Цитирай Първоначално написано от slicky
значи аз съм на почти 15,ходя на фитнес от около 6-7 месеца,72 кг,182 см.Студената ми ръка е 33-34,а другата 36-37....а тогава дигнах 7.5 кг,а по принцип от лежанка дигам 13.5-15 кг
Ами много добра физика имаш. Здраво телосложение и 34-37 см ръка е супер. Значи проблемът не е от това,че си слаб. Щото не си. Обаче 6-7 месеца в залата е малко. През първата година травмите са най-много и сетне намаляват. Щото ръцете заякват. Но става бавно.
С тези дъмбели правиш изтласкване,повдигане за гърди вместо с щанга? Или от полулег сгъване за бицепса? Както и да е,в твоя случай трябва да намалиш, примерно правиш с дъмбели 5 кг или 3,ако имате. И така месец-два или три докато преминат оплакванията.Преди тренировка се прави хубаво загряване на ръцете за 5-10 минути с леки упражнения и тежести. Можеш да взимаш 2-3 вечери по един аспирин по средата на храненето.Тежестта за упражнението се избира такава,при която няма болка. И се чака. Може месец,може и 5-6 месеца. Едва след преминаване на оплакванията се увеличава отново тежестта.