- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- В коя държава сте ?
Аз съм в Португалия. Градът е Порто Алто. Не е нищо осбено една улица и една магистрала. На 30 мин от Лисабон (столицата) живея. Тук съм от 7 месеца, но съм идвала 3 пъти преди тук и за това се справям добре с езика. Моя проблем е, че не мога да си развържа езика и да говоря с хората. Мога само с един определен човек да говоря. Просто не се получава. В училище учителите се чудят как се оправям толкова бързо с нещата. За първи срок даже имам 5 ( най-високата оценка) по биология.![]()
Тук съм добре за сега. Нямам късмета да живея в някое друго място, но и това е добре като за начало.
И аз като 'darkness848' живея в ИспанияВ едно градче на Средиземно море - Дениа
На 90км южно от красива Валенсия..
Живея тук от 7 години и в началото ми беше трудно (нормалното за всеки) но след няколко месеца започнах да общувам благодарение на една българка, която много ми помагашеВече говоря без никакви проблеми и испанския и каталунския (понеже във Валенсианска област се говори Каталунски/Валенсиано), макар, че последния ми е малко труден все още.. но се оправям
![]()
ωhατ gσes αrσuηd, cσmеs αrσuηd ...
Лондон baby. :P
вече от 6 години сам тук и сам си свикнала, нищо вече не ми прави впечатление, било то климата или хората.
"Обличай се бляскаво където и да отиваш.Живота е твърде кратък,за да се сливаш с тълпата."
^Ейй мой човек, бе!Първоначално написано от beautifulll
Тъкмо щях да пиша колко много хора има в Лондон .. един човек не написа .. хаха! Много се кефя някой да ми разказва в коя area,както се казва живее и подобни (ако е от тук де).. Жалко, обаче че повечето българи тук са надути и мислещи, че знаят всичко лицемери!! НО пък има и многоо маалко хора като мен (надявам се и ти си такава
) , които просто си живеят в друг град, далееееееееече от България, и най-важното ЗЕМНИ..!!
П.П. Къде по-точно живееш, в кое даскало, колеж, университет, че ми е много интересно?
I'm about to lose my mind
You've been gone for so long
I'm running out of time
I need a doctor
Call me a doctor
I need a doctor, doctor
To bring me back to LIFE..!!
..BrInG mE bAcK tO lIfE..
[music]
В Pennsylvania съм. Тук съм от 12, близо 13 години вече. Горе долу ми харесва но постоянно си мисля за България и се чудя какъв щеше да е животът ми ако не бях напуснала...но просто такива бяха обстоятелствата и нямахме друг избор.
Ами аз съм в едно малко но спокойно и красиво островче наречено Кипър живея там в Никозия. От 2 години съм тук на 16 съм. Езика е труден като се има на предвид че тук не се говори чист гръцки, а кипърски. В училище уча гръцки, а на вън кипърски! ;дд
Аз съм в Германия, Щутгарт вече от половин годинаВ началото не беше лесно, но вече всичко си е на мястото. И с езика нямам проблеми..Ако има някой в околността може да драска ^^
Миналата година завърших събрах си багажчето и дим да ме няма към Германия от 6 месеца съм тук в град Триер, малко градче на границата с Люксембург. Харесва града макар че като момче от столицата, Триер ми е малко тесен, но с времето се свиква. Плановете ми са да си взема немския изпит и да започна да следвам право. Самоиздържам се в Триер.
Има ли някой,който да е в Дания? и по-точно-в Копенхаген? след един месец заминавам да уча там и ми е интересно да чуя мнения![]()
You're hardly conscious of the stains and scars,enabling your partly clouded logic.
ами аз все още не съм заминала,на 21ви август ми е полета,а досега не съм била там..ти в кой град ще си? да учиш ли заминаваш,и ако да-къде?![]()
You're hardly conscious of the stains and scars,enabling your partly clouded logic.
Аз съм в Франция и определено езика е много труден за учене .. поне за мене.
