.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Защо всички придават такава важност на ..

Абе защо всички придават голяма важност на у-щата след 7-8кл. ?
    Дали ще завършеш авто или математическа ти пак можеш да влезеш в университет и да станеш лекар или нещо друго, нали така?

Супер фен

Re: Защо всички придават такава важност на ..

Цитирай Първоначално написано от Zaqkkk
    Дали ще завършеш авто или математическа ти пак можеш да влезеш в университет и да станеш лекар или нещо друго, нали така?
    Учи в техническо училище, като 10/11/12 клас не учиш биология/химия дали ще те приемат после медицина ......

Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Учи в техническо училище, като 10/11/12 клас не учиш биология/химия дали ще те приемат после медицина ......
    Хубаво айде лекар няма да стана, ами мога да запиша Национална сигурно, копютърни техники и много много други.. пощи няма значение какво у-ще учиш след 7кл..

Град
    Ивагакуре

Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Хубаво айде лекар няма да стана, ами мога да запиша Национална сигурно, копютърни техники и много много други.. пощи няма значение какво у-ще учиш след 7кл..
    Е има разлика между 26то и 1ва Немска примерно. То като кандидатстваш за работа и училището гледат..
    Green Day BaffaLsc
    TFK
    Naruto Darker Than Black Fullmetal Alchemist D Gray Man
    Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.

Град
    Far far away..
    Има голямо значение,защото в различните училища хорариума по предметите е различен,методите на преподаване също. Ако искаш да учиш медицина , тогава политехническия едва ли ще ти е от полза.

Няма толкова голямо значение,но по добре влез в хубаво училище,а не механотехникум или спортно, където е пропаднало обучението и освен да станеш някой наркоман едва ли ще научиш нещо.

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    в мойто даскало 11 и 12 клас география и биология няма... в 12 клас история няма... ето от там идва придадената важност на училищата...

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    защото има някои хора които ги интересува каква диплома ще вземат и в кой университет ще влезнат след това
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    На мен ми пилиха да вляза в 'елитно' училище.Влязох (доколкото може да сметнем 31 СУЧЕМ за елитно).Езиково училище,влязох филология после.Обаче много съученици влязоха с химия,биология,математика. одиха на уроци просто.А и уроците са си необходими,за жалост.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Град
    София
    Щото нали се сещаш,че в автото няма да учиш и 1/3 от тва дето го учат в математическата....да не говорим за средата,в която израстваш....

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Да,съгласна съм да не са важни училищата след седми клас - АКО не знаеш какво искаш да работиш в бъдеще...Тогава няма значение за къде имаш желание,а просто ей така пишеш някакво си даскало и това е...

Но пък ако искаш да станеш лекар например,търсиш някакво училище с профилирана паралелка - Биология,за да се подготвиш по предмета,да си направиш изпити за кандидатстване по Биология и да те приемат..Няма как да влезеш в медицински университет,ако си учил например в някакво техническо училище,защото там не се учи биология и сам/а е абсурдно да се подготвиш за изпитите..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Цитирай Първоначално написано от SmilezZz
    Да,съгласна съм да не са важни училищата след седми клас - АКО не знаеш какво искаш да работиш в бъдеще...Тогава няма значение за къде имаш желание,а просто ей така пишеш някакво си даскало и това е...

Но пък ако искаш да станеш лекар например,търсиш някакво училище с профилирана паралелка - Биология,за да се подготвиш по предмета,да си направиш изпити за кандидатстване по Биология и да те приемат..Няма как да влезеш в медицински университет,ако си учил например в някакво техническо училище,защото там не се учи биология и сам/а е абсурдно да се подготвиш за изпитите..
    Защо пък да е абсурдно, да се готвиш за кандидат-студентски изпит сам? Ако знаеш материала и си го разбрал, или четеш странична литература, защо ти е частен учител?
    Почни да учиш за този изпит и тогава говори, все още си 8 клас.. много прибързано говориш.
    Вафла..

пощи няма значение какво у-ще учиш след 7кл..
    да бе, почти няма:Д:Д:Д

разликите са на ниво:
    * средата (конкуренцията стимулира желанието за самоподготовка и развитие)
    * качество на преподаването, съответно - различните нива на подготовка
    * възможностите, които ти предоставя доброто училище, от извънкласни, социални и пр. дейности, до ученическа обмяна с чужбина и контакт с качествени преподаватели и престижни университети.

