Първоначално написано от
barbapapas
Много внимавай къде отиваш и наистина потърси информация, вярно е много противорчива, но по-добре да дадеш повече пари, но да е по-сигурно, защото една безобидна бенка, може да ти коства живота...Аз си ги махнах в Онкологичният център в София и съм доволна. Като за начало потърси дерматолог-онколог, първо да те видят на преглед - покажи си всички бенки, които те тревожат, а и които не, защото дори и безобидно изглеждаща бенка, може да изглежда опасна и ако закачаш някоя бенка или е на неудобно място е доста рисковано. В никакъв случай не прибягвай до знахари,козметици, мазила и разни чудодейни отвари, че вместо да ти помогнат, може да се стигне до най-лошото! И за лазера доколкото знам той просто изгаря бенката, но тя остава под повърхността на кожата, което е опасно, защото може да се изроди и след като се премахне няма как да се изследва, а чрез хирургично остраняване - тя се премахва из основи. На мен ми ги премахнаха с операция с местна упойка. Иначе се плаща допълнително за изследване на бенката(ако се налага) и доколкото си спомням беше около 100лв за бенка, 150 за изследване ... Но беше преди години и нещата сега могат да седят различно. И като време, ако не е наложителна операция, най-добре зимата да се прави, така че сега е перфектното време да отидеш на преглед и да помислиш. Та като за начало наистина отиди на преглед и се консултирай, дори и да нямаш оплаквания е хубаво да ти преглеждат бенките от време на време.