Здравей! От може би няколко дена се лутам тук във форума и търся такъв проблем и решение. Е, току-що го открих! Защо го търсих ли? По простата причина, че и аз имам такъв проблем! Само че, както си личи аз съм момиче и не аз, а мой приятел (само приятел) ми заяви точно това - че вече гледа на мен по друг начин. Като разбрах затова доста се учудих. Дори ми стана странно. През цялото това време аз го възприемах само за приятел, а и той имаше гадже тогава. После имаше момент, в който постоянното общуване с него ме накара да го приема по друг начин, както той сега. Започна да ми липсва, тъй като не беше в града и не се чувахме, но си казвах:"Престани! Какво ти става? Не можеш да го харесваш! Само приятели сте!" Но това беше временно. После отминаха нещата.

След това тоест в началото на тази учебна година не се бяхме виждали от 2 седмици. Като ме видя той ме прегърна някак си много чувствено. После бяхме 3-ма в един парк с едно момиче и аз усещах как постоянно ме гледа, ама си казвам:"Е, то това пък не е нищо." Да, ама се оказа, че е било нещо. Той ми каза, че изведнъж го е ударила главата и е започнал да ме харесва. Аз доста се обърках, тъй като след един ден имаше момент на близост. Аз обаче не се отдръпнах. Беше ми приятно. Но до този ден си казвам, че не трябва да става нищо между него и мен. Приемам за приятел и когато направи нещо "не само приятелско" се чувствам доста странно. Просто ме спира нещо от вътре. А и ако тръгна с него, се страхувам, че после ще стане нещо и ще ни развали дори и предишните отношения. Въпреки всичко не искам да се получава нещо м/у двамата. За мен той е един готин приятел.

Е, не знам дали ти помогнах, но това се получи при мен и това е това,което мисля зя моята ситуация. Говори с момичето и обсъдете нещата.