.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 75

Hybrid View

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората

Не можеш винаги да получаваш това което искаш, но...

Вдъхновен, от размислите на малката за скайп-връзките реших и аз да пофилософствам малко

Дълго е - информирам, преди да сте започнали да четете

Темата днес - Харесвай това, което получаваш.

Казано е - "Не можеш винаги да получаваш това което искаш, но можеш винаги да искаш това което получаваш". Звучи транно и объркващо на пръв поглед, затова нека перефразирам в любовен смисъл. Не винаго може да си с човека, който искаш, но винаги можеш да оцениш жеста, който съдбата ти прави, като те среща с друг човек, не по-малко стойностен и готин.

Каква ми е идеята?

Да си изберем героинята - 18 годишната Гери.

Гери си е харесала Иван. Прави му намеци, говорят си, зарибяват се, но Иван не дава признаци че харесва Гери. Тя решава че може би трябва да се постааре повече, защото по някаква причина на Иван му е нужно повече време за да я хареса. През това време, Ники и Жоро си харесват Гери и поотделно и показват че не са безразлични. Двамата не се познават, не познават и Иван. И двамата са не по -малко готини на външен вид и по характер от Иван. Ники дори е типът човек, за когото Гери тайно се надява някога да се омъжи. Гери обаче им отказва, защото харесва друго момче(Иван). Минава месец, два Гери продължава да ходи по Иван, който изобщо не и обръща внимание като на момиче, към което има чувства. През това време, Ники и Жоро отдавна са си намерили приятелки, други момчета са си харесвали Гери, но тя отново ги отрязва, по същата причина. След 4-тия месец, гери изпада в депресия и по някаква причина решава че е нехаресвана, че няма да срещне никога идеалния партьор. И следва неизбежното "Всички мъже са еднакви, искат само секс и не оценяват жената по душа."

Това е реална история, колко от вас разпознават себе си в нея? Навярно мнозина. Според вас има ли начин тя да се развие по друг начин, така че да има щастлив край за нашаат героиня? Може разбира се. С няколко поправки.

Като начало - Гери има доста ухажори, през цялото време. Защо обаче не им обръща внимание? Защото е харесала Иван. Нищо лошо, даже похвално. Демонстрира интерес, и очаква такъв от момчето. След като не се получава, тя опитва отново и отново, но резултата е пак същия. Защо хаби време и нерви за да се хареса на някого, когото не познава? Защото смята че Иван е това което и се иска, и упорито вярва че е така, без да има реални доказателства.

Правило номер едно за успешен и щастлив живот:

При заявен явен интерес от Гери, ако на Иван не му пука за нея, то и на нея не би трябвало да и пука за него.

Правило номер две за успешен и щастлив живот:

Оглеждай се около себе си, и когато нещо ти се отнема или по стечение на обстоятелствата не можеш да го получиш(Иван) то е защото има по добра алтернатива(Ники), която определено ще е за теб. Затова не се дърпай.

Правило номер три за успешен и щастлив живот:

Поставяй себе си на първо място, когато взимаш решения, не прави компромиси със себе си заради никого, не допускай да си изтривалка за някого(Иван) по ниаккви причини. Бъди егоист, в умерени количества.

Гери изпуска толкова много щансове, защото си е навила на пръста че Иван е перфектния. И се е хванала за тази идея с две ръце и два крака. Реално погледнато е като кон с капаци. И се самонавива.

След всички тия разсъждения нека се върнем на първоначалната идея: "Не можем винаги да получаваме това, което искаме,но можем винаги да искаме това което получаваме".

Перефразирано изглежда така: Гери иска Иван, може и да не се получи с него(както и става), но може да оцени Ники и да поиска да е с него.

Затова мили момичета - не винаги Вашия Иван е човека, за когот отрябва да се борите. Огледайте се за Ники, и доста често ще разберете, че съдбата ви се е поднесла подарък.

За момчетата имената са съответно Ива и Никол

Всички имена на герои в историята са избрани напълно случайно, и всяка прилика с действителни лица и събития е просто съвпадение.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Град
    Where streets have no name
    Предлагам темата да стане важна
    — Никога не съм търсил щастие. Кому е нужна щастието? Аз търсех наслаждение.
    — И намирахте ли го, мистър Грей?
    — Често. Твърде често.

Голям фен Аватара на RaZzer
    Ъъъ... не съм съгласен с автора. Глупаво е да се универсализира няква ситуация и да се опитва да се вкарва акъл на хората по тоя начин... Представи си, че някое момиче ти прочете темата и е в сходна ситуация, обаче нейният Ники е идиот и същевременно с нейният Иван е имало шанс... Няма ли да ти е тъпо, че си развалил кефа на някого? : booooomb:

Ти едва ли не казваш, че всички момчета/момичета са еднакви - обърнете внимание на тези, които са заинтригувани от вас и загърбете тези, които харесвате...

Град
    В мислите на хората
    Рейзър - ясно съм упоменал да загърбиш тези които не ти обръщат внимание и да се насочиш към тези които те харесват.

Хващаш се за дребни неща, без да вникваш в идеята.

Аз съм дал съвети, дали ще се вслушаш в тях си е твоя работа.

Давай, продължавай да пишеш

Dr. Gregory House

Мега фен
    Град
    Earth...
    бии си 2 шамара

Град
    Стара Загора
    браво много е поучителна историята,много правилно си ги казал нещата и дано да се вслушат младите хора в теб!
    Докато всички сте ми противни, ще знам, че имам добър вкус !!

