Цитирай Първоначално написано от mimozka961
Здравейте ! Аз съм 14 годишно момиче -> Ами ако има съвсем , съвсем малка раничка около ануса. Възможно ли е да е от протриване с тоалетна хартия ? И до колко време ще се махне г/д .. месец, два.. ? И как да я разкарам без лекар? Четох някъде по форумите ,че ставало с ядене на плодове и зеленчуци .. Плс , ако някой може, да ме посъветва
Едва ли раничката да е от тоалетната хартия.Ако беше така,стотици щяхме да имаме ранички по анусите.Желателно е да ползваш вода при ходене по голяма нужда,но малко хора го правят.Запек имала ли си често?Вероятно е от това.Пък и е от огромно значение режимът ти на хранене.Ако ядеш само сухи храни и се тъпчеш с боклуци,нормално е да се получи запек,а след това и раничка при напъните.Дай повече информация.Болки при изхождане имаш ли?
Кръв в изпражненията?
Не е нормално да имаш раничка.
Не очаквай някой да ти предпише нещо.Самолечението няма да помогне.
Трябва да отидеш на лекар.Щом е външно докторът ще ти предпише навярно някакъв мехлем и ще ти мине.
Колкото до плодовете и зеленчуците,тях трябва да си ги консумираш винаги.Те са богати на витамини и полезни ,като цяло за организма,но в твоя случай няма да помогнат.Лекарят ще ти помогне,а ти междувременно спазвай някои неща.
1) Повече движение
2)Отлична хигиена
3)Повече течности и течни храни.
4) Трябва да премахнеш запекът,ако има такъв.Кафето сутрин на гладно, вероятно ще ти помогне за тази цел.
И все пак отговори ми на горните въпроси! : )
Всичко свързано с тази раничка.