.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 54
    разгледах сега по сайтовете този процесор 955 добър е ама това че е на ам2+ нещо пречили му.зна4о той по принцип е двуядрен с две заключени ядра.пинеже в нета пише 4 ядра а ти казва6 4 но две заключени..........съвсем сех да се обърквам.............а за интел коре и3 те не са ли само двуядрени не бяха ли и3 двуядрени и5 двуядрени четириядрен и7 четириядрени шестядрени........ гледах едни конфигурации с интел коре и3 и до него пише хипертрейдинг това какво е ?съжалявам за многото въпроси просто съм много бос тук

Супер фен
    Айде и аз да се намеся в темата малко

При Box процесор-а ти го продават с охлаждане за съответния процесор

При Tray, процесора ти го дават без охладител ... трябва да си купиш отеделно евентуално по хубав от Box-овото за overclock примерно.
    Обаче Box пакета ти идва, примерно, с 3 години гранция, а Tray с 3 месеца

Hyper Threading е технология на Intel която виртуално ти удвоява ядрата на процесора и така той може да обработва повече процеси едновременно. Т.е. ако имаш две ядра и Hyper Threading ще имаш две физически + още две виртуални, общо 4

Отключването на ядрата е шанс според GregoryHouse и неговия опит доста голям според това което аз съм видял не чак толкова (аз не съм се и пробвал, просто от познати които са пробвали ... не им се е получавало аз залагам на CPU Intel)

Ммм всъщност аз не ти препоръчах двуядрения с цел да се мъчиш да го откл до 4ри ядрен. Просто самия процесор си е много добър за парите Това, че е може да стане някакъв Unlock e просто бонус.

При самия Unlock опасност да ти изгърми нещо няма. Просто може някое или и 2те от Lock-натите ядра изобщо да не тръгнат или да тръгнат със проблеми и нестабилности. В момента последните партиди е нормално да не се Unlock-ват обшсних по-нагоре защо.

Core i3 са ФИЗИЧЕСКИ 2ядрени, защо си ги броя направо като четириядрен @DarkAngelOfHope е казал. Но това, че са 2ядрени не значи, че са слаби. Има много боб в тези машинки

Проца Phenom II x4 955 си е добър. Не знам откъде си го изровил със AM2+ Сокет, но първо на такъв сокет е по-скъп и 2ро не си го вземай защото този секет умря вече. Значи x4 995 е ФИЗИЧЕСКИ същият като х2 550. Просто от завода са пуснали и 4те ядра, защото и 4те са бачкали както са изчислени. при х2 550 просто са сметнали че на 4 ядра не достига това за което е произведен и са Lockнали 2 и си бачка на пушка...

Като имаш въпроси питай ТО с питане става...

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Супер фен
    ето ти перфектен компютър за игрите(повечето видове който се играят на него ще вървят на 100%-като гта4най-новата,wow,doom,need for speed най-новата и подобни.И е с 1 гб видео карта и добър процесор.

[/url]http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_70_90_72_6_9_82_91_80_3&uiarea=3&carea=DEBA4E5 EC58EB6F1A90A002481B479E9&cpgnum=3)/.do?productguid=DEBA4E5EC58EB6F1A90A002481B479E91C 5B01BF170C2E45A93757368CC2B2A7&productarea=DEBA4E5 EC58EB6F1A90A002481B479E9&scenario=&detailScenario =[/url]

Цитирай Първоначално написано от koko95
    ето ти перфектен компютър за игрите(повечето видове който се играят на него ще вървят на 100%-като гта4най-новата,wow,doom,need for speed най-новата и подобни.И е с 1 гб видео карта и добър процесор.

[/url]http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_70_90_72_6_9_82_91_80_3&uiarea=3&carea=DEBA4E5 EC58EB6F1A90A002481B479E9&cpgnum=3)/.do?productguid=DEBA4E5EC58EB6F1A90A002481B479E91C 5B01BF170C2E45A93757368CC2B2A7&productarea=DEBA4E5 EC58EB6F1A90A002481B479E9&scenario=&detailScenario =[/url]
    Забавен си пич. Сериозно се надявам да се шегуваш

Lupus in fabula

Супер фен
    аз мислех че техните са се смилили над нас и са му спрели нета

Супер фен
    Хаус проблемът е, че не се шегува... (с елементи на ирония в изказа)

