- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Съчинение разсъждение
Извинявам се за поредната глупава тема, но искам малко помощ.. значи днес в час по литература госпожата ни даде за домашно да направим съчинение разсъждение на ,, На прощаване '' и такам.. не съм сигурна точно какво беше съчинение разсъждение и ако някой може да ми обясни малко по - подробно..![]()
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Once upon a time I was falling in love ...
But now I'm only falling apart ...
Трябва ми нещо написано с ваши думи..
Е ние сега ще тръгнем да ти го пишем.Едва ли някой има времето и желанието.Пробвай да вземеш идея от някой сайт и си го напиши със собствени думи![]()
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
^ Не съм казала да ми пишете съчинението![]()
Добре, това е съчинение, в което разсъждаваш (в твоя случай) върху дадено произведение.
Състои се от 4 части:
Увод - в него можеш да пишеш за автора и историята на произведението.
Теза - тук казваш основния проблем в прозиведението( ако ти е зададен такъв)(Пр: "Свободния дух на човека в "На прощаване" от Христо Ботев ") . Ако не ти е зададен такъв говориш за основните теми в произведението. В тезата не слагаш цитати и не се обосноваваш.
Изложение - Тук вече са същинските разсъждения и доказателства, може да използваш цитати и т.н.
Заключение - Правиш извод от цялото съчинение. То е нещо като огледало на тезата.
Това е с мои думи, за това е толкова объркано. В сайта беше написано много по-добре.
Once upon a time I was falling in love ...
But now I'm only falling apart ...
Прочети стихотворението и гледай да го разбереш,разбереш ли го вече е лесно.И почваш да разсъждаваш върху него със свои думи.Пишеш всичко възможно квото се сетиш от стихотворението.![]()
Благодаря Ви много.В часа госпожата диктува страшно бързо и то нали се сещате всички си говорят ,кискат се и направо голяма каша..
Особено подходящо поведение, като се има предвит, че ще кандидатствате.Първоначално написано от BaffaLsc
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.
^ На прощаване.. не знам как ще се справя..
Не на всеки му се отдава да пише, но ако наистина се задълбочиш, четейки текста .. и ако разбираш въпроса, по който ще пишеш естествено .. няма да имаш проблем.
Аз лично мога да ти предложа свои си разработени теми от 7-ми клас, но е важно да се научиш да пишеш сама.
На каква тема точно е съчинението?
Първоначално написано от BaffaLsc