- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Алкохолен проблем
Здравейте,
От скоро съм във форума и искам да ви задам един здравен въпрос. Доста често, когато пия алкохол (независимо какъв) на следващия ден получавам обриви и зачервявания на места по тялото. Случвало се е дори да ми се вие свят и да ми се гади. От сега казвам че не прекалявам с количествата. Дали е възможно да е някакъв вид алергия, или можеби нещо друго???
mi kaто не ти носи не пии![]()
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
За пръв път чувам понятието "алергия към алкохол"![]()
![]()
Има, има. Поразрових се в интернет и открих, че си е баш алергия или нещо от сорта на алкохолна непоносимост.Първоначално написано от chemist9009
има и алергия към светлината дажеПървоначално написано от borko83
като не ти понася не пиеш и това е
ОДИН!!!
Майка ми има подобен проблем, обаче тя освен от алкохол - пие съвсем малко, се изприщва и от плодове. При тебе как е - като ядеш нещо сладко и плодово? :P Сладоледче с ягодки, ммммм![]()
Добре де,като ти се гади и ти излизат обриви от къв чеп продължаваш да пиеш ?![]()
УОК - Умствено ограничен капацитет..Първоначално написано от Greennight
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
Еми за сладко и плодове не съм забелязал нищо, но ще обърна внимания за в бъдеще.Първоначално написано от proyka
Иначе относно другите коментари - аз не продължавам да се наливам всеки ден, а просто при семейни събирания и тн., след като изпия 1-2 чаши вино ми се получават споменатите симптоми.![]()
- Алкохолна непоносимост..
Недей да употребяваш алкохол и
проблема е решен![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Не ругайте човека бре, проблемът може да не е в алкохола.
Питах го за сладичко и плодове, защото майка ми след като години мислеше, че има алергия, се оказа, че има нещо, наречено "хранителна непоносимост" към плодова захар.Повечето доктори не бяха и чували за такова нещо в Бг
![]()
А то си се оказа заболяване и добре, че има приятелка в Германия, та и прати некви хапчета.
Ето това намерих чрез гугеля по въпроса:
http://enzim.blog.bg/
![]()
Просто спри да пиеш! Мини на наркотициако и към тях имаш непоносимост пии само боза
реагираш бурно на нещо.Първоначално написано от borko83
това "нещо" в твоят случай едва ли е чистият алкохол, по-скоро иде реч за всички други неща, които го правят "марков" и "истински" - оцветители, подобрители, консерванти, стабилизатори, аромати, есенции, омекотители, подсладители ......etc...те край нямат!
дори да пиеш т.н. "домашен чист алкохол" - пак ще е така. домашният е чиста отрова, в която тези фракции съществуват с пулен вид, а в купешкият - те са "симулирани" като се възпроизвежда само част от тях (това е както чистият запис на песен тежащ 200 MB, и MP3 варианта на същата песен тежащ 1,8 MB).
Позна!!! Наистина е алкохолна непоносимост.Първоначално написано от SmilezZz
Ако са верни нещата, които разбрах май няма да се стигне до лишения
Поразрових се налява надясно, консултирах се с разни хора и в крайна сметка май ще се окаже че ми липсва някакъв ензим в стомаха, чрез който разграждам алкохола. Дано само да си намеря и лекарства, защото ми казаха, че специално за България било много трудно.![]()