холандия.. от 2 месеца![]()
Чикаго,САЩ (Brainerd,Washington Heights). Живея тук 11 година вече, но въпреки това ми е адски мъчно за България и приятелите ми там. На 9700км от родината, прибирането е по-сложно и най-вече,скъпо. Не съм се прибирал от 2010, но тази година най-сетне ще се прибера лятото !! С езика не съм имал проблем, както знаете е англо-говоряща страна. Иначе, не помня как съм се интегрирал понеже си беше отдавна (на 19 съм). Уча в българско училище, "John Atanasoff Bulgarian Language School", учи се интензивен български,средно около 10 часа седмично. Отделя се особенно внимание на Българската история и география. В училището сме 450 българи и има три американски паралелки. Града е красив,огромен и повечето квартали са бъкани с богаташи,но всъщност положението е в пъти по-различно от това което гледате по филмите.. Приятните къщички,зелените ливадки,лъскавите автомобили паркирани отпред и огромните басейни (The American dream) са факт, но само в предградията на града, където къщите са предимно на звезди като Oprah Winfrey,Jake Gyllenhaal,Will Smith,Wiz Khalifa,Mike Clifford,Jessica Friedman,Brad Pitt и дори Steve Jobes.Града е дом на 10,000,000 човека и 2млн. автомобила. Въздуха е пълен с вредни емисии, но на върха на всяка сграда има абсорбатор който пречиства въздуха.Всеки един жител на Чикаго е задължен след навървашне на 18г, да засади дърво !! И това се прави с цел,подобряване качеството на въздухаНадявам се това,което ви разказах да ви е било интересно и стискайте палци това лято да се прибера в красивата ни и уникална БЪЛГАРИЯ !! Хора,пишете на кирилица <3
Jiveq v italiq v edno selo, Mede,PV mn sa zadrasteni horata tuk "italiancite" dori da se namiram na 70 km ot Milano i e pylno s hora ot Velingrad i Dupnica,daje ima 1 bar ot koito chesto se chuva pop-folk.Ot 8 godini sam tuk i e mnogo monotonno vsichko,inache ezika go nauchih za 2 meseca daje pochnah ot BG
Аз съм в Испания (Валенсия), живея тук от 8г. и говоря каталунски и испански.
От 7 години вече съм в Глазгоу,Шотландия и мога да кажа че нямам никакви намерения да се връщам в България. Предполагам че колкото по млад толкова по-добре се учи език, нямам никакви проблеми с езика имайки предвид че акцента и по-голямата част от речника на един шотландец няма нищо общо с типичния английски език.
Образователната система като цяло е добра и улеснена за ученици и студенти. Вече в отделен план социалната им система бих казал че е по-добра от тази на англичаните и с радост бих останал тук още 30 години ако трябва...![]()
Аз съм в Шотландия, в Абърдийн. Тук има доста българи, даже случайно се намерихме с една приятелка, с която скитахме по планините в България.Много ми харесва, хората са супер отворени и не вали всеки ден.
Даже си е доста топло напоследък, само храната куца. :/ Като се прибера в България само за чушки си мисля...и кисело мляко...и плодове, които да не са пластмасови...
![]()
Две хубави очи,
Душата на дете.
В две хубави очи
Музика лъчи.
Не искат и не обещават те...
Хора само да Ви кажа: ходете,учете,работете малко, но се върнете в БГ. Само слабите бягат от гадната ситуация в държавата ни- силните остават и се борят срещу това! Тука си е най- добре- на всеки му трябва различно време да го осъзнае. Само трябва да изринем един куп политически боклуци, да започнем на "чисто". Затова не бягайте- отидете вижте как хората са си подредили държавите(държа да отбележа, че доста неща не ми хареесват от капиталистическия модел на живот) и се върнете тук за да променим най- накрая тази хубава страна и скапана държава!!!
В англия, но тук вече не става за живеене. Преди правх по 5-6000 на месец, а сега едвам стигам 1000.... не си заслужава