Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението

Нищо не се опитвам. Имаше неща, които исках да кажа и ги казах. Не се ангажирам със срокове - изложих един възможен път на развитие. Ти намеси незнайно откъде някакви 200 години. Къде казвам, че няма как един човек да промени нещо? Възможно си е, просто е по-скоро изключение,т.е от ъгъла на коментираната тема. Вадиш ми думи от контекста и стабилно изкривяваш написаното. Със сигурност не го правиш за пръв път, попадали са ми доста твои мнения.
От друга страна, ще изчезнат войните за територии, икономическите битки за надмощие ще се променят много и в един момент се предполага, че също ще спрат да съществуват, религиозните търкания ще отслабнат и ще почнат да затихват, няма да има мита, различни парични единици, различни езици, няма да трябват един куп документи при пътуване... В момента различията и вживяването в национални роли, вместо да правят света по-...знам ли, пъстър, са предпоставки предимно за проблеми, колосални малоумия, жертви, бедност и зверства.
Мхм по-скоро извънземните ще кацнат и ще ни затрият.

Към програмираните, тръбящи, че на България й трябвали мотивирани млади хора - отчитате ли, че от такива има нужда навсякъде? С какво България е по-заслужила?
Ти къде си родена ?

Да не говорим, че в миналото повечето български интелигенти са се образовали в чужбина, попивали са тамошния напредък, тамошната амбиция и са ги донасяли с връщането си.
Много глупав пример, едно време хората са били родолюбци и в 90% са се връщали и са използвали знанието си за да помогнат на своята държава. Сега 95% мечтаят да се махнат от държавата без никога да са се опитали да работят тук и да не се връщат никога. 60% след като я напуснат за известно време почват да говорят против нея и колко са тъпи хората останали в нея.

Имам въпрос към заблудените - за каква борба изобщо говорим, когато дори в световен мащаб са адски малко хората, които в най-пълния смисъл повлияват заобикалящото ги?! Под "борба" лично аз разбирам нещо обмислено и донякъде стратегическо. Борбата задължително е свързана с промяна - първо на мисленето, после и на реалността. Е, какво променяте вие? Може да прозвучи страшно пресилено, ноо дори да сте съвестни, да правите всичко качествено и да се стараете да бъдете от полза на обществото, това, въпреки че заслужава респект, по никакъв начин не намалява слабостите в държавата.
Мдааа винаги когато нещо не ви изнася ви изкривява някой думите.

И за да не си мислиш как случайно вероятно говоря от гледната точка на човек заседнал в България, мога да ти кажа че съм видял както по-голямата част от България (Нещо което малко българи са правили) , така и една доста голяма част от Европа. Един човек може да промени мисленето на заобикалящите го, може да им даде добър пример, а те от своя страна да го направят с други хора. Защото аз съм ходил и на морето да чистя къмпинги и има хора които седят и се подхилват, ама има и такива които стават и започват и те да чистят.