- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Няколко въпроса.
При всеки ден упражнения вариантите са 2..Първоначално написано от Sunny_stz
1. Да правиш прекалено често и пракалено натоварващи тренировки и вместо да се стегнат мускулите ще се претоварят и отпуснат.
2. При постоянно леко натовраване мускулите(особено корема) свикват с рутината и спират да растат, т.е. стягат.
За да ти се развива корема трябва да се правят разнообразни упражнения, максимум 3 пъти в седмицата...
Ефекта не идва от броя повторения и тренировки, ефекта идва от баланса между правилни тренировки, достатъчно почивка и правилно хранене
То ако ставаше само с повече тренировки щангистите нямаше да тренират 2, а 20 часа на ден![]()
Първоначално написано от TheManTheLegend
Това след 19 часа не съм го видяла...Както и да е скоро ще започна този л-карнитин който си купих,а пък ако има нежелани ефекти или сметна че не действа след известно време като го пия,го спирам!!!Писах също че няма да тренирам само в домашни условия а вече тръгнах и на аеробика!Още след тренировката усещах мускулната треска просто :Д:Д:Д Значи в деня в който ходя на аеробика няма да си правя другите упражнения,също не всеки ден,а три пъти седмично....Много странно наистина мислих че трябват повече тренировки...
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.
Първоначално написано от ZipFail
Zipfail Значи да горазбирам само да си ходя на аеробика 2 пъти седмично и още веднъж в седмицата да си правя упражнения и нищо друго???![]()
свършват.
Упражненията ти нямат нищо общо с аеробиката, освен ако там не правите същите упражнения (за корем и т.н.)
Ако е така=>само веднъж, иначе ако не ги правите, тренирай си у вас 2-3 пъти. Все пак само с 2 кардиота на седмица, няма да постигнеш много добър ефект.
Хубаво тяло се постига не с бързане, а с неспиране
Знам че няма да стане бързо,а с постоянство,но нямам възможност повече да ходя,все пак знаеш всеки си има други ангажименти...Мисля че с постоянство би могло да стане!На аеробиката правихме упражнения за корем ,но не бяха съвсем същите,имаше доста трудни които не можех да направя......Ами мерси за съветите много!Така ще правя значи!Днес няма да правя че всичко ме боли!!![]()
свършват.
И друго въпросче упражненията,които ги правя в къщи мога ли да ги правя в деня в който трябва да ходя на тренировка или по-добре в други дни?
свършват.
По-добре в други дни. Иначе 2 пъти на седмица не ми се струват достатъчни, като се има предвид че често се случва да не можеш да отидеш-ангажимент, здравословни проблеми, нежелание, празник и т.н.
Добре.Аз ще започна да пия тоя л-карнитин макар че казвате че е менте ,но както казах ако видя някакви нежелани ефекти го спирам.Та за приемането му намерих следното:Първоначално написано от TheManTheLegend
Примерен прием на л-карнитин:
За да се засили ефекта се приема при въмозжност на празен стомах. - added - 27.02.2008
Тренировъчен ден - приема се преди тренировка и вечер преди лягане
1-2 гр. 60мин преди тренировка и 1-2 гр. преди лягане
Не тренировъчен ден - сутрин след ставане и вечер преди лягане.
1-2 гр. сутрин след ставане и 1-2 гр. преди лягане
Но се чудя как да го пия.В смисъл кой ден да смятам за тренировъчен?Само този в който ходя на аеробика (2 пъти седмично) или да смятам също и дните в които правя упражнения.Демек почти всеки ден да го пия преди да си правя упражненията(преди аеробика) и вечер преди лягане?Извинете ако вече ставам досадна с въпросите си![]()
свършват.
В тренировъчен ден се пие 1 доза преди тренировка 1 след
в нетренировъчен 1 сутрин 1 преди лягане.
Ако правиш упражнения, а не аеробика, може да го взимаш преди упражненията и после след тях, или преди лягане.
Така е по принцип, не очаквай ефект от този л карнитин. ДОри и качествен л карнитин не може да се усети без хубава диета и достатъчно тренировки![]()
Мерси!С желание и постоянство всичко се постига!Стига да си правя тренировките периодично ще получа желания ефект ,макар и бавно!Първоначално написано от TheManTheLegend
свършват.
Веднага след тренировка бърз въглехидрат (нещо много сладко) > баня > веднага като си във вас и примерно 200гр пиле с 200гр ориз Smile Хубаво е 20-ина минути след тренировка да се яде с изключение на кардиото тогава 40-50 мин не ядеш и без простия въглехидрат
Във връзка с това,което прочетох в друг форум искам да питам.Щом след тренировка е хубаво веднага да се приеме бърз въглехидрат,мога ли да хапна малко шоколад по пътя и колко?И вече след 20,30 минути нещо за вечеря...По принцип мислих след 7 вечерта да не ям ,но тренировката ми е в 19:30,а чета че задължително трябва да се яде след тренировка,заради мускулите?Или това се отнася за хората които искат да качват?
свършват.
Шоколада въобще не е бърз въглехидрат, бърз въгледират - локумена вафла(2бр) обикновено, захар, декстроза, но в никакъв случай шоколад.
Кой те излъга?
В шоколада има много захар. Само че има и мазнини които го правят неподходящ за след тренировка. Само че това по-скоро важи за вманиачени бодибилдъри които целят мускулна маса, защото след тренировка е нужен и протеин който да се усвои бързо, а евентуално мазнини при бързия въглехидрат биха забавили усвояването. При липса на такива цели и на специален хранителен режим, дали ще яде мед/глюкоза или ще си набива шоколад е все тая! Но нека това е единственото време през деня, когато си позволяваш такива неща![]()
Абе и аз си мислих ,че има нещо гнило,че само за тея дето качват се отнася....значи определено няма да ям шоколад след тренировка,може да си позволя преди това и то не всеки ден...Та задължително ли е наистина да се яде след тренировка нещо повече от плодове или салата?Защото днес изядох само една ябълка след трен. и нз дали не е грешка..Първоначално написано от TheManTheLegend
свършват.
Яж месо/яйца/млечни продукти. И май не ме разбра. Тези които целят мускулна маса по-добре да не ядат шоколад а мед/глюкоза/банани/стафиди/локум... Не пречи да си хапваш шоколад след тренировка, но малко... И все пак по-добре е някой плод![]()
А друго освен месо,яйца може ли :Р
свършват.
Яж зеленчуци/месо/яйца/млечни продукти/не прекалявай с плодовете те са захар !!!
До обяд може да ядеш въглехидрати-овесени ядки, някоя филия пълнозърнест хляб, ориз, картофи., спагети и макарони (пълнозърнести).. След това по-добре недей
А това до обяд до колко часа се смятаПървоначално написано от TheManTheLegend
Значи да изключа белия хляб от менюто си,само пълнозърнест
А знаеш ли на какви фирми да е тоя хляб,защото не всички са хубави.Чувала съм ,че черния хляб е като белия ,но оцветен и за това питам....А за пълнозърнести спагети и макарони не бях чувала???
![]()
свършват.
Ми аз ям на Вита. Разбира се не е перфектен, то вече такъв няма но е по-добър от обикновения. До обяд разбирай, ако си лягаш към 10-11 вечерта, яж въглехидрати до 2-3 часа на обяд! Гледай да не ядеш повече от 2-3 филийки на ден все пак. И като цяло не прекалявай с въглехидратите, горе долу максимум 1-1.5 грама за ден на килограм телесно тегло.
Пълнозърнести макарони и спагети има в магазините за здравословно хранене както и в по-големите супермаркети (пикадили, бурлекс...)