Такам поразгледах нещата малко. Понеже се замислих и се сетих, че масовия потребител шсе пак няма моите знания и моят начин на мислене на конфигурации не е много удачен.
Та решение номер едно което ще ти препоръчам:
Дънна платка:Gigabyte890XA-UD3, AMD 790Х, DDR III, SATA III, USB 3.0, AM3 socket Процесор:AMDPhenom II X4 Quad Core 925 2.8Ghz, 8MB кеш, BOX (това е важно, не вземай TRAY) Видеокарта:Sapphire1024MB HD5770 GDDR5 РАМ памет:KINGSTON2GB DDR III 1333Мhz - 2 броя. Твърд диск:Western Digital 640GB 7200 64MBкеш SATA III Кутия:COOLER MASTER ELITE 330 BLACK, w/o PSU Захранване:FORTRONSAGA II 500, 500W DVD записвачка:LGGH22NS50
Така сега да добавя. Конфигурацията отвсякъде подлежи на ъпгрейд. Six Core процесорите са на същия сокет и ш далечно бъдеще можеш да си сложиш такъв, но това е по-скоро странично.
Причините ми да ти избера тази части е:
1во едва ли ще овърклокваш каквото и да било
2ро на това дъно можеш да направиш CrossFireX, тоест да сложиш 2 видеокарта и производителността ти значително ще се подобри. И също така 2рата карта ще работи на x8 скорост. Е не е оптималното може и на x16 ама нямаме такъв бюджет сега Което и ми беше основната идея де
3то Тоз хард си мачка напрао за парите
4то картата, не е НАЙ–НАЙ–НАЙ производителната ш класа си, има такива които я бият, но с малко, но за сметка на това са далеч по алчни към ресурс. Мислех си да слагам Nvidia, но просто не можах да намеря свястно SLI дъно, на нормални пари (акцента е на 2рото )
Та всичко това със асемблацията и доставка евентуално, към 1200лв +/- 20лв.
Идеята ми е вземаш тази конфигурация сега и след тша сбираш парици за мониторец, просто качествени монитори за 200-250лв...забрави! За момента цъкаш на 17ката предполагам CRT...и така. След това във времето ще ти се прище ъпгрейд на машинката (или наложи). Просто купуваш още една такава видеокарта същата и правиш CrossFireX. До тогава картата и без това ще е паднала на прилична цена.
Сега следва да помисля малко над 2рия вариянт със монитор който ще е. После ще обясня и за процесорите и видеокартите, щото видях, че си изявил желание.