Ползвам крайно рядко градски транспорт, защото:
-не обичам да се блъскам в претъпкано превозно средство;
-тези, които ползвам макар и рядко, са на много редки интервали и особено в студовете не ми се чака 15 минути;
-дразня се на хорската простотия, а градският транспорт в 90% от случаите е микрокозъм на обществото, включая и тази му страна;

Цените горе-долу си отговарят на условията.

Дупча билет винаги, защото не съм за 1-то левче и няма да седна да се разправям с някакъв си контролъор и да се правя на много интересен. (На ученическа карта нямам право, защото нямам бележник или документ, с който да удостоверя, че съм ученик, защото не уча в българско училище.)

От дребното ментаджийство...единствено о, което правя е да оставям продупчен билет по седалките или да го дам на някого като сляза. Не ми трябва да бягам от контролата, защото съм изряден.

Не познавам идеята с кондукторите в Англия. Бил съм в Бургас и там ми направи впечатление това. Като цяло не е лоша, но е меко казано неосъществима в София, защото един трамвай, особено от двойните, един кондуктор в час пик, ако се опита да го обходи, най-много да отнесе псувните на сгъчканите хора. Да не говорим, че докато стигне от единия край до другия ще са минали 5 спирки...Приложимо е в малки ПС-та и респективно градове.

В София най-често ползвам таксита, а в провинцията само таксита, защото, като съм в някой непознат град за 2 дена няма да седна да му уча линиите, да не говорим, че разстоянията са къси...