само да попитам.1.може да се каже че съм посетил и прочел всички форуми за конфигурации . и там всички казват НЕДЕЙТЕ СИ КУПУВАЙТЕ ГОТОВИ КОНФИГУРАЦИИ.друго гта намя да тръгва понеже е двуядрен процесор а тя иска четириядрен да не прикаваме за мафия която най много ще му купувам пс.2ро по форумите също съм гледал че видео картите ати които са по 5770 са пълни боклуци а да не приказваме че вече е има амд карти 6та серия а ти ми дава6 4-та 3то рамта не пише каква е сигурен съм че е ддр-2 .за тези пари може конфига да е добър но аз търся друго до 1200лв

Човек последно ще ти дам от мен конфигурация за 1200лв

AMD Phenom II X4 965 3.4GHz AM3-300лв
    Asus M4A78T-E-200лв
    Gigabyte Radeon HD5830 1GB 256bit DDR5 PCI-E карта с много добро охлаждане-320лв
    Corsair 2GB DDR3 1333MHz-70лв
    двд-35лв
    кутия - cooler master elite rc-60лв
    хард-Western Digital 320GB 16MB 7200rpm SATA2 WD3200AAKS-70лв
    Gigabyte Superb 550W -100лв
    общо-1155 даже ти остават пари и за играта да си купиш или може да сложи6 на кингстон 2х2 гб рам и ше стане точно 1200лв

или другата алтернатива е да вземеш един амд атхлон на 3.0 гхз или по малко четириядрен и да налееш пари във видео карта от рода на нвидия гтх 460/470/480 или 5850/5870 най добре винаги да се налива пари в видео от колкото в процесор тез другите............................или вместо атхлон земи си тоз двуядрения дет става четириядрен и пак земи яка карта с тез карти дет ги изброих горе ше играйте на макс игрите за 4-5 години напред.

тоз конфиг от технополис .-Вие друсате ли се е ?!?!?!?!? готови конфици не се зимат .тук рама не се споменава видеото е маде ин бг ........................ някой тряя ги съди за тези конфици.били са актуални преди 3 години сега ...................с моя конфиг до 5 години ше ги подкарваш на макс ако има6 проблем с процесора слага6 6естядрен което няма да е скоро ако има6 проблем с видео то слага6 още едни такова дъното подържа кросfire което няма да е скоро само може с времето още рамец да добавяш.конфига си заслужава наистина

пономене писах с монитор къде е монитора ???????

ae нали това е компа с които ще израстне сина ти ве ?!?!?!?!? трябва да е дбър и мощен за години напред.с този конфиг ще е добре засега го вържи към стария или към тв-то (ако е по голямо и хубаво)пък там дядо коледа ще му донесе монитор.и тогава ще е оптимална конфигурация с която ще се хвали в даскало с години напред.а пък не искаш видеото може да намали6 на 5770 и сваляш 100лв кутията може да земеш по ефтина от 30 лв и сваляш 30 от процесора сваляш също а четириядрене процесори амд са много в зависимост ор монитора си земи и процесор писна ми да пиша конфигурации.

За добър и мощен за 5 години напред ще тряя се бръкнеш към 3-5 хилядарки... Тези конфигове ще са вече под средното ниво след 2 годники.

Относно това което каза @geim4e. Не знам къде си чул, че HD5770 е боклук...но аз съм много доволен от представянето на въпросната. Стига да не е Asus-ка, че те верно са ужасно конструирани откъм охлаждане.

AMD картите 6та серия още не са наизлезли Чипа е готов и се очаква масовото им производство и пускането им на пазара. До около месец. Но тези карти ще са си доста скъпички, по-простата причина, че за момента няма да имат конкуренция.

Друго относно това, че "брейнияк" ти каза конфиг със HD5830. HD5830 принципно е по-добрата карта. Има 1120 Steam процесора вместо 800, малко по-висок клок на паметта и ядрото. Използва и PCI-Express 2.1 от което няма да се възползваш понеже дъното ти поддържа PIC-Express 2.0 Освен това не е 320лв а 392лв. А не 280 като 5770.

Смисъл да блъскаш луди пари в комп няма. Просто забрави ако си мислиш, че ще го направиш да не се ъпгрейдва повече от 2 години. Вземи си добри части към сегашния момент, със добра основа за ъпгрейд. И след1-2 години си ъпгрейдвай. Ама да наблъскаш пари ся и да си мислиш, че 3-4-5г примерно няма да ти се наложи ъпгрейд си е чиста заблуда.

