Здравейте!Днес ми се случи малко неприятна и неочаквана случка в училище.Преди 3 год. имах едни "приятелки"(или поне аз ги приемах за такива)..които се оказаха злобни и лицемерни.Вкараха ме в едни интриги..изпокарахме се..аз накрая останах сама...единствено ме беше яд,за едно момиче..,защото бяхме тогава"най добри-приятелки" .3 години не сме си разменяли нито думичка,нито сме се поздравявали.Всяка от нас отиде във различни училища..но днес ,това момиче,което ми беше най-добра приятелка преди,дойде в моя клас..или по-точно при останалата женската част от класа ми.Излизат заедно..не вярвам да са приятелки,това са тяхни заблуди просто..приятелство не може да съществува като се има напредвид колко лицемерни,подли и завистливи са всичките..нали всяка иска да е най-най..та както и да е..Таа,дойде това момиче..тя ме "поздрави" със ирония "кво прайШ МА" Аз в същия момент не знаех какво да й отговоря..все пак през тея три години не сме си разменяли нито думичка..почувствах се все едно не я познавам..някак си все едно никога ама никога не съм общувала със това момиче,камо ли да сме били приятелки Отиде на задните чинове със другите момичета,и започна да обсъжда каква съм била преди..колко зле съм била..и колко съм зле всъщност..била съм бавна,не знам си каква още..абе всякакви обиди,всичко каквото се сетите..стана ми много обидно.Преди,когато бях със тях,бях една лигла,глупачка,лицемерка..в момента имам чувството,че не познавам предишното си аз..все пак тогава бяхме деца...Аз със тези момичета,и със нея..просто нямаме никакви ама никакви допирни точки.Чудя се как съм ги търпяла толкова много време,как съм общувала със такива като тях?Нещото,което не се промени в мен,и никога няма да се промени,е това,че мнението на околните за "някой" никога не ми е повлиявало и никога няма да и да ми повлияе.Не ме интересува нито какво разправят,нито миналото на този човек,важното е какъв е сега.Това не са клишета,не желая да ви прозвуча така..просто казвам ,това което е правилно и напълно справедливо според мен.Аз живея сега,в сегашно време..изобщо не ме е грижа какво е станало преди,в миналото на еди кой си.
Защо хората обичат да се ровят в миналото на другия?Злато ли има там?Ето думичката минало сама говори за себе си..минало заминало..не може да се върне,не може да се промени.
През тези 3год. аз наистина много се промених..напълно се промених.Имам други хобита,харесвам друга музика,имам различни много различни интереси,такива каквито преди нямах!!Нали знаете,че човек колкото повече пораства толкова повече се променя и се ориентира или към добро или кън лошо..или си поставя цели ,които да следва,или живее ден за ден..защо хората,които се ровят в миналото казват "Не!! Ти не си такава,не беше такава!Правиш се на такава каквато не си?! wtf?Добре де,човек,когато пораства се ориентира към нещо,не може още от малък да се родиш завършен адвокат,или лекар нали?!Трябва да си завършил даскало,да учиш след това в посоката,в която си се ориентирал..та чак тогава да станеш такъв какъвто си искал в юношеската си възраст.
И така..според вас..защо човек продължава да се рови в миналото на другия?