//колкото до тезата, че без странични курсове и частни уроци не можеш да влезеш еди-коя-си-специалност, ще кажа - глупости, входът в което и да е ВУЗ, зависи от капацитета и мотивацията на кандидатстващия. (както и от политиката на дадения университет, разбира се)

Във всеки случай, дипломата ти за средно образование по стойност не е толкова важна (защото не се съпоставят различните средни училища), но времето, прекарано в тези години, пътят, който успяваш да извървиш, е основополагащ за изграждането ти като личност.;

Супер фен Аватара на cherrygloss
    Град
    Бургас
    Горното мнение изчерпа темата, напълно съм съгласна с Sham
    Ако не учим сега, в бъдеще ще си блъскаме главите и ще си казваме "защо не учих в гимназията, а само си правих кефа"
    I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?

Град
    around the world !
    - Придават важност, защото това е една стъпка по-нагоре към развитието ти. Дали ще ставаш зидаромазач или току-виж нещо повече.
    - Авто и математическа - просто няма база за сравнение
    - Не случайно има балообразуване - с високи оценки влизаш в по-престижно училище, с по-ниски в някое по-обикновено
    - Нивото на подготовката (по език, природни науки и друго) е на много по-различно ниво от това в някое авто или селскостопанско.
    - Много минимален е броят на тези, които от подобни училища прогресират и отиват да се развиват. Не, че е невъзможно, просто са редки случаите.
    - Средата е по-различна. Едно е да те дърпат нагоре да учиш и да се доказваш, а друго е да не ти пука, защото другите са по-слаби от теб.
    - Пък и който иска да учи - ще учи. Това му дава много по-големи шансове да се развие, отколкото да чака на готово от мама и тате. Както и да е обществен работник.

Мега фен
    Не, защото е важна подготовката и средата. И авторитета на учебното заведение (ако държиш на това).

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Абе и аз така си виках едно време... Даже докато завърших си го виках - все се тюхкахме с една съученичка кой ни би през ръцете да влизаме точно в това училище (учех във финансово-стопанската) ама да ти кажа от полза си е после... Сега уча Счетоводство и контрол и повечето от нещата, които ни преподават аз си ги знам, защото вече съм ги учила в гимназията... Е не всичко, разбира се, но все пак си имам някакво улеснение Различно е например за хора, които за първи път чуват за счетоводен баланс и мемориален ордер и такива дето няколко години са работили по тях и знаят за кво иде реч Пък и средата е различна, преподавателите, всичко... Ако си решил какво ще учиш след това ще ти е от полза и училището дето си завършил да е подобно. Аз да речем ако бях учила в някоя по-обикновена гимназия едва ли сега щях да се занимавам със счетоводство и финанси Пък и на едно елементарно интервю за работа да отидеш.. не навсякъде, но почти навсякъде ти гледат къде си завършил... При мен до сега не е имало работодател, който да не го е забелязал и да не ми е казал ЧОоо ти си учила еди къде си браво тва училище е много добро" В плюс си е за много неща така че определено има значение къди си учил
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Има значение. Ако си в икономическа гимназия и после искаш да влезеш в университета с икономическа специалност - ще ти е по-лесно, отколкото тези, които са били в английската и нищо не знаят относно счетоводство и икономика.
    От друга страна - аз съм ик. специалност с немски език, а английски след 7-ми клас учих като втори само 10 и 11 клас. А мисля да държа матура по АЕ и ще ми е по-трудно от тези, учили в английската.
    Както в моето даскало - предмети като физика, химия, биология, география, дори история (тя е до 11кл.) не се учат до 12 клас. А ако искаш да държиш примерно матура по един от тези предмети като не си ги учил, както се изучават в обикновена гимназия... ще ти е 10 пъти по-трудно.
    Е, това е само пример, с който да обоснова отговора си. Според мен има значение.

Град
    Близко до Трансилвания
    Ами според мен не е важно.
    1.Аз изрично забраних на родителите си да се панират преди изпита по БЕЛ и МАТ, самата аз до последно отказах да ходя на частни уроци, защото, както винаги се борех и протестирах срещу нещо (пубер xD).Някой родители стояха пред училището по време на изпитите и коментираха колко са натоварвали децата и пр.Веднага след като отрочетата им излязоха ведна се започна - ,,Теста труден ли беше?" и т.н.На другия ден, теста е пререшен задължително два пъти, и вече знаеш оценката си.
    2.Цялото семейство е въвлечено в манията на някои родители, които непременно искат тяхното дете да влезе в гимназията в която те искат.
    3.Изключително смешното поведение на някой ,,по-дейни" майки, който всяка седмица ,,съвсем" случайно посещават г-жата ви по математика и БЕЛ в училище.
    4.Ако ,,недай си Боже" не влезе в дадената гимназия се плаща, зада влезе.
    Аз влязох в най-обикновенна гимназия, а имам повече часове по Английски език от ЕГ Пловдив

Е има си значение сега

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си