значи снощи като се прибирахме с приятелки намерихme един гълъб и нещо e ударен неможе да летии така стана ни жал и го взехме през нпща е бил в приятелката ми НО преди малко се обади приятеката ми и майка и разбрала за гълаба и вдигнала скандал казала да го хвърля
и сега приятелката ми идва в нас с..гълъба
проблема е че майка ми не ми няма да даде. кво ли не праих да я искарам и неиска да излезе.
кaк да го скрия в нас без да разбере моляви помогнете
![]()
![]()
![]()
Ами отрязваш му главата и чети надолу :
Печени гълъби с грах
Продукти
* 4 бр. гълъби
* 1 с.л. (10 мл) олио
* 40 г масло
* 50 г сланина
* 1 глава кромид лук
* 1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
* 1 ч.ч. (200 мл) пилешки бульон
* 600 г грах
* 8 бр. малки моркови
* черен пипер
* сол
Детайли
Категория: Ястия с месо от дивеч
Тип: Италианска кухня флаг
Сложност: Средна
Оценка: 5/5 (1 глас)
Рейтинг: 5/10, видяна 1600 пъти (?)
Влез или се регистрирай, за да запазиш рецептите, които харесваш в Любими
Добави снимка Рецептата има нужда от корекция? Версия за печат
Приготвяне
Ситно нарязания лук се изпържва в масло и олио до пожълтяване, прибавят се нарязаната на ивички сланина и почистените гълъби, птиците се изпържват от всички страни. Налива се виното и се вари 2 минути, прибавят се бульона, сол, подправките, захлупва се с плътно прилягащ похлупак и се задушава на тих огън. Когато гълъбите са почти готови, се прибавят граха и морковите и се задушава до омекване.
Пълнени гълъби
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Натъркваме гълъбчетата отвътре и отвън с част от солта, черния пипер и канелата. Изпържваме каймата в олиото и добавяме останалата част от подправките. Добавяме добре отцедения ориз и разбъркваме, добавяме 1/2 ч.ч. вряща вода и варим на слаб огън докато ориза поеме водата. Прибавяме всичките ядки. Разбъркваме и с това пълним гълъбите. Зашиваме ги с бял конец, преджарително накиснат във вода. Слагаме гълъбите в тенджера, прибавяме им лука, даф.листа и кардамона и заливаме с 2 ч.ч. вода. Добавяме сол. Варим на слаб огън 45 мин. в затворена с капак тенджера. Изваждаме гълъбите, намазваме ги обилно с масло и ги слафаме да се печат във фурната на 180Ц до червено.
Печени гълъби с гъби
Необходими продукти: 4 гълъба
100 г масло
120 г солена сланина
1/2 от бяло хлебче
200 г гъби
600 г картофи
4 яйца
черен пипер
20 г брашно
сол
Начин на приготвяне:
Почистените и измити гълъби се посоляват, след което се намазват отвътре и отвън с масло, увиват се в нарязана на тънки филийки сланина и се стягат с канап.
Слагат се в сгорещено масло и се пържат, захлупени с капак.
Заедно с тях се пържат целите гъби.
Когато омекнат, посоляват се и се изваждат от маслото.
В същия съд се слагат брашното и остатъците от сланината.
Когато се позапържат, поръсват се с черния пипер и се заливат с хладка вода.
В получения сос се пускат гълъбите и се варят на тих огън.
Картофи се нарязват на слама и се изпържват.
Хлябът се нарязва на квадрати, които се потапят в разбитите яйца и се изпържват в горещо масло.
Изпържените картофи се подреждат във вид на гнезда, в които се слагат гълъбите, след като се освободят от канапа.
Върху всяко квадратче хляб се слагат по няколко гъби.
Така подредените квадрати се нареждат около картофените гнезда.
В гнездата освен гълъбите се поставят яйца, приготвени от сварени в подсолена вода картофи и моркови.
Сосът се пасира и се поднася в сосиера.
Време за приготвяне: 1,5 часа
Приятен апетит!
Гълъби по манастирски
Необходими продукти:
2 гълъба
черен пипер
сол
мазнина
300 гр. дребни лукчета
300 гр. гъби
Начин на приготвяне:
Гълъбите се изчистват и измиват.
Посоляват се отвън и отвътре и се поръсват с черен пипер.
Изпържват се с 5-6 лъжици мазнина, като се обръщат, за да се зачервят отвсякъде.
Прибавят се и се запържват изчистените дребни лукчета.
Отделно се запържват гъбите с 2 лъжици мазнина и се прибавят към гълъбите.
