.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 36

Добър избор ли е ?

Здравейте. Живея в по-скоро малък град и няма голямо разнообразие от спортове, на които човек да се запише. Винаги съм искал да тренирам бойно изкуство. По-точно Муай Тай или Кик бокс, но единствената възможност в градът е Карате Киокушин. Записах се и трябва да призная, че ми хареса и то доста. Та ще ви помоля да кажете доволни ли сте от този спорт (тези, които са тренирали/тренират), и дали е ефективен при самозащита. Ще съм ви благодарен ако изброите поне някои от преимуществата и недостатъците му.

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    В кой град живееш?
    Аз тренирах почти 3 години във Варна и ми писна. От 4 месеца ходя на ММА и е много по-яко.
    Предимства:
    -място където да си израсходиш енергията
    -Отразява се добре на физиката като цяло
    -Запознаваш се с нови хора

Минуси:
    -не става за улицата
    -ката, кихон са напълно ненужни неща, а се правят почти цялото време!
    -излишно висока дисциплина, учи те да бъдеш покорен а ТОВА НЕ Е ХУБАВО !!!

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от TheManTheLegend
    В кой град живееш?
    Аз тренирах почти 3 години във Варна и ми писна. От 4 месеца ходя на ММА и е много по-яко.
    Предимства:

Минуси:
    -не става за улицата
    Я разкажи за ММА къде е във Варна и към кое време се тренира и такси нещо, аз уча там и имам доста свободно време.
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от yakuza_
    В кой град живееш?
    Предимства:

Минуси:
    -не става за улицата
    Я разкажи за ММА къде е във Варна и към кое време се тренира и такси нещо, аз уча там и имам доста свободно време.

Знам че има една зала ,над мол Варна ,май Локомотив се казваше ,там има ММА Има и някаде май към МГ ,не съм много сигорен

Мега фен Аватара на ZipFail
    Веско, не във всички клубове се прави постоянно ката и кихон

Които наистина са леко скучни, но може да са доста полезни

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    ВАско

Над мола е самбо (то бойното самбо си е като ММА, само че са доста хора там)
    В зали Простор до стадиона на Спартак също има.
    Аз тренирам във Владиславово "Йорк". Тренировки има целия ден.
    от 10; от 16 (препоръчвам ти тогава да ходиш) и от 19; Понеделник сряда и петък. Ако искаш с някой може да се уговориш отделно да си ходиш по всяко време, залата работи цялата седмица и дори на празниците (без коледа и нова година). За ММА-40лв ММА+фитнес-50лв само фитнес-35лв
    Ако не искаш карта фитнес=3лв ММА=5лв

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Какво ме направи ти, аз живея в началото на "Чайка", аз ще остарея докато стигна вл-вово. Я кажи нещо ако знаеш за тая до стадион Спартак, че ми е по - близо.
    n00bs

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Еми аз там ходих на карате, ама НЕ ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СЕ ЗАПИСВАШ НА КАРАТЕ
    За ММА клуба само чух че имало там, треньори са Владими Вълев-Питбула (който се подготвя за състезания в "Йорк"), Иван Иванов-Машината и Николай Добруджански.
    Смятам че ще ти е добре там, защото доколкото рразбрах всички там са на ниски килограми, най-тежките стигат около 80.

пс ето кво намерих отедна по-стара тема
    Цитирай Първоначално написано от yahhooo
    Tренировките ще се провеждат всеки делничен ден от 08.15 до 10.15 ч., а от м. Септември и в Събота от 14.00 ч., в зала "Борба" на спортен комплекс "Простор"(спортния комплекс на стадион "Спартак", в същата сграда се помещава и Спортния диспансер), треньори в клуба са Николай Добруджански, Иван Иванов-Машината, Владимир Вълев-Питбула, Радка Генчева. Заповядайте!

Карта на местонахождението на залата:Спортен комплекс "Простор", Диспансер по спортна медицина

Телефон за допълнителна информация: 0899 860444 - Николай Добруджански
    Иначе има и добър Муай Тай клуб ако не интересува

на турнир по ММА не мисля че има значение колко си висок или колко тежиш

Има значение колко тежиш, заради разделението в категории.
    It's better to die in hope than live in despair !

