- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Какво да ям в училище?
ЗдравейтеВ момента съм 2-ра смяна и се чудя какво да ям в училище.Търся нещо полезно и засищащо.Ако ям плодове след 30-40 минути отново огладнявам.Дюнери и пици не искам да ям,защото са ужасно мазни и вредни.В момента съм на 14 и не мисля,че е добре да не ям нищо в училище.Очаквам предложенията Ви
![]()
А защо просто не ядеш малко преди да тръгнеш за училище?!
Така няма да усещаш глад,докато си там или ако случайно ти се прияде нещо ще си хапнеш някой плод.
Аз умишлено ям точно преди да тръгна,но имам огромен апетит и след около 2 часа отново съм гладен,и в голямото междучасие ако ям плод след 30 мин отново огладнявам,а след голямото нямам възможност да ям,защото нямам време през малките междучасия да си всема нещо,защото магазина е много далече.
Може преди да тръгнеш на у-ще у вас да си направиш овесени ядки със прясно мляко или и мюсли(овесени ядки със сушени плодове-супер е),и това ще те засити.
Аз съм в абсолютно същото положение и затова си нося неща от вкъщи
Примерно: един сандвич с каквото обичаш, някакъв плод, нещо съвсем малко сладко (като десерта Фитнес например) и да кажем някакво плодово мляко за пиене или пък домашни курабиики/кекс/сладкиш. Има страшно много варианти и не е задължително да мухаш пиците, балатонките и баниците, ако не искаш. Трябва да си разпределяш храната следобяд на малки, но питателни порции, защото сега растеш-затова следобед яж поне 2-3 пъти по нещо не много голямо =]
И да яде точно преди да излезе, най-вероятно е на училище от 2 до 7 - е, не може да не яде през това време, да не говорим, че да вечеря после след 7 не е особено полезно.
Ако искаш да ядеш нещо почти здравословно си носи неща от вкъщи - плод + сандвич с пълнозърнест хляб, например.
Това че не бива да се яде след 7 е супер глупав стереотип, който не е верен !!! Няма ограничение ако искаш и в 12 яж, хората които тренират сериозно имат и нощно ядене дори.
А аз попринцип като съм първа смяна винаги вечерям преди 7 часа,но към 9 часа съм зверски гладен,ама стискам зъби.Имаше някакви бисквити,мисля че се казваха Hogarenas може да пробвам днес.
яж... и два сандвича с некво филе и маруля да изядеш няма да ти се лепне. или 2 ябълки. някви шитове като бейкролс.
Е говорим за хора, които не тренират сериозно. Това звучи логично, защото късно вечер хората обикновено нямат особена активност и натрупаните мазнини и калории от вечерята ти се лепват. Поне аз така си го обяснявам, а ако примерно вечеряш по-рано, все имаш някаква активност и гориш нещо. През съня нищо не правиш...Първоначално написано от play23
смис т'ва е мойта логика който к'вото си иска да си мисли. Аз в даскало ям най-често солети. Ябълките не ме кефят в даскало изобщо, освен да отскоча до женския да си накупя
![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Ами, не, да ядеш в 12 не е полезно, че даже и в 10.Първоначално написано от play23
За трениращите сериозно нямам думата, те си имат специални режими , които да си следват, аз никъде не съм прочела авторката да тренира сериозно.
АвторътПървоначално написано от Fx1
,момче съм
![]()
аз в училище не ям целия ден даже не закусвам..направо отивами там ям чак последния час
най често пица сандвич или дюнер купувам :P
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
Ами аз преди да тръгна за училище обядвам както трябва (и аз съм 2-ра смяна) там каквото са наготвили наще най-често манджички.. Докато стигна до училище (пеша) изгарям всичкото това и към 3-тия час огладнявам адски.. Някой път си нося сандвичи, но ако ги няма в раницата си купувам кифла..![]()
Мии.. аз лично много бързам сутрин и не закусвам в нас.. има една баничарница до нас (до училището) и правят страхотни пици,банички да не говорим ,че и в 345 има много вкусни банички с кашкавал.А в лафката ни има тостери - супер вкусни.. вие нямате ли нещо подобно ?
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
1. Направи си сандвич с пълнозърнесто хлебче и разни неща вътре
2. Носи си плодове и зеленчуди лесни за ядене в кутийка(бананите засищат много)
3. Плодови млека, айрян, сокове...
4. Варени яйца
5. Кутийка с някаква домашна храна
и аз съм така само ябълки нагъвам в даскало всичко друго е супер вредно
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
Носи си сандвичи от вкъщи.
Няма нищо срамно в това, пък нека другите нагъват мазни баници и после да реват, че задницте са им големи...
те и сандвичите са мазни![]()
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
Прави си сандвичи от вкъщи, бисквити, солети.. едно момиче от класа всеки ден си купува кисело мляко и си го ядеПък и ако хапваш пица или баница веднъж в седмицата нищо няма да ти стане
![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Mи аз лично пък не мисля, че ще ти навреди да не ядеш в училище, но щом не издържаш на глад и щом не се наяждаш с плодове си купувай пдки или активия , за друго здравословно не се сещам.
Киселото мляко според мен е най-добрия вариант!
ако си на режим и искаш да свалиш си хапвай вкъщи сутрин плод, ако задържаш тегло просто яж солети, изобщо няма да напълнееш, още по-малко сутрин![]()
тема за това как да ходиш до тоалетна докато си на училище няма да ли пуснеш..?
And man you'll never know, whats inside my electronic brain.
Не видях ,че си втора смяна.. аз като съм втора ставам в 9 и 30 уча ,уча (колко да уча) ии обикновено сме или от 12 и 30 или от 1 и 30 ии при двата случаи оставям 1 час време (половин ,за да се измия и оправя и другия половин ,за да ям (вкъщи))
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow