- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Добър избор ли е ?
Здравейте. Живея в по-скоро малък град и няма голямо разнообразие от спортове, на които човек да се запише. Винаги съм искал да тренирам бойно изкуство. По-точно Муай Тай или Кик бокс, но единствената възможност в градът е Карате Киокушин. Записах се и трябва да призная, че ми хареса и то доста. Та ще ви помоля да кажете доволни ли сте от този спорт (тези, които са тренирали/тренират), и дали е ефективен при самозащита. Ще съм ви благодарен ако изброите поне някои от преимуществата и недостатъците му.![]()
![]()
В кой град живееш?
Аз тренирах почти 3 години във Варна и ми писна. От 4 месеца ходя на ММА и е много по-яко.
Предимства:
-място където да си израсходиш енергията
-Отразява се добре на физиката като цяло
-Запознаваш се с нови хора
Минуси:
-не става за улицата
-ката, кихон са напълно ненужни неща, а се правят почти цялото време!
-излишно висока дисциплина, учи те да бъдеш покорен а ТОВА НЕ Е ХУБАВО !!!
Я разкажи за ММА къде е във Варна и към кое време се тренира и такси нещо, аз уча там и имам доста свободно време.Първоначално написано от TheManTheLegend
n00bs
Първоначално написано от yakuza_
Знам че има една зала ,над мол Варна ,май Локомотив се казваше ,там има ММАИма и някаде май към МГ ,не съм много сигорен
![]()
Веско, не във всички клубове се прави постоянно ката и кихон
Които наистина са леко скучни, но може да са доста полезни![]()
ВАско![]()
Над мола е самбо (то бойното самбо си е като ММА, само че са доста хора там)
В зали Простор до стадиона на Спартак също има.
Аз тренирам във Владиславово "Йорк". Тренировки има целия ден.
от 10; от 16 (препоръчвам ти тогава да ходиш) и от 19; Понеделник сряда и петък. Ако искаш с някой може да се уговориш отделно да си ходиш по всяко време, залата работи цялата седмица и дори на празниците (без коледа и нова година). За ММА-40лв ММА+фитнес-50лв само фитнес-35лв
Ако не искаш карта фитнес=3лв ММА=5лв
Какво ме направи ти, аз живея в началото на "Чайка", аз ще остарея докато стигна вл-вово. Я кажи нещо ако знаеш за тая до стадион Спартак, че ми е по - близо.
n00bs
Еми аз там ходих на карате, ама НЕ ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СЕ ЗАПИСВАШ НА КАРАТЕ![]()
За ММА клуба само чух че имало там, треньори са Владими Вълев-Питбула (който се подготвя за състезания в "Йорк"), Иван Иванов-Машината и Николай Добруджански.
Смятам че ще ти е добре там, защото доколкото рразбрах всички там са на ниски килограми, най-тежките стигат около 80.
пс ето кво намерих отедна по-стара тема
Иначе има и добър Муай Тай клуб ако не интересуваПървоначално написано от yahhooo
на турнир по ММА не мисля че има значение колко си висок или колко тежиш
Има значение колко тежиш, заради разделението в категории.
It's better to die in hope than live in despair !
кой град си?
Карате( киокошин и шотокан) са най-добрата основа за по-нататъчно развиване на бойни спортове но само това! Минуси ,че не е приложимо чак толкова за самоотбрана и учиш безмислени кати!
Първоначално написано от fatrat
От Гълъбово (Старозагорско)
Абе киокушина е добре за улицата... не е ММА но е по-добре от нормалното карате според мен...
шотокан ( и отчасти киокошин) са най-твърдите стилове карате! Най-добри са от каратето ,но има доста по добри боеве ако са за самоотбрана!
Автора: Гълъбово незнам къде е ,ама неможеш ли да ходиш до СТЗ?
Ами няма да мога, щото ми е на 30-40 мин път, и тва всеки ден 10 лева за пътни.. наще няма да са във възторг :Д .Първоначално написано от fatrat
Запиши се,ще ти помогне.Аз тренирам БИ което не е от най-добрите за самозащита(айкидо),но свикнах да виждам удари и да реагирам,а не само да си слагам ръцете пред лицето и да затварям очи.![]()
Първоначално написано от LifeFitness0
Стана месец и нещо, откакто съм се записал.![]()
![]()
Тренирай каквото ти харесва и доставя удоволствие, боецът е най-важен, стила е второстепенен![]()
Абе Гълабово мислех че е по-голям град, все пак родното място на Панайот от Биг Брадър![]()
Що не направите един файт клуб, нали пацата като голям уличен побойник за изживявал![]()
Е.. то може и да се изживява, но друг въпрос е дали е така в реалност.Първоначално написано от TheManTheLegend
![]()
в стара загора има АБСОЛЮТНО всички боини изкуства няма нещо което да не се тренира тук въпроса е че няма как да доидеш 40 мин път :S
Какво мисля за киокушин:
Наистина твърд и силов спорт,дава ти физическа подготовка,психика и самочуствие.Не може да бие ММА на улицата,обаче си е полезен.Това,което ме накара да се откажа беше катата,която наистина ме дразнеше.Мога да се съглася,че кихонът е полезен-развива ти движенията,баланса,помага ти като цяло.Но НИКОЙ не може да ме убеди,че имам нужда да знам 10-15 различни комбинации от по 10-20 стъпки(които реално не вършат никаква работа,трябва само да си представяш,че "ето тук има един,удряш,обръщаш се,друг те удря,блок,пак се завърташ и там има още един").Иначе като цяло имам предимно положително мнение за Киокушина.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Благодаря на всички за мненията![]()
хах коя ката бре? Аз ги знаех 4-5 обаче оная със скока ме ебаваше и се отказах!Първоначално написано от someonerandom