Lupus in fabula

я всички които пишат в темата си напишете конфиците и кви пари са ви излезели преди колко време така най добре ше схвана моля.

казвам че от това което съм чел в форумите от скоро казах че картите които за ПОД 5770 за боклуци
    иначе 5770 горе долу я хвалят картата като цена производителност

Супер фен
    Компютрите се развиват постоянно, ако ще и най-доброто на пазара да си купиш след 2-3 години ще има нещо по-добро. Няма смисъл да наливаш много пари в компютър(освен ако имаш ИЗЛИШНИ пари). Тия новите и живота им е толкова - на 3тата година дъното заминава. Имам ПС у нас на 7 години, дето нито 1 част не съм му сменял (даже подути/изтекли кондензатори няма...).
    За какво са ви тия 4 ядрени процесори не мога да разбера, като ползвате компютрите за музика,филми,интернет и скайп? Че тоя 4 ядрения процесор по цял ден ще скучае и парите дадени за него са неопвдани (само видеото може да е оправдано ако глете HD филми, което ме съмнява за повечето).
    Мисля че е време за катинар на темата, има достатъчно примерни конфигурации за зададения финансов бюджет.

моя конфиг които ми зеха преди седмица е :
    процесор intel core i5
    дъно Gigabyte GA-P55A
    рам :2х2 кингстон 1600
    видео сапфир 5530 -страшна карта
    кутия за 60 лева куул мастър
    захранване 550W superb gigabyte
    хард 640 гб
    сичко ми излезе 1186 обаче понеже баща ми познава шефа на спеедкомпютърс имам отстъпка не много голяма но достатъчна за да се впише в парите.можех и амд да зема но съм привърженик на интел ако иска6 ако си от варна същия конфиг оба4е 6те ти излзе малко по скъпо нз точно колко понеже не съм ги давал аз парите а баща ми .отстъпката нз колко е но на фактурата пишеше 1186 + това го зехме на фирма значи и без ддс напрао се спуквам да си цъкам игрички и скоро няма да спра.................

къв катинар е мой човека и сина му искат да цъкат най новите игрици на макс за сега + са фенове на мафиа 2 и искат да и се насладят на макс никви катинаро квото помоли човека това му пишем, след 2 - 3 години тогава да му мисли сега иска най доброто за 1200 и секи си дава примерни конфици.а със секи ден сяка седмица цените се менят .има конфици за 1200 от преди месец но сравнени със сегашните са малко по зле.човека е отчаян и ътси помо6т а ти му забиваш копие в ан*са направо казано!

Супер фен
    Върви и се научи първо да пишеш грамотно, след това давай акъл за конфигурации. Като гледам колко грамотно си описал твоята конфигурация се сещам за оня елемент koko95 май беше...

За какво са ви тия 4 ядрени процесори не мога да разбера, като ползвате компютрите за музика,филми,интернет и скайп? Че тоя 4 ядрения процесор по цял ден ще скучае и парите дадени за него са неопвдани (само видеото може да е оправдано ако глете HD филми, което ме съмнява за повечето).

За игри е компютъра не за сърфиране . за сърфиране стана и стария искаме да цъкаме новата мафия 2 колкото се може на макс.

Имам 2 компита и 1 лаптоп. Ползвам предимно лаптопа...и ся си бия главата в стената за кфо ми беше тоя комп...

Първия ми комп е от преди 7-8 години по времето когато излезе XP
    Дъно ESC(Elitegrup) К7 някфо не помня точно, но си е оригиналното и си бачка на пушка
    Китайско захранване и кутия.
    Процесор AMD Athlon XP 2000+ на 1.67гхз (Single CORE ofc )
    РАМ DDR1 - 300mhz -1gb
    Видеокартата оригинално беше FX5200, сега е ATi Radeon 9550. Просто оригиналната преди 3г я скапах в опити за овърклокове
    И някъф паралелен хард 80ка. На тоя кошник Vice City си вървеше на пушка. San Andreas малко понасичаше .

Другия закупен преди 1/2 година за 700лв мисля беше е
    Gigabyte P43T-ES3
    CPU Core 2 duo E6600 3.06ghz
    2gb Kingston 800mhz
    hdd seagate 250gb
    Geforce 9800GT

На този си цъкам Crysis на макс Пък вие наблъскайте ако щете 20 ядра
    за 1та игра, щот пишело еди кфо си

Лаптопа ми е за работа само. Не е за игри.

