- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Да ги нося ли?
Аз също съм бил с очила и знам какво е. Носи си ги в часовете макар и да ти е неудобно няма от какво да се притесняваш. Наистина неудобно е да риташ с тях примерно или нещо друго но при писането от дъската и стонето на компа няма от какво да ти пука. Късогледството не се лекува и няма как да се оправиш от самосебе си. Единствено можеш да покачиш диоптрите и тогава вече ще слагаш големите цайси или ако можеш - лещи.
Единствения начин да си коригираш зрението е с лазерна операция която струва доста и се прави чак като станеш на 20 и нещо. Оставям те сам да со прецениш дали ще ги носиш в часа или ще се срамуваш и ще се киориш. Лично на мен някой като сложи очила ми прави впечатление само 1вия път и то за 5-10 мин после свиквам и изобщо не ги забелязвам![]()
Пиках на химна!!!
Ако не са ти казали на даскало да ги носиш НЕ ги носи! Не слушай хората тук, които само раздават "съвети" насам натам. Ако ти е казано от очния - носи, ако не - не! Колкото по-дълго ги носиш - толкова повече се увеличава диоптера и след години ще ти се наложи да ги носиш постоянно - не говоря след 5-10 год...след повече, но все пак!![]()
![]()
![]()
И аз съм с очила и рядко ги нося навън ..В моя случай и да ги нося и да не ги нося няма да се промени диоптера ... Напоследък забелязвам очилата са модерни-и хора които нямат нужда ги носят ...Има стилни очила и стоят добре,а не някакви лупи xD
Сълзи не ми отиват, ще се усмихна пак.. Така съм го решила!
Късогледо съм, с доста висок диоптер -3...и си ги нося постоянно, понякога вкъщи ги свалям но иначе без тях въобще не виждам...
И аз съм носила очила но от 3 до 5 клас.. имах кривогледство ( когато чета или си напрегна по някакъв начин очите едното трябваше да го "изкривя" за да виждам нормално ) носих ги само в училище и в къщи като четях или гледах телевизия.. Вече се оправих и не мисля, че има нешо лошо в това да носиш очила... Вярно, бяхме малки и се подиграваха.. но не ми пукаше и явно го разбраха..Не се притеснявай..
![]()
<3 The Vampire Diaries <3
Носи ги! Моите очила са със същия диоптър и винаги съм ги носила на училище. Никой не ми се е подигравал и не съм и чувала някой някога да се е подигравал на някой от училище, защото носи очила. о.0
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
и аз в началото бях толкова, но на мен ми казаха само за ТВ и компа. Т.е. нямах нужда да ги нося постоянно. Пък и диоптера не е много голям, че да не виждаш нали? Не знам ти си решаваш...
Напомни ми, когато денят е смотан и хората се опитват
да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се
намръщя и само 4 за да изправя средния си пръст
и да им кажа да го дуxат!!!
МОМИЧЕ СЪМ!
няма нужда от лещи с такъв малък диоптерПървоначално написано от Nakadah
Напомни ми, когато денят е смотан и хората се опитват
да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се
намръщя и само 4 за да изправя средния си пръст
и да им кажа да го дуxат!!!
МОМИЧЕ СЪМ!