.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 49 от общо 49
    Не е немърливост.
    По-скоро е практика при тях.
    ЗЗП с кеф и без проблем може да ги санкционира.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Мега фен Аватара на ZipFail
    Само дето ако не е немърливост, а преднамерено, при скандал вероятността да има ефект е доста по-голяма, понеже най-малкото гониш клиентелата и раздухваш случая
    Много му пука на управителя като му отидеш в офиса насаме и му кажеш културно "Ама това е лошо, недейте така."..

Виждал съм такъв случай и още на другия ден цените бяха оправени(а не бяха 1 или 2 по невнимание).

После политиците ни виновни !

Вместо да се обаждаш на всеки пост, вземи си аргументирай мнението

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Само дето ако не е немърливост, а преднамерено, при скандал вероятността да има ефект е доста по-голяма, понеже най-малкото гониш клиентелата и раздухваш случая
    Много му пука на управителя като му отидеш в офиса насаме и му кажеш културно "Ама това е лошо, недейте така."..

Виждал съм такъв случай и още на другия ден цените бяха оправени(а не бяха 1 или 2 по невнимание).

Щом искаш ... не исках да се повтарям, за това.

А ефекта какъв е ? Ще направят това, което си искал, но само за теб.После ще ти теглят една майна и всичко по старому.
    Ама не разбира българина, не разбира, бе ! Свикнали сме си на сеири, само така се решават проблеми.

не напразно казах - "политиците ни виновни", че ние сме си селяни.Прави ни гордост да вдигнем скандал и да получим 10 (ах, тези 10 ст.) ст. отстъпка, или да се прередим на опашка.

Аргументи с Камаз да ви лея, вие пак ще си знаете, че вдигането на панаир върши работа.

Аз говоря от опит..ти следващия път отиди да говориш с управителя и сподели какъв е бил ефекта

Ходил съм и само веднъж получих негативна реакция, точно този път, когато се изрепчих.Мислех си, че е готино пред всички да викаш и си търсиш правата

И кво са ти казали ?
    "Няма да оправим цените !" ?

Казаха ми, че не мога да викам и да им правя панаири и мога да напусна ако не ми харесва нещо такова беше

Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    Проблема е, че точно с панаирите се оправят подобни случаи, защото това е порочна практика, която "минава", защото никой не надига глас.
    В случая клиента е жертва на измама и трябва да си потърси правата, аз лично бих звъннал на КЗП и бих стоял на касата, докато не дойде някой от там, за да състави акт.
    А виж с това не съм запознат, наистина идват ли ? Предприемат ли се някакви действия при сигнал, или КЗП съществува само на хартия ?

Мега фен
    Типично по нашенски. За съжаление, никой не се занимава да ги следи и да им слага големи глоби.

Цитирай Първоначално написано от terrorclub
    Цитирай Първоначално написано от lalolina
    Повечето питат авторката: "защо продължаваш да ходиш там???", а никой не се замисля, че може би няма друг магазин наблизо!? И въпросът не е за 10-20 стинки, а за това, че се опитват да хитруват на дребно. Кой си върши или не работата не бива да е проблем на клиента и ако разминаването в цените е било веднъж- ок, грешка, но 2 пъти... Тъпичко, че продавачката си го е отнесла, но да вика управителя си е загубена кауза в повечето случаи- или ще му е свършило работното време, или ще е болен- говоря от опит! Моят съвет е да подадеш жалба тук: http://www.kzp.bg/index.php?mode=vie...document_id=19
    а не да се ядосваш и да крещиш по продачваките
    глопосте.

в големите магазини си има дежурен управител през цялото работно време - от началото на първа смяна докрая на втора. дори да не е баш управителя,ще е някой от зам. управителите/отговорниците на отдел.

личи си колко "говориш от опит"
    Tи някъде в поста ми да срещна словосъчетанието:"голям магазин"?? Не говоря за Била, Метро или Технополис (примерно)- става въпрос за магазините тип квартално супермаркетче, където, колкото и да настояваш за управителя- той няма да се появи, защото го има на само на хартия през 3 офиса в 4-ти!!

