.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8
    Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland

безразличие или омраза

Кое според вас е по кофти.. Когато станеш безразличен за приятел или когато той те намрази. Стана ми още по-любопитно, след като прочетох и това в интернет:
    " Безразличието е по-силно от омразата, а това убива" Е? Вие какво мислите.. Кое боли повече?
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    И аз мисля че безразличието е много по-гадно Попринцип смятам че когато обичаш един човек, било то като гадже или като приятел, няма как след това да го мразиш... Но виж безразличието наистина убива
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Ами зависи от гледната точка, а и от човека. Различните хора биха се чувствали по-малко зле в единия случай, други - в другия случай. Ако отчаяно си влюбен в някого, за когото ти си никой - това боли, да. И да знаеш, че те мрази, знаеш, че поне изпитва нещо към теб... нещо. Значи, че си някой за него поне.

Аз обаче предпочитам безразличието, именно поради тази причина. Предпочитам да не изпитва нищо, отколкото омраза...

И какво? Влюбен си в някой, който изпитва омраза към теб? Ти какво можеш да сториш... толкова, колкото и когато е безразличен. С разликата, че ще има някакви чувства и то негативни. Надали това е по-успокояващо.

Мен са ме питали кое е противоположното на любовта - омразата или безразличието. Казах омразата. Безразличието е точно средата между любовта и омразата. Това, което не е нито любов, нито омраза. Просто нищо.

Та инъче... зависи си.

Доколкото последният пост - възможно е да мразиш след като си обичал. Не си ли чувала изтъркания шаблонен израз: "Има само 1 стъпка между любовта и омразата"?!
    Мисля, че това е по-типично за по-импулсивните хора... Аз лично съм била свидетел на такива. Може да е било временна омраза. Но я е имало, нали...

Омразата носи само проблеми. Безразличието поне ти спестява излишни неприятности.

Супер фен Аватара на kobrichka
    Град
    ...Ада....
    Според мен безразличието е много по-гадно от омразата. Не е за предпочитане нито едно от двете, но определено безразличието би ми причинило мн по-голяма болка от омразата. Много е лошо, когато в очите не виждаш нищо, безразличен си за този човек. Това ужасна болка, предпочитам да видя в очите му омраза, да показва с действията, че ме мрази... но не и да е безразличен към мен.
    Всичко има край,след като е имало начало...Само споменът остава вечен,само той идва,когато всичко друго вече си е отишло...

Град
    around the world !
    Безразличието определено убива. Това да показваш на някого, че е нищо за теб, наистина е отвратително. Както казаха в по-долния пост - безразличието е нищо - нито омраза, нито любов. Най-гадно е да се чувстваш игнориран, отхвърлен, безразличен. Лично според мен е това.

Re: безразличие или омраза

Цитирай Първоначално написано от ecstazy
    Кое според вас е по кофти.. Когато станеш безразличен за приятел или когато той те намрази. Стана ми още по-любопитно, след като прочетох и това в интернет:
    " Безразличието е по-силно от омразата, а това убива" Е? Вие какво мислите.. Кое боли повече?

и двете са доста болезнени...и то от страна на приятели.. зависи в какъв случай си.. безразличието попринцип наранява повече от омразата...а понякога обратното ако става дума за гадже или за най-добър приятел сигурно безразличието е по-гадно.Да сте адски близки и накрая кво... да се държи все едно те няма...а с омразата все пак ти обръща някакво внимание но пък с омразата приятелят ти въпреки че ти обръща внимание прави всичко за да ти направи нещо лошо. Така че и двете не са за искане...

if you build a bridge to nowhere that nowhere becomes somewhere.

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    По-скоро първото.

Безразличието. Все пак, когато някой те мрази/обича, знаеш че мисли за теб, а когато си безразличен на някого - все му е тая дали съществуваш или не, което е по-лошото.
    you can't make people love you.
    you can make them fear you.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си