- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Каква добавка да взема за възтановяване
Ами нещо средно. В момента искам да кача чиста физичекса сила, на пролет смятам да тренирам по начин по който тренират в бойните спортове-малки килограми, бързи повторения за експлозивност, много бройки и минимални почивки, като същевременно ще свалям килограми примерно да се изчистя до 83-85кг
сега ще почвам 5х5 от началото на ноември до коледа. Целта-сила, може би много малко маса (1-2кг)
Мда имат пъпки тук таме![]()
И аз щях да питам, ти въобще крака правиш ли, доста е тъпо като видя някой с 45 ръка, а краката клечки за зъби.
n00bs
Ами да правя. Никога не съм се сещал да ги снимам. Като направя снимка ще кача. В интерес на истината доста време не правих когато тренирах карате защото там ги натоварвах твърде много и имаше опасност да ги претренирам, от както тренирам ММА ги тренирам. Само че понякога се налага да почивам заради контузии като осуквания на крака, глезена и т.н.
Като ти гледам снимките предвид килограмите ти не ми изглеждаш много едър.Нямаш изявени мускули на ръцете,трябва да наблегнеш на тях те участват във всички упражнения за гръб,гърди и тн..Не си харчи парите за добавки - 1 протеин ти е достатъчен.Вместо тия скъпи и ненужни добавки по- добре взимай ХИМИЯ от нея поне ще има видим ефект.Относно корема не се мъчи да вадиш плочки,защото е доста трудно да ги изкараш и после да ги поддържаш.Напиши упражненията, които правиш и в кои дни, за да ти видя програмата може тя да куца нещо.
1) Гръб
4-5 серии горен скрипец
4 серии тяга
3-4 серии гребане
3-4 серии на машина подобна на горния скрипец само че с тесен хват
2) Гърди
5 работни серии лег
5 работни серии лег с дъмбели
преди правех повече упражнения, сега се спрях само на тези 2 базови
4) Крака
Само клек 6-8 серии, калф машина за прасец
5) Ръце
Лег тесен хват 4 серии
4 серии на скрипец
2-3 серии кофички или трицепс с дъмбел
Скотово сгъване 4-5 серии
Бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж 4-5 серии
1-2 концентрично сгъване
на всички урпажнения правя по 6-8 повторения
корема тренирам заедно с гърдите
Мдаа, така и предполагах, че не правиш рамене. Снимките са добри, но може да се подобрят три неща. Първо едни по-големи рамене с очертани делтоиди ще изглеждат много по-добре. Второ-може трицепса да е по-развит, с повече маса. И трето ще има по-добра визия при по-развита горна част на гърдите. Ще изглеждат по-издути,напомпани,което е много ефектно при боксьори и атлети.
Не погледнах всичко, но аз само за гърди правя около 12-20 серии на лежанките.
n00bs
Много бе , само лежанки ли правиш?
Мда, може да добавя още 2 серии примерно н лега. Иначе за рамената си имам причина. Преди година си контузих дясното рамо, почивах 2 месеца и от тогава съм забравл да тренирам рамена. Много рядко ме поняболява когато го претоваря. Смятам че вече мога да почвам да тренирам лека полека рамената. Поне упражненията с дъмбели които съм пробва лза сега не са ми правели проблем.
Не, ама е според зависи, ако правя "пирамида" отиват към 20 серий само лежанка, а ако ли не към 10-12 15 макс. Като 1вата ми е само с лоста 2рата ми е с 50 и после вече чак слагам.Първоначално написано от FlipY
n00bs
Я дай няква примерна пирамида за гърди за покачване на сила, от която си останал доволен или просто методика за трениране на гърдите...
Ами пирамидата ми е почвам от 50 и така до колкото стигна и после наобратно без почивка идея си нямам ти с колко кг почваш или правиш на лежанка.
n00bs
сори, че се намесвам тука, ама да питам..
упражнения на успоредка/лост, които да влизат стабилно в рамената?
когато правя кофички с повече люлеене и по-статични рамена, май повече влизат, ама пак не е кой знае кво.
мм аз само да попитам някой да ме посъветва ..) от скоро започнах да ходя на фитнес и искам да си направя плочки ..какви добавки трябва да взимам защото ми казаха че при момичетата е почти невъзможно да се постигне без креатин или нещо такова ... ?
Kaжи им да си гледат работатаПървоначално написано от stilibaby15
![]()
На колко години си ? От къде си ?
емии малка съм ;дд .. на 14 и съмм от красна поляна :р
Даже си доста малкаНе се притеснявай тренирай си прави по една табата седмично и си супер
![]()
дамм това ми е целл ... просто като видя плочки и се разтапямм ! обожавамм го тоя релеф и реших че трябва и аз да си направа да си ги гледамм и да им се кефаа ;дд като ги вида там момчетата по плочкии и .. ;хх
Aбе повечето дето ги гледаш не са баш по "плочки" понеже са по 50кг ама карай![]()
Сай Ментър е наличен и при нас, а относно Сайвейшън просто нямат база за сравнение. Ето ти съставът на Сайвейшън http://www.netrition.bg/images/sciva...ey%2010lbs.gifПървоначално написано от TheManTheLegend
Румене,е тва е доста отдавна, сега съм на Синтракс Уей Шейк![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Дай някакви отзиви.Първоначално написано от TheManTheLegend
Имаме го наличен, но до момента не съм го пробвал![]()
Пиши ми на скайп, ако за напред ти потрябва нещо.
Ще го вземеш на добра цена, гарантирам.
мм аз сега си зимам креаинчето и горе дол вече имам изразени плочки ..) правя по 300 коремни на денн .. старая се и се получва :Р