 9ти клас (сега сме 11ти) започнаха да пишат по МНОГО (всяка седмица поне по 1 тема в часовете по биология)... Късмет на всички ви! :P
Иначе по химия темите са по-лесни, защото можеш и сам да си ги измислиш/нагодиш, ако разбира се имаш достатъчно знания за дадено нещо и можеш свободно да боравиш с определенията.
Ти за СУ или за МУ искаш? За МУ според мен ще ти е трудно, защото там нивото е много високо, но за СУ за някои специалности приемат с оценка от олимпиада по биология/химия, може пък така да влезеш? Още повече, че си момче, а там балът ви е по-нисък.. Момичетата с 5.50 влизат трудно. :P
Само да кажа, че съм в ПМГ Велико Търново, профил химия, а ако някой се чуди защо биологията ми е профил и не пиша теми - ще кандидатствам в чужбина с диплома...
а за стара загора,варна и плевен знаеш ли нещо там също трудно ли е ?