- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Крием ли се от другите?
Замислих се дали се крием от приятелите и близките си в това интернет пространство? Пишем неща, които не искаме да разберат другите; слушаме музиката, която не искаме да разберат, че харесваме и др. Защо не искаме те да знаят какви сме всъщност? Това ли сме истинските ние или се преструваме пред тях?
WTF Изобщо не се крия.
О_____________________________________О''''''''' ''''''''''слушаме музиката, която не искаме да разберат, че харесваме
нямам какво да кажа.
I'll have the fire I'll have the force I'll have the power to make my evil take its course.
I'm on the highway to hell.
интернет пространството го възприемам по-скоро като място за споделяне.
Let the psycho plays with you...
Хората се уповават на анонимността за да разкриват части от себе си, които биха им навредили наживо.
В един момент, млади падуане, ти харесваш дупките, а в следващия - дупките харесват теб!
http://s10.directupload.net/images/101008/q5bahilc.jpg
The irony bringer. Т.И.Б.
И аз съм на същото мнение.Първоначално написано от Dopeass
Когато бях в разни по-размирни години имах огромна нужда да споделям в Интернет. Сега, като имам проблеми... са си мои. Може би анонимността помага донякъде да избягаш и от чувството да си самотен. Да правиш неща, които ти харесват, но пречат да другите да те възприемат така, както би искал ти самият.
Аз не лъжа, аз иронизирам.
В един момент, млади падуане, ти харесваш дупките, а в следващия - дупките харесват теб!
ние толкова често се крием от себе си, кво остава за другите тъй или иначе.
даммммммм, дам, дам, дам, дам......... damn...Първоначално написано от SolemnityOfDeath
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Нали няма да плачете сега ?Първоначално написано от Disrespect
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Щото мога да предложа салфетка...
...напоена със сода каустик...
Защо пък да се крием точно в интернет пространството? Ако някой се крие в интернет пространството си представям какъв е в реалния живот...
За мен точно интернет пространството е мястото, където човек може да "бъде себе си". Именно затова се нарича и виртуална реалност - реалност, лишена от физическия контакт и общуване.
Независимо дали си срамежлив, самотен или пък социално изолиран по някакъв начин, тук комуникацията се води на едно съвсем различно ниво. Ако не искаш да общуваш с някого, може да го направиш само с 2 клика.
Донякъде го няма това чудене "оффф ами сега той какво ще си помисли", "дали да го кажа", след като знаеш, че винаги можеш да излезеш от разговора по най - различни причини и после внимателно да обмислиш и анализираш ситуацията.
Чрез изграждането на твоето "онлайн - аз", много лесно може да избягаш от реалния свят и всичките му трудности, емоционални и житейски проблеми.
Тук се проявява и другата крайност - всеки може да бъде такъв, какъвто иска да бъде всъщност, но това е обект на други разсъждения...
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Стига бе човек, аз само се шегувам.![]()
То и за плачене не еПървоначално написано от realantisocial
![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
+1Първоначално написано от WinstonSmith
Имах предвид, че използваме интернет пространството, за да се крием от останалите. Ние споделяме всичко повечето пъти тук, отколкото на живо пред хора.Първоначално написано от WinstonSmith
При мен пък не е така. Въпреки, че има известни преимущества, които изброих, виртуалното общуване трудно може да замени физическото такова.
А самото "криене" също зависи от това дали сме някъде, където човек може да запази анонимността си (например форум), или пък някъде, където се подвизаваме с истинската си самоличност (например фейсбук).
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
всеки човек си има лично пространство и колкото да сме заобиколени от приятели ние подсъзнателно си го пазим , нета е нещо като импровизиран начин да си го спасим малко от малко
определено не става въпрос за криене
Много глупости пишете, тя си пита в абсолютно буквален смисъл защо се криете - например защо не си слагате снимките от личната карта за аватар и адресите в подписите. Ами защото така всеки има свободата да пише простотии и после да няма последствия.![]()
щото не е хубаво да си пускаш личните данни в обществено достояние ,камо ли в и-нетПървоначално написано от SchoolSucks
Ако няма риск от злоупотреба с тях ,не ми е проблем да си ги сложа и най-малко ми пука че като пиша примерно простотии в нета някой ше ме намери ,да заповяда да дойде в посочения от мен адрес , да го вържа без храна в избата долу ... не е там проблема
не се слагат снимки от личната карта , ама виждаш има теми за снимки , в който се пускат добре виждащи се разпознаваеми снимки на лицата което е идентично
даденото лице пуска снимка открива се пред останалите и говори/пише неща които и на живо би приказвал
къде видя криене в цялата история ?
Мноу си прост уе братлье.Първоначално написано от SchoolSucks
нищо чудно, че ника ти е такъв, всъщност, тя точно си пита за комплексираните имбецили, които ги е срам от същността им (най-вероятно и тя е една от тях).
Абе сладур, тя не знам каква е, ама ти имаш нужда от спешно понижаване на нахакаността.