- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- В коя държава сте ?
Германците не са страдали от тотален идиотизъм и мързел както повечето българи. Затова и ако ти се бачка сериозно и искаш да се развиваш в сферата на технологиите. И всъщност една от причините Германия да се радвива сериозно в момента, че привличат най-добрите студенти от цяла Европа. Ако те радва байганьовщина и липса на каквото и да е научно и социално развитие, България е твойта държава. Всеки си решава според възможностите. Щатите от години привличат най-големите мозъци в цял свят и определено им се получава. Ако пък искаш спокоен живот и качествена храна Франция е твоята е държава.
Мен не ме радва социалната политика тук където дали работиш или не работиш няма особена разлика. Но аз не искам да съм хрантутник на държавата и да взимам помощи цял живот и да си живея на гърба на другите. Обаче щом на мен не ми харесва идеята да храня 5 мързеливеца с моите данъци се местя аз, не карам държавата да се промени заради мен. Една държава винаги е такава, защото масата хора така иска. И ако се променя отново е защото масата иска. Една птичка пролет не прави, на тези които не им изнася се местят. И тук е така, на тези на които не им допада обикновено тръгват към Канада. С едната разлика, че почти никой не ги съди за избора им.
Въобще не разбирам как хората си мислят, че им влиза в работата да решават кой къде и как ще живее.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
,,,Германците не са страдали от тотален идиотизъм и мързел както повечето българи'' ?
Къде и кой ти ги набива тези олигофрении? Мързел? През комунизма след задължителната казарма, знаеш ли ако още на първия ден не си намерил работа, че идват и те пращат за каквото ставаш? И, че без работа не можеш да живееш? Да приемем, че ти си права, защото и двамата не сме живеели в тези врема. Та какво искаш да кажеж, че родителите ти са промити идиоти, заради това, че са живеели през комунизма, или че комунимза и теб самата ГЕНЕТИЧНО те е развалила и насадила комунистически мързел? Или, че германците са съгласни да живеят за 400 лв по 12 часа на ден, защото не са видели комунизъм?
===== И всъщност една от причините Германия да се радвива сериозно в момента, че привличат най-добрите студенти от цяла Европа=== Е, сама го каза, че за германците работят избягали умни студенти от други бедни държава, нали, заради глобализма.
====Ако те радва байганьовщина и липса на каквото и да е научно и социално развитие, България е твойта държава.=== Щом няма научно развитие, как ли в Германия искат толкова български кадри в медицината, че и в инженерството всяка година хаха. Не знам, моята средна, приятели и семейство имат достатъчно социално и умнствено развитие. ---
,,Мен не ме радва социалната политика тук където дали работиш или не работиш няма особена разлика.''
А дали мислиш, че другите българи ги радва? Че средната и висша класа ги радва?
,,Но аз не искам да съм хрантутник на държавата и да взимам помощи цял живот и да си живея на гърба на другите'' -
А българите са пропищяли от желание за това?
Че вече за това и труда да гласуват младите хора не си правят труда, защото няма за кой?
,,Една държава винаги е такава, защото масата хора така иска,, - БРЕЙ Как стигна до този извод? Значи масата хора искат да живеят наровно с циганите? Брех. И заради това половин милион българи още ще емигрират, а в чужбина има вече една България, заради това, че масата искала да живее с циганите редум. Може би е така, да.
,,Въобще не разбирам как хората си мислят, че им влиза в работата да решават кой къде и как ще живее''
Всеки решава сам за себе си какво иска да прави, стига закона да го прилага.
В работата ми влиза само това, че с тая тъпа мода и пропаганда, която някои хора така умело насъждават - децата от малки израстват.
До тук бях аз.