.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Крием ли се от другите?

Замислих се дали се крием от приятелите и близките си в това интернет пространство? Пишем неща, които не искаме да разберат другите; слушаме музиката, която не искаме да разберат, че харесваме и др. Защо не искаме те да знаят какви сме всъщност? Това ли сме истинските ние или се преструваме пред тях?

Тва ако важи за теб, не важи за всички.

Град
    Lap Of The Gods
    WTF Изобщо не се крия.
    слушаме музиката, която не искаме да разберат, че харесваме
    О_____________________________________О''''''''' ''''''''''
    нямам какво да кажа.

I'll have the fire I'll have the force I'll have the power to make my evil take its course.
    I'm on the highway to hell.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    \______
    n00bs

интернет пространството го възприемам по-скоро като място за споделяне.
    Let the psycho plays with you...

Хората се уповават на анонимността за да разкриват части от себе си, които биха им навредили наживо.
    В един момент, млади падуане, ти харесваш дупките, а в следващия - дупките харесват теб!

http://s10.directupload.net/images/101008/q5bahilc.jpg

The irony bringer. Т.И.Б.

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Цитирай Първоначално написано от Dopeass
    интернет пространството го възприемам по-скоро като място за споделяне.
    И аз съм на същото мнение.

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Когато бях в разни по-размирни години имах огромна нужда да споделям в Интернет. Сега, като имам проблеми... са си мои. Може би анонимността помага донякъде да избягаш и от чувството да си самотен. Да правиш неща, които ти харесват, но пречат да другите да те възприемат така, както би искал ти самият.

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    аз лъжа.

Аз не лъжа, аз иронизирам.
    В един момент, млади падуане, ти харесваш дупките, а в следващия - дупките харесват теб!

ние толкова често се крием от себе си, кво остава за другите тъй или иначе.

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от SolemnityOfDeath
    даммммммм, дам, дам, дам, дам......... damn...
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Цитирай Първоначално написано от Disrespect
    Нали няма да плачете сега ?
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Щото мога да предложа салфетка...

...напоена със сода каустик...

Защо пък да се крием точно в интернет пространството? Ако някой се крие в интернет пространството си представям какъв е в реалния живот...

За мен точно интернет пространството е мястото, където човек може да "бъде себе си". Именно затова се нарича и виртуална реалност - реалност, лишена от физическия контакт и общуване.

Независимо дали си срамежлив, самотен или пък социално изолиран по някакъв начин, тук комуникацията се води на едно съвсем различно ниво. Ако не искаш да общуваш с някого, може да го направиш само с 2 клика.

Донякъде го няма това чудене "оффф ами сега той какво ще си помисли", "дали да го кажа", след като знаеш, че винаги можеш да излезеш от разговора по най - различни причини и после внимателно да обмислиш и анализираш ситуацията.

Чрез изграждането на твоето "онлайн - аз", много лесно може да избягаш от реалния свят и всичките му трудности, емоционални и житейски проблеми.

Тук се проявява и другата крайност - всеки може да бъде такъв, какъвто иска да бъде всъщност, но това е обект на други разсъждения...
    Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.

Sofia Rebel Station

Стига бе човек, аз само се шегувам.

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от realantisocial
    Цитирай Първоначално написано от Disrespect
    Нали няма да плачете сега ?
    То и за плачене не е
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Цитирай Първоначално написано от WinstonSmith
    Защо пък да се крием точно в интернет пространството? Ако някой се крие в интернет пространството си представям какъв е в реалния живот...

За мен точно интернет пространството е мястото, където човек може да "бъде себе си". Именно затова се нарича и виртуална реалност - реалност, лишена от физическия контакт и общуване.

Независимо дали си срамежлив, самотен или пък социално изолиран по някакъв начин, тук комуникацията се води на едно съвсем различно ниво. Ако не искаш да общуваш с някого, може да го направиш само с 2 клика.

Донякъде го няма това чудене "оффф ами сега той какво ще си помисли", "дали да го кажа", след като знаеш, че винаги можеш да излезеш от разговора по най - различни причини и после внимателно да обмислиш и анализираш ситуацията.

Чрез изграждането на твоето "онлайн - аз", много лесно може да избягаш от реалния свят и всичките му трудности, емоционални и житейски проблеми.

Тук се проявява и другата крайност - всеки може да бъде такъв, какъвто иска да бъде всъщност, но това е обект на други разсъждения...
    +1

Цитирай Първоначално написано от WinstonSmith

Имах предвид, че използваме интернет пространството, за да се крием от останалите. Ние споделяме всичко повечето пъти тук, отколкото на живо пред хора.

При мен пък не е така. Въпреки, че има известни преимущества, които изброих, виртуалното общуване трудно може да замени физическото такова.

А самото "криене" също зависи от това дали сме някъде, където човек може да запази анонимността си (например форум), или пък някъде, където се подвизаваме с истинската си самоличност (например фейсбук).
    Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.

Sofia Rebel Station

Град
    •••Пловдив•••
    всеки човек си има лично пространство и колкото да сме заобиколени от приятели ние подсъзнателно си го пазим , нета е нещо като импровизиран начин да си го спасим малко от малко

определено не става въпрос за криене

Много глупости пишете, тя си пита в абсолютно буквален смисъл защо се криете - например защо не си слагате снимките от личната карта за аватар и адресите в подписите. Ами защото така всеки има свободата да пише простотии и после да няма последствия.

Град
    •••Пловдив•••
    Цитирай Първоначално написано от SchoolSucks
    Много глупости пишете, тя си пита в абсолютно буквален смисъл защо се криете - например защо не си слагате снимките от личната карта за аватар и адресите в подписите. Ами защото така всеки има свободата да пише простотии и после да няма последствия.
    щото не е хубаво да си пускаш личните данни в обществено достояние ,камо ли в и-нет
    Ако няма риск от злоупотреба с тях ,не ми е проблем да си ги сложа и най-малко ми пука че като пиша примерно простотии в нета някой ше ме намери ,да заповяда да дойде в посочения от мен адрес , да го вържа без храна в избата долу ... не е там проблема

не се слагат снимки от личната карта , ама виждаш има теми за снимки , в който се пускат добре виждащи се разпознаваеми снимки на лицата което е идентично

даденото лице пуска снимка открива се пред останалите и говори/пише неща които и на живо би приказвал

къде видя криене в цялата история ?

Цитирай Първоначално написано от SchoolSucks
    Мноу си прост уе братлье.

нищо чудно, че ника ти е такъв, всъщност, тя точно си пита за комплексираните имбецили, които ги е срам от същността им (най-вероятно и тя е една от тях).

Абе сладур, тя не знам каква е, ама ти имаш нужда от спешно понижаване на нахакаността.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си