Супер фен Аватара на fatrat
    кой град си?
    Карате( киокошин и шотокан) са най-добрата основа за по-нататъчно развиване на бойни спортове но само това! Минуси ,че не е приложимо чак толкова за самоотбрана и учиш безмислени кати!

Цитирай Първоначално написано от fatrat
    кой град си?
    Карате( киокошин и шотокан) са най-добрата основа за по-нататъчно развиване на бойни спортове но само това! Минуси ,че не е приложимо чак толкова за самоотбрана и учиш безмислени кати!

От Гълъбово (Старозагорско)

Град
    София
    Абе киокушина е добре за улицата... не е ММА но е по-добре от нормалното карате според мен...

шотокан ( и отчасти киокошин) са най-твърдите стилове карате! Най-добри са от каратето ,но има доста по добри боеве ако са за самоотбрана!
    Автора: Гълъбово незнам къде е ,ама неможеш ли да ходиш до СТЗ?

Цитирай Първоначално написано от fatrat
    шотокан ( и отчасти киокошин) са най-твърдите стилове карате! Най-добри са от каратето ,но има доста по добри боеве ако са за самоотбрана!
    Автора: Гълъбово незнам къде е ,ама неможеш ли да ходиш до СТЗ?
    Ами няма да мога, щото ми е на 30-40 мин път, и тва всеки ден 10 лева за пътни.. наще няма да са във възторг :Д .

Запиши се,ще ти помогне.Аз тренирам БИ което не е от най-добрите за самозащита(айкидо),но свикнах да виждам удари и да реагирам,а не само да си слагам ръцете пред лицето и да затварям очи.

Цитирай Първоначално написано от LifeFitness0
    Запиши се,ще ти помогне.Аз тренирам БИ което не е от най-добрите за самозащита(айкидо),но свикнах да виждам удари и да реагирам,а не само да си слагам ръцете пред лицето и да затварям очи.

Стана месец и нещо, откакто съм се записал.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Тренирай каквото ти харесва и доставя удоволствие, боецът е най-важен, стила е второстепенен

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Абе Гълабово мислех че е по-голям град, все пак родното място на Панайот от Биг Брадър
    Що не направите един файт клуб, нали пацата като голям уличен побойник за изживявал

Абе Гълабово мислех че е по-голям град, все пак родното място на Панайот от Биг Брадър
    Що не направите един файт клуб, нали пацата като голям уличен побойник за изживявал
    Е.. то може и да се изживява, но друг въпрос е дали е така в реалност.

dasds

в стара загора има АБСОЛЮТНО всички боини изкуства няма нещо което да не се тренира тук въпроса е че няма как да доидеш 40 мин път :S

Супер фен Аватара на someonerandom
    Какво мисля за киокушин:
    Наистина твърд и силов спорт,дава ти физическа подготовка,психика и самочуствие.Не може да бие ММА на улицата,обаче си е полезен.Това,което ме накара да се откажа беше катата,която наистина ме дразнеше.Мога да се съглася,че кихонът е полезен-развива ти движенията,баланса,помага ти като цяло.Но НИКОЙ не може да ме убеди,че имам нужда да знам 10-15 различни комбинации от по 10-20 стъпки(които реално не вършат никаква работа,трябва само да си представяш,че "ето тук има един,удряш,обръщаш се,друг те удря,блок,пак се завърташ и там има още един").Иначе като цяло имам предимно положително мнение за Киокушина.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Благодаря на всички за мненията

Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    Какво мисля за киокушин:
    Наистина твърд и силов спорт,дава ти физическа подготовка,психика и самочуствие.Не може да бие ММА на улицата,обаче си е полезен.Това,което ме накара да се откажа беше катата,която наистина ме дразнеше.Мога да се съглася,че кихонът е полезен-развива ти движенията,баланса,помага ти като цяло.Но НИКОЙ не може да ме убеди,че имам нужда да знам 10-15 различни комбинации от по 10-20 стъпки(които реално не вършат никаква работа,трябва само да си представяш,че "ето тук има един,удряш,обръщаш се,друг те удря,блок,пак се завърташ и там има още един").Иначе като цяло имам предимно положително мнение за Киокушина.
    хах коя ката бре? Аз ги знаех 4-5 обаче оная със скока ме ебаваше и се отказах!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си