Ястието се залива с 1 чаша гореща вода, похлупва се плътно и се сварява на слаб огън.
Поднася се топло.
Време за приготвяне: 1,5 часа
Приятен апетит!
Приятен апетит!
СПАМ - Само Пиша Ама без да Мисля
Голям лаф, дребни пари и мек х*й всеки може да извади!
Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!
Таралежът е птица упорита, не го ли ритнеш - не полита.
ооооооо тези рецепти са супер![]()
определено ако имах гълъб тва ще направя![]()
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
eгати кви стее? ;хх как няма да ви е жал за милата душичка!
ПП. по-добре кажи на майка си само за ноща/деня да остане ии такам и аз нз![]()
Все от някъде ще му намери още родниниПървоначално написано от sp33der
![]()
Авторката, сигурна ли си, че си 94 набор ? Аз с приютяване на улични животни, без майка ми да знае, се занимавах 1-2 клас някъде![]()
Махни го или поговори с майка ти да го задържиш само докато оздравее.
За малко да се удавя от смяхПървоначално написано от Jus7DreamBoy
![]()
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
Лигли видели гълъб дет не можел да лети и те го прибрали и тва са на 16 години децакат не знаете кво да го правите някоя дайте го на някоя котка може и да му се зарадва
![]()
+1 и аз умрях от смяхПървоначално написано от FuckedUp
![]()
До колкото до животното тва го направих когато бях в 3 клас с едно врабче. Кажи на майка ти да го вземете за ден два или го заведи на ветеринар![]()
Най-скъпото е онова,за което плащаме със сълзите си!
Трудно е да очакваш нещо,което знаеш,че няма да се случи.. но още по-трудно е да се откажеш,когато знаеш,че това е всичко,което искаш!![]()
Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало!
Печени гълъби с праз![]()
аа
мисла да използвам някоя от рецептите
ако някой има гълъб да пише лс
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
Егати и хората, почнаха да се гаврят с постъра още в началото и сега аз няма какво да правя.
В един момент, млади падуане, ти харесваш дупките, а в следващия - дупките харесват теб!
http://s10.directupload.net/images/101008/q5bahilc.jpg
The irony bringer. Т.И.Б.
Заведи го на ветеринарен лекар и говори с майка си да го оставиш само за 1-2 дена вкъщи , това е живо същество не някаква плюшена играчка , която да скриеш под леглото особено щом е болно трябва да се грижиш много за него ако искаш да се оправи .
ХАГЪЛЪБ ТИ ДА НЕ СИ ОТ ЗЕЛЕНИ БАЛКАНИ ?
![]()
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт
![]()
![]()
СЕЛЕНИН
![]()
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт
Първоначално написано от MegiBoOm
Lips that felt just like the inside of a rose
So,how come when I reach out my finger
It feels like more than distance between us!♥
Първоначално написано от st3finka
Ко стана вкусен ли беше ?Първоначално написано от snekity94
![]()
А бе бате.. Това е едно уникално птиче, как може да се гаврите с това. И аз та бях и аз щях да се опитам да му помогна. Това е отвратително да гледаш едно птиче как се изтощава. Представяте ли си ако вие сте на мястото на птичето :! Какво и ние да кажем да Ви сготвим така ли?
Боже мой! Ужасно сте зле.![]()
Помоли майка си да ти даде да го оставиш поне на терасата в някакво кашонче. Там му сложи трохи и някакво парцалче, колкото да не измръзне, а на сутринта ще му мислите
"Как да те изтрия от ума си, като сърцето ми не те пуска."
Абе кво се гаврите всички. Това че на вас никога няма да ви дойде на ума да помогнете на една клета душичка говори лошо за ВАС. Това което правиш е много хубаво, но гълъбът може да е болен не вярвам да ти стане нещо, но все пак внимавай. Ами предлагам в едно кашонче сложи вестник на дъното, намери парцали които много добре да постелиш вземи малко храничка и вода и му дай и го сложи на терасата ви. И така само за през нощта. На сутринта нека приятелката ти дойде у вас и да измислите заедно какво да правите. Обясни Й че ти същО нямаш възможносТ да го задържиш така както и тя няма ако започне да ти се кара или нещо такова. И онвомо БРАВООО затова което праивш. Де да имаше повече добри хора като теб.![]()
Любовта е чувство заради което живея, но приятелите са тези заради които бих дала живота си!
Damon Salvatore (h)(h)(h)
Dean and Sam Winchester (h)(h)(h)