- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Това хемороиди ли са?
Здравейте, на 17 години момче съм. Тези дни забелязах, че след изхождане имах сърбеж около ануса и го отдавах на не добро почистване или на много "старателно" с тоалетна хартия почистване и притриване. Но наскоро последните 2 дни след изхождане при почистване забелязвах точици кръв по харията около ануса и ви питам дали са хемороиди или просто някакви ранички, защото болката е като при раничка. Следните изброени причина за получаването на хемороидите не ги имам
запек не съм имал, но е имало дни през, които 2 дена не ми се е ходило до тоалетна говоря за скоро, а за физически дейности не вярвам толкова да съм се озорил във фитнеса* запек - описва се като един от особено важните фактори. Усилието при дефекация води до повишаване на налягането в кавернозните тела, затруднява отичането на кръвта от тях и води до разширението им.
* честите диарии също способстват за развитието на хемороиди
* заседнал начин на живот
* преяждане, прекомерна употреба на пикантни храни и алкохол
* физически усилия, водещи до повишаване на вътрекоремното налягане (вдигане на тежести, тежка физическа работа)
* бременност (по същата причина- при нарастването на матката и разположеният в нея плод с напредване на бременността се повишава налягането в коремната кухина)
* особено чести са хемороидите при хора със статични седящи професии (напр. шофьори)
* отчита се ролята и на наследствени фактори
Хмм...добре ще е да си направиш един преглед за всеки случай.На мен също се е случвало да кървя ,но тогава имах силен запек и ми се получи цепнатина около ануса ,беше като раничка и ме пареше всеки път,но сега ми мина.Всъщност самия запек ми се получи от нередовно ходене по голяма нужда ...ходех мн рядко през 6 дни и от там стана този проблем.Но от както промених режима,нещата се оправиха.При теб не знам какво е ,понеже казваш че си нямал запек,но би било добре да се консултираш с лекар.Няма да ти навреди
Ако искаш изчакай малко,може и да е временно.Ако проблемът не се реши-лекар!![]()
ами да ти кажа кървене няма тоест преди след изхождане имаше някаква кръв около ануса, но сега няма уж е по-добре мисля, но трябва да видя за сърбеж и дискомфорт, но болка нямамерси за сега не мисля да ходя, че се притеснявам... ще изчакам до понеделника... дано не стане по-зле да чукна на дърво мерси
![]()
успех,но ако има нещо недей да чакашпо-зле ще е за теб после!
Може да ти се е раздразнило самото черво,и на мен ми се е случвало само,че с кръв в изпражненията,и за дена два минава,същот се случи и на една пр миналата година.
Може да са хемороиди,може и раничка да е - но ако искаш нека да те види хирург или гастроентеролог.Според мен,не би трябвало да има нещо страшно.
да ви кажа всичко отшумя само от време на време има не мога го опиша не е болка не е сърбеж не е дразнене, но всичко е шест![]()
Тоалетната хартия протрива .
Поради естеството си на работа аз имам хемороиди , които са хронични и се възпаляват от време на време .
След всяко ходене се измивам с хладка вода , подсушавам се и нямам проблеми , като парене , сърбене и кървене .
Между другото водата почиства по-добре от хартията .Едтествено първо почиствам с хартия , след което измивам .
В цивилизованите държави и нормални къщи има едно приспособление , наречено биде , което служи за тази работа . В панелна баня няма място за биде и за това обикновено шише върши работа .
Извън дома мокри кърпички също помагат.
Може да провериш много лесно дали имаш раничка - взимаш едно огледало, клякаш в някоя по-осветена стая (тоалетната) и гледаш. Най-вероятно е протриване на кожата в следствие на малки косъмчета около ануса + тоалетна хартия.
hbjbnb
Едва ли раничката да е от тоалетната хартия.Ако беше така,стотици щяхме да имаме ранички по анусите.Желателно е да ползваш вода при ходене по голяма нужда,но малко хора го правят.Запек имала ли си често?Вероятно е от това.Пък и е от огромно значение режимът ти на хранене.Ако ядеш само сухи храни и се тъпчеш с боклуци,нормално е да се получи запек,а след това и раничка при напъните.Дай повече информация.Болки при изхождане имаш ли?Първоначално написано от mimozka961
Кръв в изпражненията?
Не е нормално да имаш раничка.
Не очаквай някой да ти предпише нещо.Самолечението няма да помогне.
Трябва да отидеш на лекар.Щом е външно докторът ще ти предпише навярно някакъв мехлем и ще ти мине.
Колкото до плодовете и зеленчуците,тях трябва да си ги консумираш винаги.Те са богати на витамини и полезни ,като цяло за организма,но в твоя случай няма да помогнат.Лекарят ще ти помогне,а ти междувременно спазвай някои неща.
1) Повече движение
2)Отлична хигиена
3)Повече течности и течни храни.
4) Трябва да премахнеш запекът,ако има такъв.Кафето сутрин на гладно, вероятно ще ти помогне за тази цел.
И все пак отговори ми на горните въпроси! : )
Всичко свързано с тази раничка.
nksvjbskbvsk
Ще се наложи да коригираш режимът на хранене.Първоначално написано от mimozka961
Повече супи,още повече течности.
Лошото е,че без снимка не може да се прецени до колко е сериозна тази твоя раничка.Но това,че става дума за такава,налага преглед.
Може да става дума за анална фисура,за анална фистула ,а може и за нещо друго.С друго не мога да помогна : )