Lupus in fabula

Супер фен
    Еми кажи им го на тия индивиди, оставяй ги да си блъскат главите, като не разбират от дума.
    НЯМА ИГРА КОЯТО ДА НАТОВАРИ 4 ЯДРЕН ПРОЦЕСОР, ИМА НЕКАДЪРНО НАПИСАНИ ИГРИ И НЕОТИМИЗИРАНИ ЗА КОЕТО СА ВИНОВНИ САМО ТИЯ ДЕТО СА ГИ ПРАВИЛИ!!!

Минимални системни изисквания:

* Процесор: Pentium Dual Core на 3GHz / AMD Athlon 64 X2 3600;
    * Памет: 1.5 GB;
    * Видео карта: Nvidia GeForce 8600 / ATI HD2600 Pro;
    * 8 GB свободно пространство на твърдия диск;

Препоръчителни системни изисквания:

* Quad процесор с честота 2.4 GHz;
    * Памет: 2 GB;
    * Видео карта: Nvidia GeForce 9800 GTX / ATI Radeon HD 3870;
    * 10 гигабайта свободно пространство на твърдия диск;

A ако искате да видите всичките красоти и и екстри на технологията PhysX, ще ви трябва малко по-мощна система или преносим компютър. Препоръчителна конфигурация, в която всички трябва да върви като по часовник:

* Процесор: Core i7-920 на 2.66 GHz;
    * Видео карта: NVIDIA SLI от GeForce GTX 480 + GTX 285 Nvidia

И ето това е обявената система, на която PhysX ще работи на по-ниски настройки:

* Quad процесор с честота 2.4 GHz;
    * Видео карта: NVIDIA SLI от GeForce GTX 260 за графика и Nvidia 9800GTX за PhysX

Имам въпрос за хаус .защо ми трябват две карти за да подкарам мафиа 2 и за6то за различни нали сли се прави с две еднакви и какво е physx и мога ли да го постигна с амд >???????????

Написали са го за такива кат теб. Че да си продават скапания сокет Intel дет го закриват... тва 1156...го закриха и минага на 1366 за новите процове...и новите процове няма стават на старите дъна..демек земи си и ново дъно...и нова рам...и нов компот...GG..
    Не ти тряят 2 карти бе пич...с HD5770 си върви на макс...и не е високия клас карта...просто не върви на 60FPS ами на 25-30. Разлика която НЕ можеш да забележиш с просто око...а само на хартижката...Ако искаш си направи и CrossFireX със 3-4 5970ки...че да можете да я подкарате на макс-макс-макса...със 100 милиона FPS...

А относно PhysX на Nvidia...могат да ми лапнат кура с тоя жалък трик. Понеже нищо друго не им продава картите и са заложили на някъф смешен пазарен трик който уж правел играта реалистична...

Пусни си Crysis и виж ко щи изпише...играй с Nvidia и Intel. И що игрите вървели по-добре уж на Nvidia...зарад жалката договорка на Зелените хуйове с производителите да оптимизират игрите за НеВидя... И ся Nvidia напират срещу дъната с Hydra, че да не може да слагаш на 1 комп и Nvidia и AMD. Що? Щот ще се загуби монопола над PhysX им жалък. И тогава всеки просто ще си купи мощната карта на ATi и ще си вземе 2ра на НеВидя от ниския клас - от сорта на GT210-220 и ей ти яка производителност + жалкия PhysX...И НеВидя неа могат да продадат нищо по нагоре в сериите си.

Купувайте си кфот щете...човек ви обяснява вие си знаете пак...парите са си ваши правете кфото искате.

Lupus in fabula

BTW тая велика мафия 2 с великата графика и на FX5500 със скапания Athlon64 може да се подкара на макс ама...нейсе...нека се печели от нови компове...от кфо да живеят и правят милиарди разни скапани компании дет бълват кфи ли не чарколаци...

Да го туря на гейм индустрията...4 Cores, 1gb GTX480, 4GB RAM... Кфи са тия смехории...кфо иска такъв ресурс? То такъв ресурс може да ти яде само, ако натовариш някой професионален рендър стабилно...Смятай как са я направили, ако реално трябва да ти точи такива ресурси...играта напрао тряя да ти е 1-2гб...че и по-малко...

Lupus in fabula

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си