Чикаго,САЩ (Brainerd,Washington Heights). Живея тук 11 година вече, но въпреки това ми е адски мъчно за България и приятелите ми там. На 9700км от родината, прибирането е по-сложно и най-вече,скъпо. Не съм се прибирал от 2010, но тази година най-сетне ще се прибера лятото !! С езика не съм имал проблем, както знаете е англо-говоряща страна. Иначе, не помня как съм се интегрирал понеже си беше отдавна (на 19 съм). Уча в българско училище, "John Atanasoff Bulgarian Language School", учи се интензивен български,средно около 10 часа седмично. Отделя се особенно внимание на Българската история и география. В училището сме 450 българи и има три американски паралелки. Града е красив,огромен и повечето квартали са бъкани с богаташи,но всъщност положението е в пъти по-различно от това което гледате по филмите.. Приятните къщички,зелените ливадки,лъскавите автомобили паркирани отпред и огромните басейни (The American dream) са факт, но само в предградията на града, където къщите са предимно на звезди като Oprah Winfrey,Jake Gyllenhaal,Will Smith,Wiz Khalifa,Mike Clifford,Jessica Friedman,Brad Pitt и дори Steve Jobes.Града е дом на 10,000,000 човека и 2млн. автомобила. Въздуха е пълен с вредни емисии, но на върха на всяка сграда има абсорбатор който пречиства въздуха.Всеки един жител на Чикаго е задължен след навървашне на 18г, да засади дърво !! И това се прави с цел,подобряване качеството на въздуха

Надявам се това,което ви разказах да ви е било интересно и стискайте палци това лято да се прибера в красивата ни и уникална БЪЛГАРИЯ !! Хора,пишете на кирилица <3