Мега фен Аватара на Hilary_

Re: Не можеш винаги да получаваш това което искаш, но...

Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    При заявен явен интерес от Гери, ако на Иван не му пука за нея, то и на нея не би трябвало да и пука за него.

Оглеждай се около себе си, и когато нещо ти се отнема или по стечение на обстоятелствата не можеш да го получиш(Иван) то е защото има по добра алтернатива(Ники), която определено ще е за теб. Затова не се дърпай.

Поставяй себе си на първо място, когато взимаш решения, не прави компромиси със себе си заради никого, не допускай да си изтривалка за някого(Иван) по ниаккви причини. Бъди егоист, в умерени количества
    Апфф правилата на думи са лесни ... но на изпълнение не .. защото ...

Номер 1 .. Повечето пъти до толкова се привързваме към човека, който желаем, че забравяме не само хората около нас, а и себе си ...

Номер 2 ... За повечето от нас след като сме си поставили Иван за цел той е нашата най-добра алтернатива .. доказателството всички откази на останалите момчета ...

Номер 3 ... Ако сме дори и силно влюбени в Иван няма как да не правим компримиси .. защото любовта се гради на това ...

Заключение: Темичката ми хареса .. много е приятна само, че ако можеше да се изпълняват тези правила нямаше да има толкова изказвания от типа .. "Мъжете са еднакви .. той м исъсипа живота" и всичко останало ...

Голям фен Аватара на bog4eto
    Град
    София
    Много смисъл има в темата-евала.
    Общо взето жените са инати И винаги искаме Иванчо Колко хора искат Иванчо?Да си признаят..никой не гледа Ники..жени.Няма да се промениме и те така..

много яка тема
    Got a hole in my head
    Everything falls right out
    Through my ears, through my eyes
    Makes no difference where you are

Супер фен Аватара на l0lz
    Did you just call me fat?
    And what is that stink..
    ITG - Because it's easy to be a 6 foot 4 Olympic powerlifter and streetfighting god, from behind the confines of a keyboard.

Цитирай Първоначално написано от l0lz
    And what is that stink..
    Its my odecolon do you like it?

Супер фен Аватара на l0lz
    Цитирай Първоначално написано от fc
    Цитирай Първоначално написано от l0lz
    And what is that stink..
    Its my odecolon do you like it?
    Did you wash your ass today?
    ITG - Because it's easy to be a 6 foot 4 Olympic powerlifter and streetfighting god, from behind the confines of a keyboard.

Голям фен Аватара на InloveAgain
    Град
    in Wonderland .. (:
    Донякъде си прав.Браво.

Ами ако си представим, че главният герой не е Гери, ами е Ники.
    Той вижда, че Гери не му обръща внимание и после какво.. "всички жени са еднакви" ...
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Супер фен Аватара на NeZaPoznat
    Знам какво е оправданието на Гери:

Ам неам тръпка - кфо да прааа

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Батеее браво =D> =D>

Хммм лапето пусна философска тема ...
    Батко пусна философска тема ...
    Само аз още не съм пуснала философска тема ама няма и да пусна,защото имам 4 по Философия и то с 300 зора си я изкарах
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy
    Батеее браво =D> =D>
    Само аз още не съм пуснала философска тема ама няма и да пусна,защото имам 4 по Философия и то с 300 зора си я изкарах
    Ами пусни тема " Кое е първично - яйцето или кокошката"

За добър 4 - толкова ...

п.п. Не ми благодари

Град
    В мислите на хората
    Кака може да пише умни постове. Не и трябва да се забърква с теми и да я плюят разни коне с капаци.

Незапознат - първо е яйцето. Помисли и ми кажи защо

Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на lipsvashh_mi
    умен ,та разумен както се вика.. Браво за темата,въпреки ,че отдавна беше я запланувал де
    Аз съм съгласна особено с това,че не си заслужава да си късаш нервите заради никой и нищо!!Живота е прекалено кратък ,за да го пропиляваме до идиоти...а,че има хора,които са твърде тесногръди,за да приемат малко съвети и акъл от по-големите-винаги ще има..

Град
    Цитирай Първоначално написано от NeZaPoznat
    Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy
    Батеее браво =D> =D>
    Ами пусни тема " Кое е първично - яйцето или кокошката"

За добър 4 - толкова ...

п.п. Не ми благодари
    Ти "умнико" ако беше с моята даскалка по Философия сигурно и 3 нямаше да хванеш ама айде ...

Млада ли е ?! Даскалката

Град
    Цитирай Първоначално написано от NeZaPoznat
    Млада ли е ?! Даскалката
    Тя ако беше млада още щеше да е с всичкия си

Супер фен Аватара на kindergarden
    Чудесна логика. Значи млади дами тръгнете с някого,когото не харесвате,за да сте доволни от живота.Накарайте се да искате нещо,което не ви влече.Мммм...правилно ли съм разбрала?

Град
    Цитирай Първоначално написано от kindergarden
    Чудесна логика. Значи млади дами тръгнете с някого,когото не харесвате,за да сте доволни от живота.Накарайте се да искате нещо,което не ви влече.Мммм...правилно ли съм разбрала?
    По скоро не ...

Град
    В мислите на хората
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    Рейзър - ясно съм упоменал да загърбиш тези които не ти обръщат внимание и да се насочиш към тези които те харесват.
    И за Ивето

Dr. Gregory House

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си