- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- кое е по-престижно?
лекар или биолог
Биолога знае за растенията,животните а лекаря само за болестите.Кое е по-престижно моля кажете
Сори за тъпата тема но е важно за мен
Зависи за какво ти тряябва ? Дай повече инфо де.
Хора много , Човеци малко !
Лекаря получава повече пари,ако това ще те насочи на някъде.
Лекар, лекар : )
Хора много , Човеци малко !
Престиж,престиж .Какво по-точно е за теб престижАко си вършиш работата не защото ти харесва а защото е престижна.И най-евтино платеният работник може да се ползва с повече уважение от някоя голяма надувка.И ти препоръчвам,избери биолог,не искам някой заради престижа да решаваш животи
Много грешиш.Първоначално написано от teodora87
ТИ ИЗОБЩО ЗНАЕШ ЛИ КАКВО НИ ПИТАШ?
Не се става толкова лесно "лекар" . Много се учи, трудно се влиза (поне в МУ в София) в спец. медицина. Даже във Великобританията срока за подаване на документи е до 15.10 , докато за другите спец. (с малки изключения - Оксфорд, Кеймбридж , Право (ако не се лъжа)) - срока е до по-късно, да не кажа до Февруари. Искат и по-висок резултат като диплома, а и на сертификатите трябва да имаш доста по-висок резултат.
Та, "лекарите" учат бая биология. Не само анатомия на човека. Погледни някоя примерна програма в някой медицински. А после и специализацията хич не е лека, зависи какъв "лекар" искаш да си .
Друго е ветиринарната медицина, тогава пак "знаеш много за животните" .
А да си биолог е много общо. Каква биология искаш да учиш? Молекулярна, биохимия , клетъчна , физология, или само зоология ..
Как да ти кажа, или си на 13-14 , или си много зле.
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
Това, че лекар знае по-малко от биолог е най-малоумното нещо, което съм чувала. И ако смяташ, че има нещо по-велико от спасяването на човешки животи-кажи.
Две хубави очи. Душата на дете в две хубави очи-музика, лъчи. Не искат и не обещават те...
Дай малко повече инфо. Учиш ли някъде сега? Кое ти е по-интересно.. да изучаваш човека или растенията и животните?
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
биолог ми звучи по-интересно,но иначе сигурно лекаря .. но пак си зависи и какво име ще си изградиш.Стига сте гледали парите,гледайте и кефа си![]()
абе то в България каквото и да станеш.......
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
Медицината е по-престижна, но ако си търсиш такава професия за престиж, недей да ставаш лекар.
Вафла..
Ти я не гледай престижа,а какво ти се учи.Нали трябва после с желание да учиш и да работиш.Ако ще ставаш лекар заради престижа и парите имай предвид,че както някой вече каза е много,ама много трудно и приемането,и следването.По-добре учи и работи нещо с желание и удоволствие,отколкото за парите и престижа.
А,по темата мисля,че лекар е по-престижно,макар че ако си вършиш добре работата,каквото и да работиш ще бъдеш уважаван/а.
знам че е много трудно,НО това ми е мечтата.Обичам да помагам на хората,обичам да гледам в очите им надеждата и светлината,обичам да гледам как се щастливи.
също така ще гледаш, болни, тъжни, депресирани хораПървоначално написано от teodora87
[ мразим хора! ]
('Дяволско' - А. Далчев)
аа и тези които обясняват колко е трудно да те приемат, спокойно, сега е нищо в сравнение с преди години
[ мразим хора! ]
('Дяволско' - А. Далчев)