- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- бойно изкуство
Здравейте,на 14 съм и се чудя да започна някакво бойно изкуство.Ако може да ми препоръчате
ПС:От Варна съм
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...E9%EA%E8%E4%EE ориентирай се.Аз тренирам айкидо и съм много доволен,но не е много проложимо на ниските нива.![]()
карате/айкидо/джудо/бразилско жиу жицу ако може да се намери някъде в БГ!
След 2-3 години се запиши на западно или може би муай тай,кикбокс ...
Киокушин карате, най-добрата основа, фицика и дисциплина. После можеш да прехвърлиш нещо от сорта на кикбокс
Най-пухкавия
LOVE Най-Пухкавата (H)
Извинявай,но всеки може да го каже,за БИ-то което тренира.Първоначално написано от eXxXciTeD
наистина е така! Шотокан е най-добрата основа,тъй като останалите бойни изкуства са поовече вътрешни,т.е не наблягат на физиката...
а както знаееш в ММА- няма вътрешно спокойствие,или поне не е на преден план!
Ако искаш да мачкаш се записвай на ММА или Муай Тай има във Варна![]()
От 3те години киокушин придобих доста навици, които са вредни в бокс/кикбокс/мма...
като например ?Първоначално написано от TheManTheLegend
1) Нисък гард, това лесно се оправя
2) Стойка със събрани крака, на бокса и мма трябва да си двойно по-разкрачен!
3) Свалям си гарда често когато влязат в мене (в каратето когато сте един в друг няма опасност да те ударят в главата)
4) Като играя бокс по навик си вдигам коляното за да се пазя от влизания
5) Случвало ми се е когато някой влезе в мене да го блъсна или да го ударя с лакат в главата![]()
а имайте предвид че съм 190см и винаги влизат в мене![]()
като цяло горе-долу поизчистих тези недостатъци, само че има още доста. По-добре направо с ММА да почнеш.
абе за стойката незнам гарда верно си е нисък,ама аз винаги съм си бил разкрачен,с тоя проблем ,че стоях в т.нар. огледална стойка.
ММА не тренирам обаче при кикбокса коляното ми помага понякой път.
Това със свалянето на гарда немога да го схвана,но ти вярвам.
Това със лактите може да ти е полезно![]()
(съжалявам за правописа бързам)
Борба! По възможност класическа!
Къв е смисъла от борбата, миналия месец дойде некф 20 годишен дето година и половина тренирал борба класически стил, 2 месеца кикбокс и на 2та тренировка тръгна да пита как вървят цените на индивидуалните тренировки![]()
Борабата е перфектна за 150-160 см хора.Знаеш ли как ти влизат-като се залепат не можеш да ги отлепиш![]()
Еми смисъла е, че като те удари веднъж не повтаря.Първоначално написано от TheManTheLegend
LifeFitnes0... имаш много грешна представа. По-скоро свободната борба е за ниските. Иначе в класическата високите имат предимство.
Какво общо имат борците с "удрянето"![]()
Пряко тренировките нямат нищо общо с удрянето.
Но просто борците са едни от най-силните спортисти, и това си оказва влияние и на издръжливоста и на силата. Ставал съм доста пъти свидетел на това, че борец като удари не повтаря.Тука се повторих т'ва кат го казах де ама ..
Автора на темата:
Зависи какви цели имаш с това бойно изкуство. Ако искаш да се научиш здраво да се трепеш най-добрия избор може би е ММА.
Ако искаш да направиш добро и здраво тяло и пак да имаш някакви умение да се защитиш на улицата, не да ставаш побойник, запиши се на борба.
Не че в другите спортове няма да се направи тяло, но ..
Мда така е, борците правят впечатление с много здраво и атлетично тяло. Между другото може да пробваш самбо-бойното самбо е като ММА, класическото е граплинг. Повечето самбисти имат тяло на типичен борец.
Но имай предвид, че особено за физиката , това какъв спорт избереш няма толкова голямо значение, колкото желанието ти и методиката на тренировки в дадения клуб.
а знаеш ли с какви колена съм пръсвал носовеПървоначално написано от LifeFitness0
![]()
а знаеш ли че това е забраненоПървоначално написано от fatrat
![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
на улицата ли ? ЗАБРАВИ!Първоначално написано от awerw
кой ти говори за улицатаПървоначално написано от fatrat
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
А кой ти говори за зала,за официален мач,изобщо ?Първоначално написано от awerw
Ако не виждаш в темата става въпрос за улицата! Шът![]()
Малко трудно ще пръснеш на някой носа с коляно, който е 180-90 .. 80-90 кила. Не мислиш ли? Първото което е, борците не тръгват да закопчават на улицата, а ако те закопчаят, им е достатъчна половин секунда вече да си си паднал на врата.![]()
Аз имам една тактика.Тя е следната: не се отварям и комуникирам по-малко с типове гледащи накриво. Второто което е аз съм кик боксьор- т.е по лесно ми е тапите 1.60 да ги държа на разстояние.Ако ме набарат подобаващо облечен(разбирай анцунк къси панталони или нещо от сорта и задължително загрял) мога да ги направя с крива усмивка само с кракаВсеки трениращ муай-тай кикбокс знае това
Второ -същото като първото само ,,че ако съм с дънки и не загрял използвам юмруци!
Иначе винаги ме е било страх от граплинга,въпреки,че знам 2-3 джудо хватки![]()
п.с Нали знаеш нищо лично към спорта и теб ,просто изразявам мнение![]()