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Голяма работа, че момичето малко е повишила тон. Като служител на магазина, касиерката си е достатъчно компетентно лице, което да се извини от името на веригата и любезно да отмаркира стоката.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Чак пък в тази тема да се изразяват такива силни принципи.

Няма ли наоколо някакви по-драстични социални неравенства, против които да надигнете глас? Пазарната икономика ни предлага шанс да сменим доставчика си на блага.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Пак повтарям - държавните инситуции пишат актове за такива случаи!
    Понеже се води заблуда на клиента!

Използвах го като аргумент, ако ти се занимава - сезирай съответната институция

Доста опарени магазини има, няма да си първият случай.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    Смятам, че когато потребителите се осъзнаят, то производителите и разпространителите няма да могат да правят такива номерца, защото по този начин ще изгонят собствената си клиентела, която ще отиде при честната конкуренция.

Ако ви е е случвало в банка да не можете да си откриете смека какво се прави?
    Не се караме на касиерката или главния счетоводител, а си откриваме сметка в друга банка. Те губят, те няма да разполагат с парите ви.

и last.fm-ец

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    Тази стиуация е толкова абсурдна, колкото и обратната. Не мисля, че си говорим с утопии или постапкалиптични сценарии и смятам, че не е нужно да се дават крайности като пример.

Идеята е,че продавачът си позволява да спекулира със стоката, защото не се страхува,че ще загуби клиенти, а напротив, ще спечели добри пари.

и last.fm-ец

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    С риск да изместя центъра на полемиката.
    Проблемът ми се струва е такъв, че гледаме на проблема в контекста на държавата, където живеем. Щом се случва при нас, тази криминална проява очевидно няма как да бъде санкционирана от съответите органи.

Тогава спорът преминава към това дали трябва да поемем защитата на своите права във свои ръце (или по-скоро в свои гласни струни). Коренът на проблема не е нито в институциите, нито в продавачите, а в отношението на клиента, който определя пазара. Когато той действа в ущърб на тези измамници на дребно, те няма да имат реална печалба от измамите си - няма да ги прилагат.

Използвах думата "спекулирам" не в търговския и смисъл, а по-скоро в социалния, междуличностен такъв.

Мился, че изказах мнението си. Не мога да се обоснова по-подробно от това, защото не съм специалист в този сектор. Разбира се вижданията ми са по-скоро наивни и идеалистични, но това не им пречи да са резонни и да имат своята логика.

А къде изчезна amk?

и last.fm-ец

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Всъщност в повечето случаи дори не е необходимо да се обръщаш към КЗП, достатъчно е само да ги споменеш.

Мда, всеки човек би си изгубил от собственото си време и енергия за да преебе живота на някой друг, който дори на познава. И то заради 30 ст. Голям стимул

Никаква логика.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Отидете при управителя и кажете "майка ми е данъчна".

До половин час етикетите ще са оправени, документите подредени и магазина блестящ от чистота.

Не съм достатъчно грамотен и интелигентен за да разбера логиката на теръра.Факт !

Логиката му е голяма,защото все пак е прав.Почнахте да говорите за соя в 'Стара Планина'.Виж това е съвсем различно от два объркани етикета.Теръра каза,че тия два етикета никой не ги оставя там нарочно и е адски прав,защото никой не иска да губи клиенти.Ако винаги е коректен > повече клиенти > повече пари

Другата българска работа заради която никога нема да станем хора е примерно бай Киро има гумаджийница.Обаче леля ти Цецка,която сглобява химикалки видела че се правят пари от гумаджийницата и тя си прави гумаджийница макар,че не разбира и грам от това.Така е с почти всичко.

Надявам сте ме разбрали
    CHERNO MORE VARNA !

Никой не ги оставя нарочно, ама и никой не ги сменя.В СБА има 50 етикета един върху друг и всичките с еднакъв надпис - различни цени.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си