.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 69
    Мега фен Аватара на machoka

Думата и понятието пу?ка

абе пичове и ... дами,

не сте ли забелязали, че напоследък под път и над път, или пък под дърво и камък се среща думата 'пу?ка' ...

примери:

'на датата в тъпата пу?ка да и го наврем' (нещо връзката се скапа)
    'е?и си пу?ката майчина'
    'ти си ебати пу?ката' ( а уж за мъж говорим)
    'ебати яката пу?ка' (тоя път поне е за момиче) ..

Тази дума я чувам по-често от думите 'хляб', 'Господ', 'сгреших', 'обич', 'родина'.

Според вас това нормално ли е? Защо се случва и как можем да го променим?

Голям фен Аватара на sifon4o
    Защо да го променяме? Думата е звучна, и доста описателна, според мен върши прекрасна работа в съвременния език.
    the game

Мега фен Аватара на DaNGeRousLy
    Град
    Шумен
    Така ни учат да говорим в училище

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Универсална дума в шофьорския български.

Мега фен Аватара на lenito_sf
    аз гледам да я избягвам

Повече от фен Аватара на SemperArdens
    има и няква игра с карти, путка се казва. трябва да я науча :д

Цитирай Първоначално написано от sifon4o
    Защо да го променяме? Думата е звучна, и доста описателна, според мен върши прекрасна работа в съвременния език.

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Българин изразява възхищение : "Е.аси майката !!!"
    Българин изразява опасение : "Е са' си е.а майката!!!"
    Българин изразява възмущение : "Е.би му майката!!!"
    Българин изразява съмнение : "Е.а ли му майката ?!?"

Списъкът може да продължи много, много нататък. Например с ..

Българин окуражава : "Е.и им майката !!!"
    Българин се противопоставя вербално : "Е.и си майката !!!"

и пр. и пр.

А думата п.тка също ни е много любима. Например словосъчетанието "п.тката лелина" може да бъде комбинирано по най малко 10 начина, превъзхождащи се един-друг.
    Напр. : "Е.и му п.тката лелина в г.за !!"
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Е как да не се чува..MACHOK..Подчертавам докато в българия се разждат и се учат и живеят такива индивиди от типа на "terrorclub", което е 90% от младото поколение(ходи по мачове да се бие..пие и говори/мисли само за глупости и далавери) нищо няма да се оправи..Свикнал съм им аз на такива утрепки в училище да ме тероризират по цели часове и да ме псуват по цял ден..обаче работата е че простотията се е пренесла и на улицата, навсякаде около нас..заради това възнамерявам да се махам от България - само утрепки и нещастници!
    cool boys..need cool g1rls

Така, темата може да ви се струва несериозна, но зад 'е?ливия' параван се крие по-дълбока проблематика...

така че да подходим към поста на realantisocial, който ни навежда на версията, че този битовизъм може да бъде рамкиран в географски ширини, и по-конкретно да го наречем 'балкански манталитет'.. е добре де, пак питам: защо?!

Като кажете "балкански субект", българска му работа и т.н.
    Всякаш хората на Запад всички са интелектуалци и не използват вулгарни изрази...да му е.а майката

Аз употребявам също често.

Но пък не съм забелязал наоколо толкова употреба, колкото ти посочваш. Масово се говореше по-скоро преди 3-4 години, сега е поутихнало...други паразитни думи, псувни, к<рове и прочие се проявяват в по-голяма степен..

българско благозвучие, кво, ахах

Ако в това се изразява благозвучието на езика, утре отивам да си сменя националността с някоя по-вулгарна )

Cerveza
    и на Запад, и на Изток не е така. Теорията с географското обяснение на този културен феномен ще се окаже обещаваща, но не и по-малко мистериозна за мен?

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    psvturbo, дали не раздаваш квалификацийки нещо, а дали не си го просиш? Често, ако в баннатия акаунт, нямаше толкова постове, щях да мисля, че си фейк. Спри да се излагаш, момче, че положението е зле.

Вариантът с е.а е по-як, п..ка не ме кефи толкова, ама пак става. к.р е яка думичка също.
    Аз лично не ги използвам, но хората около мен - да и не ми пречи определено. От устата на момиче понякога някои изразчета са грозни, де.

Аз я използвам за да смъкна напрежението , което съм натрупала повтаряйки 10 пъти наум 1 изречение преди да го кажа на родителя, учителя, шефа.
    И се радвам че имам хора които да ме приемат такава каквато съм.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    А в Германия Шайсе. Веднъж като ме вози един и го повтори в едно задръстване над 50 пъти, накрая ми идеше да го сваля от колата. Ужасно скучно, то пък поне някакво разнообразие, да се научат на нещо от нас.

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    мммммм... чудиш се простотия ква да измислиш ти
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Мега фен
    Град
    Earth...
    Аз тази думичка я замествам с "задник" Което ме навежда на мисълта: Защо пък аз псувам на Български след като по цял ден говора английски? По-точно аз употребявам тази думичка като съм в колата и ме нервира някой "задник" пред мене каращ в лявата лента и не ще да натисне газта мъничка а пък в дясната лента е същото и е настанала неква тапа. И ето ви Български манталитет! Да карам по-бързичко и да се нервя когато другите не могат карат...

а думата "fuck" дори не може да се намеси в този случай защото не е толкова обидна, няма тази негативна мисъл в нея след като бъде произнесена...

На мен ми е някакво супе гадно да казвам пу?тка или пи?ка.. :X Предпочитам катеричка и/или оная работа

Цитирай Първоначално написано от DaNGeRousLy
    Така ни учат да говорим в училище
    Разбира се, какво друго!

Тъжно е...

Не просто честичко сме с кофти манталитет, но и още по-честичко ни бива адски много в това да се обясняваме и оправдаваме по най-жалкия начин.
    активизъм/превенция; писане; музика

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    предпочитам да не я използвам..

иначе и аз като nakadah използвам често 'задник' ;д
    и предпочитам да покажа среден пръст ( не знам обаче в моя град го приемат вътрешно някои хора) отколкото да напсувам : )

п.п. like във фейса- "пу.тка не е женски полов орган, а вид мъжки характер" so true.. ;d
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    Самата дума като звучене не би могла по-добре да пасне в словосъчетания с е**не.Но това е друга тема.Употребата и в момента е масова под всякаква форма за всякакви хора и общо взето за всичко.Както и HarleyFlanagan каза боя,пиенето и е**нето си ни е нещо като отличителен белег тук на балканите и така е от векове.Просто като по просто устроени и експанзивни народи ние сме свели целия си мироглед до някакъв битовизъм,до прости неща като пълненето на търбуха,пийване и е**не и за някой от нас те са достатъчни за да оцелявам,а защо не и да живеем добре.

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    щото повечето хора са прости шопари
    точка по въпроса.

Мега фен Аватара на SunSmile
    Дразня се, когато някой говори за момиче и използва тази дума. Имам чувството, че я приема само като някакъв орган и нищо повече...
    В моя речник не присъстват такива думи!

Мега фен Аватара на Joc
    Град
    на коня У краката
    Цитирай Първоначално написано от SunSmile
    Дразня се, когато някой говори за момиче и използва тази дума. Имам чувството, че я приема само като някакъв орган и нищо повече...
    В моя речник не присъстват такива думи!
    еми има индивиди от женски пол които са си "птки" защото освен за 1то ебане за друго не стават

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си